Uleiurile purtătoare - Extracte organice pentru ritualuri de înfrumusețare și de vindecare

Uleiurile purtătoare - Extracte organice pentru ritualuri de înfrumusețare și de vindecare

Uleiurile purtătoare – ce sunt, cum le folosim?

Uleiurile esențiale sunt rareori folosite ca atare, având un potențial mult mai mare în formă diluată și o variate mult mai mare de aplicații. Una dintre cele mai ușoare metode de diluare a uleiurilor esențiale este utilizarea unui ulei purtător, adică un ulei vegetal mai gras, extras din diferite semințe sau nuci. Uleiul purtător funcționează pur și simplu ca un mijloc de transport pentru moleculele de ulei esențial.

Pare contraintuitiv ca prin diluare o substanță să devină mai puternică, dar exact asta se întâmplă cu uleiurile esențiale. Diluarea permite ca o cantitate egală de ulei esențial să fie răspândită pe întregul corp sau pe o anumită parte a corpului.

În plus, uleiurile esențiale sunt foarte volatile, ele încep să se evapore imediat ce sunt aplicate pe piele. Uleiul purtător ajută la evitarea pierderii prea multor molecule aromatice mai ușoare. Aceste molecule volatile nu vor fi însă pierdute în întregime, deoarece vor fi inhalate prin nas. Faptul că poți mirosi un ulei esențial atunci când este aplicat îți spune că vindecarea are loc pe două niveluri - prin olfacție, precum și prin absorbția în piele.

Fiind substanțe pure, potente, uleiurile esențiale ar putea provoca și iritații ale pielii sau reacții alergice dacă sunt aplicate direct, mai ales că ar fi nevoie de o cantitate destul de mare, mult peste cea recomandată, pentru a acoperi o zonă întreagă de pe corp. Ca să nu mai menționăm și cât de nesustenabilă ar fi o astfel de aplicare, dar și câți bani ai pierde.

Uleiurile purtătoare vin, deci, cu o serie de beneficii, mai ales că și ele au propriile capacități curative.

 

Presat la rece, prima presă, prima alegere

 

În prepararea amestecurilor vindecătoare, uleiul purtător joacă un rol la fel de important ca și cel esențial. Mai ales că de el depinde absorbția și deci eficiența uleiului esențial. Este ideal ca și purtătorul să fie de cea mai bună calitate, cât mai pur și nerafinat cu putință, căci altfel doar se pierd beneficiile celui esențial.

Alege doar uleiuri purtătoare naturale, ecologice, presate la rece sau organice, pe cât posibil nerafinate. Încearcă cu încredere uleiurile purtătoare Fiore d’Oriente care sunt organice, presate la rece din plante crescute natural si nerafinate, fără pesticide, ierbicide, fungicide, fertilizatori chimici sau  hormoni de creștere. Toată sănătatea plantei se regăsește nealterată în uleiurile noastre purtătoare.

În plus, îți oferim cea mai bogată gamă de uleiuri purtătoare, care răspund tutror nevoilor și preferințelor.

 

Ulei de migdală dulce

Prunus amygdalus var. dulcis

Migdala dulce este potrivită pentru toate vârstele și toate tipurile de piele - este blândă, hrănitoare, se absoarbe ușor și este, în general, neiritantă pentru piele. Astfel, acest ulei poate fi folosit până la 100% în uleiurile corporale și faciale sau poate fi inclus în amestecuri, fiind potrivit ca purtător pentru toate uleiurile esențiale.  

Calități principale: emolient, hidratant, nuritiv, restructurant, reparator, calmant

Tipuri de piele: toate tipurile de ten și de corp, inclusiv sensibile, inflamate, psoriazis și eczeme

Utilizări: potrivit pentru majoritatea afecțiunilor și dezechilibrelor pielii, inclusiv uscăciune, mâncărime, inflamație și iritație

Folosit în: uleiuri de corp, uleiuri pentru față, creme, loțiuni, balsamuri, unguente

Se obține din: sâmburi

Aspect: ulei cu vâscozitate medie și aromă subtilă, cu textură plăcută, care nu lasă pielea grasă

Bogat în: vitaminele E și K, acizii grași omega 6 și 9

De reținut: Pentru cei cu sensibilitate la nuci și alune – testați pe o porțiune de piele înainte de utilizare.

