O lecție a chakrei 2 - Iubirea de sine

O lecție a chakrei 2 - Iubirea de sine

Se apropie februarie, luna pe care mulți o considerăm luna iubirii. Știu și sunt de acord cu faptul că iubirea nu are nevoie de o lună a ei ci mai degrabă să fie o stare și o manifestare constantă. Dar totuși, de ce să nu profităm de această ocazie pentru a ne reaminti câteva principii fundamentale și a evolua?

De multe ori mi s-a spus: „Nu poți dărui mai mult decât ești!!”…Hmm..Oare cum vine acest lucru?! Mult timp nu am înțeles.

În căutările mele, am ajuns să înțeleg că pentru a dărui iubire, a trebuit să învăț, întâi, să mă iubesc pe mine, așa cum sunt. Prin urmărare, îți propun să te pregătești pentru luna iubirii descoperind importanța iubirii de sine.

Iubirea de sine nu este un moft sau un lux, și nici dovadă de egoism, mai ales când treci prin perioade pline de provocări.

Din potrivă, ea este un aspect esențial al celor mai multor metode naturale de vindecare.

Prin urmărare, îți propun să te pregăteștipentru luna iubirii, renașterii și fecundității descoperind importanța iubirii de sine.

Ce este iubirea de sine?

Iubirea de sine este un aspect central al celor mai multor metode naturale de vindecare. Din fericire, Ayurveda îți oferă tehnici străvechi, testate în timp, pentru a-ți îngriji mintea, corpul și spiritul, a trăi o viață sănătoasă și a te iubi așa cum ești. Dar înainte de a ajunge la acest lucru, să înțelegem exact ce este iubirea de sine și de ce lipsește în societatea modernă.

Pe scurt, putem spune că iubirea de sine reprezintă o acceptare necondiționată a sinelui, a ceea ce suntem. Acest lucru înseamnă să fim impăcați cu tot ceea ce reprezentăm, atât cu aspectele pe care le considerăm pozitive și ne plac la noi, cât și cu cele pe care le vedem într-o lumină negativă și ne-am dori să le schimbăm. Și da, iubirea de sine poate și trebuie să capete și formă fizică, în momentul în care practicăm îngrijirea de sine. Te întrebi cum? Simplu! Prin orice acțiune care ne face să ne simțim bine și demonstrează grija față de noi înșine.

50 Things You Can Do Every Day to Really Love Yourself

De multe ori facem greșeala să spunem că nu ne permitem, corelând grija față de propria persoană cu reclamele costisitoate pe care le vedem, cu zilele la SPA ori produsele de îngrijire care ne depășesc bugetul și alegem să renunțăm. Am putea să ne reamintim că grija față de noi înseamnă și să ne acordăm o oră de somn în plus, să practicăm meditația (da, se poate și acasă și promit că vom aborda curând această temă), să difuzăm uleiuri esențiale în cameră sau să ne preparăm o cremă cu ajutorul lor, să ascultăm muzică de relaxare și, așa cum spune piticul meu, să facem o baie bună.

Provocarea iubirii de sine

magnificentonline.com/workaholic-personality

 

Citind aceste lucruri, totul pare clar și simplu, nu? În fond, iubirea de sine înseamnă să te îngrijești și apreciezi dincolo de ceea de faci sau cum arăți. Din păcate, atunci când încercăm să punem în practică, totul devine mai complicat. Trăim într-o societate care ne determină să credem, de multe ori, că nu ne ridicăm la standardele necesare pentru a avea succes sau o apariție strălucitoare. Da, într-o societate modernă, care se bazează pe concurență și pe ideea de a avea cât mai mult, este ușor să cădem în capacana de a crede că nu facem suficient, că nu avem suficient sau că nu suntem suficient de buni. Această cultură modernă ne determină să afirmăm că atunci când avem telefon nou, mașină noua, o casă mai mare și accesorii de la designeri celebri suntem, cu adevărat,  buni. Toate acestea au dus la o cultura a oamenilor care muncesc excesiv, dorm insuficient, se hrănesc necorespunzător, nu au un sens la vieții și nici măcar o conexiune cu propriul sine.

