Vara și medicina tradițională chineză – cum îți echilibrezi elementul foc?

Vara și medicina tradițională chineză – cum îți echilibrezi elementul foc?
Deși vara este unul dintre cele mai așteptate anotimpuri deoarece înseamnă bucurie, vacanță și timp mai mult petrecut în natură, mulți ne confruntăm în această perioadă cu insomnii. Ne e greu să adormim sau ne trezim în mijocul nopții, ne simțim mai agitați și mai irascibili, sau stomacul ne dă arsuri. Îți sună cunoscut? Află care e explicația și care sunt soluțiile utile pentru a fi din nou în echilibru și a te alinia cu energia sezonului.

Vara este guvernată de elementul Foc 

Cu siguranță ai mai auzit despre teoria celor 5 Elemente – Apă, Lemn, Foc, Metal și Pământ. Medicina Tradițională Chineză folosește această teorie ca metodologie de vindecare, ea fiind denumită, de fapt, „Legea Celor 5 Mișcări” deoarece elementele, la fel ca și anotimpurile pe care le guvernează, sunt într-o permanentă mișcare. 



Conform acesteia, vara cu căldura ei este guvernată de elementul Foc, care se exprimă atât în natură, cât și în corp. Creșterea, bucuria și conștientizarea spirituală, comunicarea între inimă și minte sunt highlight-ul sezonului.

Focul este un simbol al activității maxime sau al celui mai mare yang, ceea ce înseamnă că este o perioadă de căldură, de eliberare și de mișcare spre exterior în natură și în viața noastră. 

În anatomia umană, inima, mintea și spiritul sunt conduse de elementul foc. 

Prin urmare, ar trebui să se acorde prioritate inimii, minții și spiritului pentru a rămâne sănătoși vara.
  • Elementul dominant al verii este Focul.
  • Culoarea sa este roșie.
  • Natura verii este Yang.
  • Organele cu care relaționează sunt inima și intestinul subțire.
  • Emoția predominantă este bucuria.               

Care este cauza stărilor negative?


Funcția principală a inimii este aceea de a pompa sânge bogat în oxigen prin corp. În medicina chineză, activitatea mentală este asociată cu inima și, prin urmare, memoria noastră, procesele de gândire, bunăstarea emoțională și conștiința sunt, de asemenea, atribuite inimii și elementului foc. Focul este un simbol al activității maxime sau al celui mai mare Yang iar mișcarea sa este mereu în sus, atât în natură, cât și in corp, unde se îndreptă spre cap. 

După cum știi, Chakra inimii, care este localizată în centrul pieptului guvernează inima. Inima este „scaunul” minții și, prin urmare, cea mai înaltă expresie a ei este iubirea, entuziasmul, căldura în relațiile umane și conștientizarea.

Atunci când elementul foc și chakra inimii sunt dezechilibrate, este posibil este posibil să îți lipsească bucuria (depresie) sau să ai un exces de bucurie (condiție maniacală). Agitația, epuizarea nervoasă, arsurile la stomac și insomnia sunt alți indicatori ai dezechilibrului în această zonă. Alte Simptome ale căldurii verii sunt excesul de căldură corporală, transpirația abundentă, gura și gâtul uscat, constipația și palpitațiile inimii. Dacă focul nu este ținut sub control va produce toate aceste dezechilibre.

Când elementul foc și chakra inimii sunt în echilibru, inima este puternică și sănătoasă, mintea este calmă și somnul este sănătos.

Amintește-ți că cea mai bună formă de tratament este prevenția iar cu ajutorul uleiurilor esențiale și a sistemului de armonizare a chakrelor îți poți aduce corpul înapoi în echilibru prin intermediul aromaterapiei

Dacă te confrunți cu stări de agitație psihică, nervozitate, atunci poți folosi în timpul zilei sinergia de uleiuri esențiale pentru armonizarea Chakrei Inimii Chakroil Nr.4 10 ml – Anahata. Armonia chakrei 4 aduce odihnă și calm, senzații liniștite, senine și echilibrate, emoții armonioase, de compasiune, iubire necondiționată, generozitate, acceptare și iertare, echilibrarea sistemului nervos, reducerea căldurii corporale, vindecarea. Aplică câteva picături pe antebraț și pe piept și masează ușor. Parfumul său de trandafir, neroli, portocală dulce și santal te va cuceri din prima. Poți încerca și celelalte produse destinate chakrei 4, cum sunt bețișoarele, ceaiul sau apa de colonie. 

Dacă ai probleme cu somnul fă-ți un ceai Good Night BIO – seara cu jumătate de oră înainte să te culci. Înainte să-l pui în apă inhalează parfumul plantelor direct din pungă, te va fascina! De asemenea poți să folosești amestecul de uleiuri esențiale Good Night în difuzorul din dormitor sau poți aplica câteva picături pe tălpi și pe perna pe care dormi. Conține uleiuri esențiale Bio cu efect liniștitor de lavandă, măghiran, portocală dulce, boabe de ienupăr și mușețel albastru. Miroase superb, te asigur!



Nu uita, vara este un moment pentru a te hrăni și a-ți liniști spiritul și pentru a realiza cel mai mare potențial al vieții tale, pe măsură ce găsești bucurie în zilele fierbinți de vară și în nopțile sale calde. Bucură-te de ea, clipă de clipă! 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!