Poate fi folosit pentru a trata dermatita la câini.

Idei de utilizare:

Adaugă trei picături de ulei esențial de mușețel sau ulei esențial de lavandă și câteva picături de vitamina E (opțional) la două linguri de ulei de migdale. Aplică acest amestec de cel puțin două ori pe zi pentru a ameliora iritațiile, roșeața, inflamația sau deteriorarea cauzată de boli ale pielii.

Potasiul și zincul conținute în uleiul de migdale hidratează și întăresc unghiile – folosește câteva picături pentru masajul mâinilor. Pentru aceleași efecte, dar asupra părului, fă masaje blânde pe scalp, timp de 5 minute, o dată sau de două ori pe săptămână, înainte de spălare. În plus, pentru a scăpa de vârfurile despicate și uscate, amestecă-l cu ulei de argan și aplică-l pe vârfurile părului.

Conținutul de vitamina A și absorbția sa ușoară previne și elimină coșurile și deschide porii. Cu toate acestea, este recomandabil să nu îl folosești zilnic pentru față, deoarece pe pielea predispusă la acnee ar putea fi contraproductiv.

Îl poți folosi ca atare pentru a hidrata și a repara buzele uscate și crăpate. Poate fi adăugat în paste de dinți non-abrazive, ajutând la îndepărtarea tartrului, fără să atace smalțul dinților.

 

Ulei de cânepă

Cannabis sativa

 

Este un ulei purtător versatil cu un profil bogat de nutrienți, acizi grași și compuși bioactivi utili.

Poate fi utilizat până la 100% în uleiuri corporale, sau inclus în amestecuri de ulei facial, la 10% –20%

Calități principale: consolidant, hidratant, calmant, hrănitor, antiinflamator

Tipuri de piele: ten matur, mixt sau uscat, piele deteriorată, psoriazis

Utilizări: inflamație și uscăciune; tonifiere și echilibrare

Folosit în: uleiuri pentru corp, uleiuri pentru față, balsamuri, unguente, geluri, îngrijirea părului

Se obține din: semințe

Aspect: Ulei de culoare verde (de la pal la verde închis), cu o aromă untoasă, asemănătoare cu a nucilor.

Bogat în: acizi grași omega 3, 6 și 9; acid linolenic gamma (GLA)

De reținut: Păstrează-l într-un loc uscat și întunecos (chiar la frigider) pentru a preveni oxidarea.

Idei de utilizare:

Uleiul de cânepă nu înfundă porii, este antiinflamator și oferă o hidratare superioară, menținând pielea suplă. Poate ajuta chiar la echilibrarea pielii uleioase, la hidratarea acesteia și la reglarea producției de sebum. Folosește-l ca atare (testându-l pe o porțiune mică de piele înainte de utilizarea), adăugă câteva picături în creme sau loțiuni pentru față sau creează amestecuri cu uleiuri esențiale, în funcție de necesitate.

Dacă folosești uleiul de cânepă pentru a trata acneea și dorești să-l aplici topic, pune uleiul direct pe pielea curată și lasă-l să acționeze unul până la două minute înainte de a-l spăla cu apă caldă.

Folosește-l împreună cu uleiurile esențiale de ylang-ylang, tea tree, cimbru sau santal pentru un masaj al scalpului, pentru un păr mai sănătos și mai strălucitor. Acizii grași bogați din uleiul de cânepă pot promova creșterea părului și întăresc firele de păr, reducând vârfurile despicate și prevenind ruperea.

Uleiul de semințe de cânepă este, de asemenea, un analgezic natural (calmant), ceea ce îl face o alegere bună pentru durerile musculare și articulare, în special atunci când este amestecat cu uleiuri esențiale care au proprietăți analgezice precum uleiul esențial de ienupăr, mentă, eucalipt sau camfor. Pur și simplu folosește amestecul pentru masaje locale.