Și atunci, ce facem?

Da, probabil mă aprobi și, în același timp, mă întrebi ce putem face. Ei bine, avem o soluție rapidă și foarte utilă – curățarea chakrelor. Cunoașteți capacitatea aproape magică a chakrei sacrale și conexiunea ei profundă cu iubirea de sine? Așa cum știți, în limba Sanskrită, acest cuvânt înseamnă roată. Prin urmare, chakrele sunt centri energetici, localizați în puncte vitale, de-a lungul coloanei vertebrale. Ele distribuie, în corp, fluxul energie vitale.

Avem șapte chakre principale – localizate de la baza coloanei vertebrale și până în creștetul capului. Fiecare chakră  deține un set specific de informații și capabilități care sunt esențiale dezvoltării noastre. Chakra sacrală – a doua chakra – este legată de fluxul emoțiilor și empatie, de senzualitate și plăcere, de sexualitate și creativitate.

Să te iubești pe tine înseamnă să te bucuri de latura fizică a vieții iar curățarea chakrei sacrale poate fi un element extrem de important.

 

Exprimă-ți creativitate prin dans, muzică ori artă.

Onorează fluxul emoțiilor.

Aceste lucruri îți vor oferi informații vitale despre o trăire autentică.

 

Care sunt elementele specifice ale chakrei sacrale?

Aceasta se află în regiunea sacrală, la baza coloanei vertebrale și guvernează abdomenul inferior, organele genitale, partea inferioară a spatelui și șoldurile. Este asociată cu simțul gustativ, cu culoarea portocalie și cu elementul apă – despre al cărui rol esențial în această perioadă am vorbit într-un articol trecut.

În Sanskrită, numele său este Svadhisthana, ceea ce înseamnă „dulceață”. Într-adevăr, când această chakră funcționează bine te poți bucura de o viață dulce datorită sănătății emoționale, plăcerii fizice și creativității.

Ce înțelepciune îți oferă chakra sacrală?

Sacral Chakra | Here's How To Balance And Heal It For Healthy Life!

 

Chakra sacrală îți oferă înțelepciunea plăcerii. Acest lucru înseamnă să te bucuri de corpul tău fizic ce îți oferă posibilitatea de a explora lumea cu ajutorul simțurilor și al emoțiilor.

 

Plăcerea este un drept fundamental !

O dată ce înaintezi în viață, chakra ta sacrală îți cere să îți oferi răspuns la următoarea întrebare: ești dispus/ă să îți revendici dreptul de a simți plăcerea?

Într-o lume în care accentul se pune pe munca asiduă, importanța plăcerii este diminuată, fiind considerată ca un factor care ne perturbă. Astfel, uităm că plăcerea sănătoasă este are o forță motivantă excepețională, necesară dezvoltării umane. Ea ne determină să explorăm lumea, să ne implicăm și să ne perfecționăm. Cu cât îți vei permite să te bucuri mai mult de experimentarea plăcerii, cu atât te vei bucura de mai multă vitalitate.

Plăcerea deschide drumul către pasiune și către iubirea de sine

Chakra sacrală se trezește între vârsta de șase luni și doi ani. În această perioadă, începi să îți folosești simțurile pentru a explora și înțelege lumea din jur. Gândește-te la un copil de un an care se joacă cu cuburi de lemn. Rând pe rând, le întoarce în mâini, simțindu-le cu atenție. Apoi, le aduce la gură pentru a le explora în continuare textura și forma. Cu limba și cu degetele, acesta cercetează părțile plate și colțurile mai ascuțite. Astfel, își folosește toate simțurile - vederea, mirosul, atingerea, auzul și gustul pentru a descoperi mai multe.

Feeling okay about feeling bad is good for your mental health - Harvard Health

 

În același timp, începe să facă diferența între plăcere și durere. Copilul descoperă, prin corpul și simțurile sale, ce se simte bine și ce nu. Este posibil că realizeze că acele cuburi nu au un miros sau gust special. Dar ce se întâmplă când pune ceva amar în gură, așa cum este o frunză de păpădie? Dar când alege ceva dulce, precum o zmeură?

