Top 10 uleiuri esențiale pe care toate femeile ar trebui să le folosească – partea 1

Top 10 uleiuri esențiale pe care toate femeile ar trebui să le folosească – partea 1
essential oils for women's health | treatments | triyogaDe secole, uleiurile esențiale fac diferența atunci când este vorba de sănătatea femeilor. Fie că realizăm sau nu, ele sunt peste tot în jurul nostru.  Când ne plimbăm pe câmp de flori, ne bucurăm de umbra unui copac sau stoarcem sucul dintr-un citric, ne bucurăm de beneficiile uleiurilor esențiale. Acestea se găsesc în plante, rădăcini, semințe, flori, scoarță și fructe.

În următoarele 3 articole îți vom prezenta cele mai bune 10 uleiuri esențiale pentru sănătatea femeilor, cu sfaturi despre cum să le utilizezi în viața de zi cu zi.  Iată alegerile PureNature pentru cele mai bune uleiuri esențiale pentru femei.

1. Uleiul esențial de Salvie

Uleiul esențial de Salvie este unul dintre cele mai utile uleiuri esențiale atunci când este vorba despre sănătatea femeilor. Pe lângă faptul că este un antibacterian și antiinflamator natural, ajută și la ameliorarea multor altor probleme de sănătate. De asemenea, este considerat chiar și un aphrodisiac eficient. Pe lângă aceste avantaje, mai putin include și proprietățile antidepresive, reducând anxietatea, proprietățile calmante și efectul benefic în cadrul sindromului premenstrual și durerilor menstruale.

Clary sage oil: Uses, side effects, and benefitsUtilizare zilnică.
  • Combină 3-4 picături de ulei esențial de Salvie cu puțin lapte și adaugă mixul peste sarea de baie Epsom;
  • Inspiră profund parfumul, direct din sticluță, pentru a-ți induce induce o stare calm, indiferent unde te afli.
  • Adaugă 4-5 picături de ulei esențial de Salvie într-o sticlă de 250ml de apă, pune un pulverizator și poți folosi amestecul ca spray de cameră.
  • În timpul ciclului menstrual, ameliorează durerile abdominale, folosind uleiul esențial de Salvie. Pur și simplu aplică 1-2 picături de ulei esențial de Salvie în zona dureroasă a abdomenului și masează ușor. Componentele chimice naturale ale acestui ulei esențial se numără printer cele mai liniștitoare și calmante elemente.
  • Uscătoarele de păr, plăcile de îndreptat părul, ondulatoarele îți pot face părul să arate extraordinar dar pentru cât timp? Folosite frecvent, aceste accesorii pot să distrugă părul. Pentru a te bucură de un par sănătos, nedespicat la vârfuri și care nu se rupe, realizează-ți un spray protector amestecând o cană de apă cu o lingură ulei de Jojoba, 5 picături de ulei esențial de Salvie și 5 picături de ulei esențial de Geranium. Adaugă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și folosește-l înainte de a coafa părul.
​​​​​​​

Lemon Essential Oil | UK's No 1 Supplier for Candle Making2. Uleiul esențial de Lămâie
Uleiul esențial de Lămâie mai este cunoscut și ca uleiul esențial ce aduce zâmbetul. Nu numai că ne luminează ziua însă are și importante proprietăți antibacteriene. În mod uzual, este  folosit pentru a energiza și a reduse stresul, a crește imunitatea și a reduce sterile de rău aferente dimineților.

Utilizare zilnică.
  • Uleiul esențial de Lămâie, ca orice alt ulei esențial citric, trebuie diluat cu ajutorul Uleiului de Joboba, înainte de a fi aplicat pe piele și nu se folosește niciodată înaintea expunerii directe la soare.  
  • Acest ulei esențial este foarte util pentru tratarea acneei și a cicatricilor lăsate de acestea. Este cunoscut caracterul său astringent, care ajută la emilinarea celuleor moarte și susține procesul de exfoliere. Ca să eviți contactul direct cu soarele, avem o rețetă perfectă pentru noapte. Amestecă o picătură de Ulei esențial de Lămâie cu puțin Ulei de Jojoba, aplică de o dischetă de bumbac și masează ușor zonele afectate. Lasă să acționeze 2-3 minute. Curăță fața cu demachiantul obișnuit și realizează apoi celelalte proceduri de îngrijire. Repetă de 3-4 ori pe săptămână.
  • Este perfect să îl folosești chiar și la baie. Te va ajuta să simți un nivel redus de oboseală și o mai bună stare de spirit. Amestecă 5 picături de Ulei esențial de Lămâie într-o ceașcă cu ulei de Jojoba și adaugă amestecul în apa călduță din cadă.

3.    Uleiul esențial de Lavandă

23 Fabulous Reasons To Use Lavender Essential Oil... and where to get the  Quality, Safe and Pure kind - Rosemary Fusca BlogAșa cum v-am mai povestit, lavadă aduce multe beneficii deci nu este de mirare de ce este unul dintre uleiurile esențiale preferate de femei. Ea ameliorează probleme de somn, reduce stresul, calmează agitație și, în același timp, reduce inflamația și ajută la vindecarea problemelor de piele.

Utilizare zilnică.
  • Uleiul esențial de Lavandă este extrem de util pentru îngrijirea părului. Vrei să te bucuri la maxim de efectele sale cu privire la creșterea părului?  Masează uleiul esențial diluat direct pe scalp. Poți să îl diluezi cu ajutorul uleiului de Jojoba, amestecând cantități egale din ambele. Este optim să realizezi masajul capilar dupa ce faci baie. Lasă amestecul să lucreze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă călduți. Poți, de asemenea, să acoperi părul cu un prosop și să îl lași să acționeze peste noapte. În acest fel, te poți bucura și de efectele calmante ale uleiului esențial de Lavandă.
 Urmărește-ne pentru că, în următorul articol, îți vom oferi și mai multe recomandări. Până atunci, așteptăm feedback-ul tău cu privire la uleiurile esențiale prezentate astăzi. De asemenea, despre Uleiul esențial de Lămâie poți afla mai multe aici.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!