 

Ulei de Jojoba

Simmondsia chinensis

 

Are o structură asemănătoare cu cea a sebumului nostru natural și este, deci, capabil să „mimeze” funcțiile pielii, fiind astfel unul din cele mai eficiente uleiuri pentru ameliorarea simptomelor cosmetice și dermatologice.

Poate fi utilizat până la 100% în uleiurile corporale și faciale sau poate fi inclus în amestecuri ca ulei purtător la 30% –80%.

Calități principale: hidratant, antiinflamatore, antiinfecțios, hrănitor, echilibrant, protector, calmant, detoxifiant

Tipuri de piele: toate tipurile de ten, inclusiv matur, ten îmbătrânit prematur, ten sensibil, gras, cu acnee și cu probleme

Utilizări: infecții ale pielii, uscăciune, erupții cutanate, inflamații, rozacee, eczeme, psoriazis;

Folosit în: uleiuri de corp, uleiuri pentru față, creme, loțiuni, balsamuri, unguente, geluri

Se obține din: semințe

Aspect: Culoare aurie bogată.

Bogat în: vitamina E; acizi grași omega 3, 6 și 9

De reținut: Jojoba este de fapt o ceară vegetală lichidă, iar asta înseamnă că este remarcabil de stabil,  având o perioadă de valabilitate extinsă.

Idei de utilizare:

Te poți bucura de beneficiile sale, folosindu-l ca demachiant, hidratant sau tratament local. Poate fi utilizat în general pe oricare parte a corpului, inclusiv pe față, fără a fi diluat. Fiind de fapt o ceară la nivel molecular, uleiul de jojoba acționează ca o barieră de protecție asupra pielii, păstrându-i umiditatea în interior și putând preveni astfel infecțiile bacteriene, acneea și mătreața.

Folosește-l ca balsam pentru buzele uscate sau aplică-l pe față, înainte de culcare, ca un ser anti-îmbătrânire sau ca demachiant.

De asemenea, poți amesteca uleiul de jojoba cu alte ingrediente naturale de combatere a acneei – precum uleiurile esențiale de geraniu, bergamotă sau lămâie – creând astfel o mască anti-acneică pentru față.

Dacă suferi de afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczema, vei găsi uleiul de jojoba deosebit de benefic, mai ales în amestecuri cu  ulei esențial de mușețel, trandafir, lavandă sau rozmarin. Aceleași amestecuri calmează pielea arsă de soare.

 

Ulei de Moringa

Moringa oleifera

Preferatul industriei cosmetice în ultimii ani, uleiul de moringa conține 40% acizi grași mononesaturați, în principal acid oleic. Este similar sebumului secretat natural și se absoarbe în profunzime în piele. 

Poate fi utilizat până la 100% în uleiurile corporale și faciale sau poate fi inclus în amestecurile ca ulei purtător la 30% –60%

Calități principale: emolient, antioxidant, regenerant, hrănitor, echilibrant, protector

Tipuri de piele: toate tipurile de ten, inclusiv cel matur, piele îmbătrânită prematur, ten cu acnee, piele cu probleme

Utilizări: tratamente anti-îmbătrânire; de hidratare, reparatoare, nutritive

Folosit în: uleiuri pentru corp, uleiuri pentru față, creme, loțiuni, balsamuri, unguente, îngrijirea părului

Se obține din: semințe

Aspect: Culoarea verde

Bogat în: vitaminele A, C și E; acizi grași omega 9 și 3, acid oleic, acid behenic

De reținut: Este cunoscut și sub denumirea de ulei ben sau behenic datorită concentrației mari de acid behenic. Acesta este un acid gras saturat care acționează ca un lubrifiant ce ajută la restabilirea grăsimilor naturale ale pielii și la îmbunătățirea nivelului general de hidratare.

Idei de utilizare:

Amestecă-l cu uleiuri esențiale precum mușețel, eucalipt albastru sau lavandin și pune o cantitate mică direct pe o tăietură, o arsură, o erupție sau o rană minoră pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Adaugă câteva picături în șampon, balsam sau folosește-l ca ulei pentru păr – același lucru fac și companiile farmaceutice sau cosmetice, cunoscând capacitatea uleiului de moringa de a absorbi și a reține mirosuri, precum și de a hidrata în profunzime.