Pe măsură ce face diferența între ceea ce îi este plăcut și ceea ce nu, copilul se pune în mișcare. El se îndreaptă spre ceea ce se simte bine și se îndepărtează de ceea ce nu. Aici apare înțelepciunea înnăscută a chakrei sacrale care se exprimă prin corp.

Această mișcare pregătește scena pentru căutarea plăcerii ca act al iubirii de sine. Instinctele tale timpurii de a te îndrepta către ceea ce îți place sugerează că iubirea de sine este înnăscută. Cu alte cuvinte, ești conectat să experimentezi plăcerea și să te iubești pe tine însuți.

Poate că instinctele tale timpurii au fost întrerupte de condiționare sau control. Nu este neobișnuit. Cu toate acestea, atunci când alegi să îmbrățișezi plăcerea autentică, îți urmezi pasiunea și eliberezi puterea iubirii de sine în viața ta.

Conexiunea între emoții și iubirea de sine

Chakra sacrală este și centrul tău emoțional.  

Cu un flux emoțional sănătos și iubitor de sine, nici nu te îneci în emoțiile tale și nici nu le slăbești. Le lași să se miște prin tine, ca și curenții într-un râu, în timp ce primești mesajele esențiale pe care le poartă.

Hurt and Fear vs. Love and Trust - inpsychcenter.com

 

Într-adevăr, diferitele tale emoții - furie, tristețe, fericire sau teamă - îți oferă informații despre cum este un lucru - bine sau rău, plăcut sau dureros. Este posibil să primești și să te bucuri de fluxul de emoții „pozitive” ca un semnal al alinierii cu sinele tău autentic.

Între timp, emoțiile provocatoare, cum ar fi furia și frica, te „mișcă”. Ele catalizează o călătorie de autoexplorare și transformare. Te propulsează să descoperi rădăcina durerii tale emoționale, astfel încât să o poți vindeca și să o transformi.

Pe măsură ce o faci, îți eliberezi energia forței vitale. Te eliberezi pentru a trăi o viață profund autentică, invitând mai multă plăcere, creativitate și vitalitate în experiența ta. Aceasta este manifestarea iubirii de sine.

Ce ar trebui să fac pentru a curăța chakra sacrală și a ajunge la iubirea de sine?

Self-Love Tips | Psychology Today
 

Mai jos regăsești 6 afirmații care curăță chakra sacrală și te ajută să îți dezvolți iubirea de sine:

  • Placerea este dreptul meu fundamental.
  • Primesc informații de la sentimentele mele.
  • Mă mișc ușor și fără efort.
  • Sexualitatea mea e sacră.
  • Creativitatea mă învăluie fără efort.
  • Viața este plăcută.

Aceste mantre au efecte profunde asupra minții tale conștiente și inconștiente. Ele te ajută să primești înțelepciunea chakrei sacrale. În timpul meditației iți recomandăm să folosești Bețișoare Chakra Swadhistana, nr. 2. Bețișoarele de tămâie destinate armonizării chakrelor sunt produse după vechile învățături vedice și sunt concepute pentru terapia energetică. Fiecare tămâie acoperă gama de vibrații legate de chakra sa. Cele pentru a doua chakra, Swadhistana - chakra sacrală, sprijină armonizarea acesteia și încurajează comunicarea (mai ales sexuală), bucuria și înțelepciunea, purificarea la toate nivelurile.

De asemenea, poți reechilibra chakra sacrală și cu oricare din celelalte parfumuri vibraționale destinate Swadhistaneii - amestec de uleiuri esențiale, săpun, apă de colonie -, cu ajutorul ceaiului special pentru chakra sacrală sau a uleiului pentru masaj.

Îți promit că, despre ele, vom discuta în articolul următor, când îți voi prezenta modul în care să le folosești sau să realizezi diferite blend-uri.

Până atunci, hai sa aprindem bețișoarele și să medităm asupra mantrelor. Îmi spui ce revelații ai avut?

Gânduri bune,

Adela de la Pure Nature

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!