Amestecă-l cu ulei esențial de patchouli, floare de portocal sau tămâie și folosește-l pentru masaje pentru diminuarea vergeturilor și a petelor de piele.

 

 Ulei de măceșe

Rosa rubiginosa

 

Este o sursă bogată de vitamine și minerale cu efecte puternice asupra pielii, promovând producția de celule noi în epidermă. Este considerat un ulei uscat, adică se absoarbe rapid în piele și nu lasă urme de grăsime.

Poate fi utilizat până la 100% în uleiuri faciale sau poate fi inclus în amestecuri ca ulei purtător la 20% –30%

Calități principale: antioxidant, regenerant celular și de țesuturi, stimulator, hidratant, reparator, restructurant, tonifiant, antiinflamator, regenerativ

Tipuri de piele: toate tipurile de piele, în special pielea matură, pielea îmbătrânită prematur, acneea și pielea sensibilă

Utilizări: anti-îmbătrânire; cicatrici, eczeme, piele deteriorată, arsuri solare; pentru elasticitatea pielii, revitalizare

Folosit în: uleiuri de corp, uleiuri pentru față, creme, loțiuni

Se obține din: semințe

Aspect: Ulei portocaliu/auriu roșiatic

Bogat în: acizi grași omega 3, 6 și 9; acid trans-retinoic, vitaminele A și C

De reținut: Poate avea un miros puternic, neplăcut; unele uleiuri de semințe de trandafir pot păta pielea sau hainele.

Idei de utilizare:

Daorită conținutului de vitamina C, uleiul de măceșe diminuează cu succes hiperpigmentarea pielii, petele și cicatricile. Amestecă-l cu uleiuri esențiale precum eucalipt de lămâie, lavandin sau mandarine și folosește-l ca tratament local pentru piele sau masaj. În plus, tot astfel va spori producția naturală de colagen și va favoriza regenerarea celulară, dând pielii un aspect strălucitor și prevenind efectele îmbătrânirii.

Aplică-l local, dimineața sau seara înainte de a face o baie, în amestec cu ulei esențial de mușețel, helichrysum sau salvie pentru a calma iritațiile provocate de dermatită, rosacea, psoriazis sau eczeme.

 

Ulei de neem 15% in ulei de migdale dulci

Azadirachta indica

În India, uleiul de neem (numit și liliac indian) se folosește de secole în loțiuni, medicamente, insecticide, produse pentru îngrijirea părului, combaterea dăunătorilor, ceremonii religioase și multe altele. Fiind un ulei puternic, cu un miros mai degrabă neplăcut, uleiul nostru de neem este în amestec cu cel de migdale dulci, neemul având o proporție de 15%.

Poate fi folosit nediluat pentru infecții ale pielii sau ca protecție împotriva insectelor sau poate fi inclus în amestecurile ca ulei purtător la 10% –20%

 

Calități principale: antibacterian, antifungic, antimicrobian, antiseptic, antiparazitar

Tipuri de piele: majoritatea tipurilor de piele pentru aplicare terapeutică, deși se utilizează cu grijă pe pielea sensibilă

Utilizări: tăieturi, înțepături, răni, infecții fungice, piele infectată, mătreață, afecțiuni ale scalpului

Folosit în: uleiuri, loțiuni, balsamuri, unguente, geluri

Se obține din: sâmburi

Aspect: Culoarea verde smarald

Bogat în: acizi grași omega 9 și 6, acid palmitic, azadirachtină, carotenoide

De reținut: Are un miros puternic, neplăcut, care trimite spre usturoi și sulf; în general un ulei semisolid care are nevoie de căldură pentru a se transforma în lichid.

Idei de utilizare:

Poți adăuga câteva picături în șampon – pentru a combate mătreața - sau în loțiunea de corp pentru o hidratare intensă a pielii. Uleiul de neem pătrunde în straturile profunde ale pielii, vindecând crăpăturile și sigilând practic umiditatea în interior.

Tot în șampon îl poți adăuga și pentru a lupta împotriva păduchilor sau a puricilor, fiind potrivit și pentru animalele de companie. Amestecat cu uleiuri esențiale de citronella, lemongrass sau eucalipt ține la distanță țânțarii și alte insecte.

Îl poți aplica direct pe pielea cu acnee, seara, înainte de culcare. Dacă suferi de ciuperca piciorului, amestecă-l cu ulei esențial de lămâie, smirnă sau tea tree și masează-l astfel în piele.

Fă gargară cu un amestec de ulei de neem și uleiuri esențiale de cimbru, salvie, mentă, pin sau eucalipt pentru a alina gingivita și pentru a avea dinți și gingii sănătoase în general.

 

Ulei de neem pur

Azadirachta indica

 

Pentru a putea dilua uleiul de Neem in alte uleiuri decât cel de migdale dulci, sau pentru a il folosi ca atare, in cazuri specifice, alegeți uleiul pur de Neem Fiore d’Oriente, nerafinat si obtinut la prima presare din culturi selecționate. Atenție însă, beneficiile sale vin la pachet cu un miros neplăcut, puternic, pungent, sulfuros, iar uleiul se solidifică la temperaturi mai joase. Se va folosi cu precauție și diluat.

 

Ulei de Argan

Argania spinosa

 

Calități principale: Anti-îmbătrânire, antibacterian, antimătreață, antiinflamator, cicatrizant, emolient, hipoalergenic, reglează nivelul de sebum

Tipuri de piele: benefic pentru toate tipurile de piele: uscată, crăpată; piele grasă sau cu imperfecțiuni, piele matură și îmbătrânită, piele sensibilă, pielea copiilor și bebelușilor, precum și piele mixtă.

Utilizări: eliminarea cicatricilor, a vergeturilor, petelor și a imperfecțiunilor, iritații ale pielii după bărbierit,regenerare celulară, reducerea ridurilor, acnee, păr tern

Folosit în: uleiuri de corp sau de masaj, serumuri faciale, măști și balsamuri pentru păr, loțiuni după bărbierit, loțiuni pentru arsuri solare

Se obține din: sâmburi

Aspect: Ulei gălbui, cu o textură bogată și mătăsoasă

Bogat în: antioxidanți, vitamina A și vitamina E, scualan, fitosterol și acizi grași esențiali, inclusiv acid linoleic și acid oleic, micronutrienți bioactivi

De reținut: A se evita contactul cu ochii. A se evita în cazul în care sunteți alergici la nuci.

Idei de utilizare:

Folosește-l ca ingredient pentru uleiurile de corp sau de masaj, ca și în serumuri faciale - are capacitatea de a crește elasticitatea dermică și de a reduce ridurile, lăsând pielea fermă și cu un aspect general mai fin. În plus, echilibrează producția excesivă de sebum prevenind acneea, punctele negre și petele în cazul pielii grase.

Proprietățile nutritive ale acestui ulei îl fac un excelent balsam de păr (1-2 picături distribuite cu ajutorul degetelor) care nu este nevoie să fie clătit, dând părului strălucire și volum. Masat în scalp în mod regulat, eventual amestecat cu ulei esențial de rozmarin sau mușețel, previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Pentru un păr uscat și degradat, poți face un un tratament profund și intensiv cu câteva picături de ulei de argan aplicate ca mască de păr peste noapte. Este de asemenea un excelent balsam pentru barbă și ajută la eliminarea iritațiilor provocate de bărbierit.

Aplică generos pe călcâie crăpate sau unghii fragile pentru a le repara rapid.

 

Ulei de Cocos – Cocco Bello

Cocos nucifera

 

Uleiul organic virgin de cocos Fiore d’Oriente este cel mai puțin rafinat dintre toate uleiurile, păstrând complet nealterate toate proprietățile sale active. Poate fi utilizat până la 100% în uleiuri corporale sau inclus în amestecuri ca ulei purtător la 30% - 50%

 Calități principale: nutritiv, emolient, protector, antiinflamator, antioxidant, cicatrizant, hipo-alergenic, stimulent imunitar

Tipuri de piele: piele uscată și deshidratată, matură, afectată de soare. Poate fi folosit în siguranță la bebeluși.

Utilizări: iritații, mâncărimi, arsuri solare; îngrijirea părului, hidratarea pielii

Folosit în: uleiuri de corp, balsamuri, unguente

Se obține din: sâmburele de nucă de cocos proaspăt

Aspect: Incolor în stare lichidă; alb când este (semi)solid.

Bogat în: 80% grăsimi saturate din care 45% - 55% acid lauric; acid caprilic și alte grăsimi naturale, scualan, vitamina E

De reținut: Uleiul de cocos se solidifică în mod natural la o temperatură sub 24 de grade Celsius, dar devine lichid imediat ce intră în contact cu pielea sau când este păstrat la temperaturi peste cea indicată mai sus. Evitați utilizarea pe piele grasă, cu coșuri sau predispusă la acnee. Poate provoca iritații pe pielea sensibilă.

Idei de utilizare:

Îl poți aplica direct pe piele, ca loțiune hidratantă și protectoare. Uleiul de cocos este foarte blând cu pielea, acționând ca o barieră fizică împotriva poluării din mediu. Folosit regulat, uleiul de cocos poate proteja pielea de efectele îmbătrânirii, protejând-o și vindecând-o de degradarea cauzată de expunerea la soare și alți factori externi.

Masează o lingură de ulei de cocos pe rădăcina părului și lasă-l să acționeze pentru 2-3 ore înainte de șamponare - ajută la eliminarea mătreții, la calmarea și hidratatarea scalpului uscat, oferind protecție părului împotriva razelor UV.

Fiind absorbit rapid de piele, poate fi folosit drept loțiune universală de curățare, demachiere și hidratare.

 

Ulei de hibiscus

Hibiscus Sabdariffa

Un ulei versatil care răspunde tuturor problemelor tenului și părului. Folosit în amestecuri la minim 20%

Calități: antiinflamator, astringent, hidratant, exfoliant, antibacterian, emolient, tonic, cicatrizant

Tipuri de piele: toate tipurile (uscată, grasă, mixtă), tenuri mature, deteriorate, sensibile sau cu probleme

Utilizări: acnee, eczeme, psoriazis, mătreață, calusuri, tăieturi și zgârieturi

Folosit în: uleiuri, loțiuni, balsamuri, unguente

Se obține din: flori și frunze ale plantei de hibiscus

Aspect: nuanțe de galben-auriu.

Conține: antioxidanți, vitaminele A și C, acizi alfa-hidroxi și aminoacizi

De reținut: Poate închide culoarea părului (în special pentru cei cu păr deschis – blond, șaten deschis).

Idei de utilizare:

Folosește-l ca tratament de îngrijire profundă a părului, în măștile de păr sau pentru a masa scalpul. Cu siguranță nu te va dezamăgi. Uleiul de hibiscus stimulează creșterea părului, reduce mătreața, întărește firul, reduce vârfurile despicate, ține sub control firele rebele. Calmează de asemenea mâncărimile și iritația provocate de dermatită sau psoriazis. Dar ce este cu adevărat unic la acest ulei: poate opri albirea prematură a părului.

Uleiul de hibiscus poate juca un rol esențial în îngrijirea picioarelor afectate de crăpături și calusuri. Masajele regulate cu acest ulei va face picioarele să redevină netede. În plus, este un remediu excelent pentru picioarele uscate, mai ales iarna.

Masează-l pe orice zonă a corpului care are nevoie de hidratare intensivă. Prin masaj, uleiul de hibiscus acționează și ca exfoliant, îndepărtând celulele moarte și susținând regenerarea pielii, eliminarea ridurile fine, dar contribuind și la topirea celulitei.

 

Ulei de baobab

Adansonia digitate

 

Numit Arborele Vieții pentru puterile sale aproape mitice în Africa, baobabul oferă hrană, apă, adăpost și resurse de medicină tradițională.

Folosește-l în amestecuri la 1-100% în produsele de îngrijire a pielii și 0,2-5% în produsele de îngrijire a părului.

Calități principale: antibacterian, regenerant, nutritiv, hidratant, antioxidant, anti-îmbătrânire, emolient, antiinflamator, cicatrizant

Tipuri de piele: piele uscată și deteriorată, piele matură, grasă sau sensibilă, piele acneică

Utilizări: eczeme, psoriazis, acnee, rosacea, arsuri, inflamații ale gingiilor, cicatrici și răni, vergeturi

Folosit în: loțiuni și creme, uleiuri pentru față, uleiuri de masaj, produse pentru piele uscată și balsam pentru păr

Se obține din: semințe

Aspect: Uleiul galben-auriu este destul de vâscos, bogat și mătăsos, cu o aromă ușoară de nuci.

Bogat în: acizi grași saturați (33%), mononesaturați (36%) și polinesaturați (31%), acid oleic, vitaminele A, D, E și F

De reținut: Uleiul de baobab este extrem de stabil, cu o perioadă de valabilitate mare, între 2 și 5 ani. Este potrivit doar pentru utilizări externe, nu este ingerabil.

Idei de utilizare:

Uleiul de baobab este mătăsos și plăcut la atingere, pătrunde imediat în piele până în straturile cele mai profunde ale epidermei hrănind-o și lăsând-o netedă, fără urme de grăsime. Creează-ți un ulei de corp pe bază de baobab, adăugând ulei esențial de lavandă și de tea tree. Vitaminele A și F din acest ulei sunt implicate direct în întinerirea și reînnoirea membranelor celulare, în timp ce vitamina E este un anti-oxidant superior, cu efect anti-îmbătrânire.

Sau încearcă un ser de restaurare a colagenului, adăugând ulei esențial de geraniu, neroli și tămâie.

Masează-l în piele pentru eliminarea vergeturilor sau pe buze în sezonul rece.

 

Ulei de chimen negru

Nigella sativa

Semințele și uleiul de chimen negru sunt folosite de secole pentru efectele lor binefăcătoare, fiind parte importantă din sisteme de vindecare orientale ca Unani și Tibb, Ayurveda și Siddha.

Folosit în amestecuri până la 10%.

Calități principale: antiinflamator, antioxidant, antimicrobian, antibacterian, anti-îmbătrânire, astringent, hidratant, calmant

Tipuri de piele: piele sensibilă, acneică, piele matură sau îmbătrânită

Utilizări: eczeme, psoriazis, acnee, răni, zgârieturi

Folosit în: șampoane, unguente, loțiuni, creme, uleiuri pentru masaj

Se obține din: semințe

Aspect: nuanțe de chihlimbar până la maroniu și vâscozitate moderată (asemănătoare cu cea a uleiului de măsline)

Bogat în: timochinonă, omega 3 și 6, vitamina A

De reținut: Deși semințele sunt negre, uleiul va avea nuanțe de chihlimbar. Dacă este negru, înseamnă ca i-au fost Adaugă coloranți. Poate fi folosit și pentru gătit.

Idei de utilizare:

Masează-ți cu regularitate fața cu câteva picături de ulei de chimen negru  și vei vedea cum în scurt timp vor începe să se estompeze petele cauzate de îmbătrânire, hormoni și daune solare. Acest lucru se datorează vitaminei A, aminoacizilor și acizilor grași, care colaborează pentru regenerarea celulelor pielii.

Aplică direct pe răni pentru a reduce inflamația și a elimina bacteriile, sporind astfel ritmul de vindecare. Deși nu susține producția de colagen, uleiul de chimen negru joacă, prin celelalte funcții ale sale, un rol în regenerarea pielii.

Aplicat prin masaj ușor, poate ameliora durerile resimțite în zona sânilor în sindromul premenstrual. În acest scop, poate fi amestecat cu ulei esențial de floare de portocal.

 

Ulei de sunătoare

Hypericum perforatum

 

Uleiul de sunătoare este folosit exclusiv pentru uz extern, ca adjuvant în sciatică, nevralgie, arsuri (deoarece scade temperatura pielii), lumbago și reumatism. Uleiul nostru este obținut tradițional – prin infuzarea florilor de sunătoare în ulei de floarea soarelui (în proporție 3:1) și macerarea acestora la soare.

Poate fi folosit până la 100% pentru aplicații topice pe corp sau ca ulei purtător în amestecuri la 30% -50%

Calități principale: analgezic, antiinflamator, calmant, cicatrizant, antiseptic

Tipuri de piele: toate tipurile de piele, doar în scopuri terapeutice

Utilizări: leziuni, vânătăi, traumatisme ale țesutului pielii, răni, arsuri solare, dureri musculare, reumatism, membre suprasolicitate, mușchi înțepeniți

Folosit în: uleiuri corporale, unguente, geluri

Aspect: Ulei lichid, roșu rubiniu

Bogat în: hipericină, hiperforină, taninuri, flavonoide

De reținut: Evită expunerea la soare după aplicare - are efect fotosensibilizant. NU ingera, folosește doar extern.

Idei de utilizare:

Uleiul de sunătoare este un remediu uimitor pentru arsuri minore, calmând durerea și acționând direct asupra vindecării arsurilor. Trucul este să îl aplici imediat după ce ai suferit o arsură. Poți pune ulei pe un bandaj pe care îl vei ține pe rană timp de o oră. Schimbă-l de câteva ori pe zi. Sau poți pune ulei de sunătoare într-un bol în care vei scufunda zona care a suferit arsuri.

Dacă îți simți mușchii încordați, tensionați, dureroși, fă-ți un masaj cu ulei de sunătoare, cât de des poți. Uleiul acesta detensionează și relaxează, eliberându-te de dureri.

Aplică pe răni – tăieturi, leziuni, operații - de trei ori pe zi. Uleiul de sunătoare grăbește vindecarea, încurajând formarea de țesuturi noi și diminuează cicatricile.

 

Gata preparat, gata de folosit

Amestecuri gata preparate pentru răsfățul tău

O gamă completă de cosmetice într-un singur amestec de uleiuri

 

Hidratare, vitaminizare, strălucire, hrănire, regenerare, catifelare? Illumina Viso răspunde da! la toate căutările tale privind îngrijirea feței. Nu mai e nevoie să rătăcești printre nenumărate creme, neștiind pe care să o alegi, căci fiecare se adresează unui alt set de probleme. Nu mai trebuie nici să știi tu oare ce tip de ten ai sau ce ingrediente sunt mai potrivite pentru vârsta ta. Amestecul de uleiuri Illumina Viso îți rezolvă toate problemele: e 100% natural, se adresează oricărui tip de ten – chiar și celui sensibil, acneic, matur sau deshidratat – și pătrunde în profunzime în piele, fără să lase urme de grăsime sau să îngreuneze tenul. Doar câteva picături sunt suficiente pentru a învălui întreaga față. Îl poți folosi și ca ulei purtător împreună cu uleiul tău esențial preferat sau cu amestecul nostru de uleiuri esențiale Pellasana.

Compus din ulei de jojoba, migdale dulci, unt de shea, argan, ulei de nucă de cocos, ulei de cânepă și ulei de trandafir sălbatic, în proporția cea mai potrivită pentru utilizarea lor în îngrijirea tenului, Illumina Viso e un adevărat tratament de lux pentru fața ta.

 

Illumina Gambe este amestecul de uleiuri creat special pentru a conferi picioarelor tale strălucire și tonifiere. Un masaj zilnic cu acest amestec de uleiuri va face pielea radiantă, ea își va recăpăta elasticitatea, luminozitatea și aspectul sănătos. Ajută la prevenirea iritațiilor provocate de epilare și previne creșterea firelor de păr sub piele.   

Compus din ulei de jojoba, migdale dulci, unt de shea, argan, ulei de nucă de cocos, ulei de cânepă și ulei de trandafir sălbatic, în proporția cea mai potrivită pentru utilizarea pe picioare, Illumina Gambe este un deliciu destinat picioarelor tale. Fără să lase pielea grasă, amestecul acesta îi conferă, în schimb, vitalitate și hidratare. Illumina gambe – 100% natural pentru picioare sănătoase și frumoase.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!