Uleiurile esențiale și hidrosolii – aliații tăi în lupta cu alergiile

Uleiurile esențiale și hidrosolii – aliații tăi în lupta cu alergiile
Common Spring Allergy Symptoms - How to Identify and Treat Spring AllergiesNe apropiem de finalul iernii și începutul primăverii, moment în care ne confruntăm cu alergiile. Acestea pot să apară ca urmare a diferențelor de temperatură sau ca urmare a reacției la polen sau puf, o dată cu înflorirea copacilor. Simptomele asociate cu alergiile pot fi nas iritat sau infundat, senzație de mâncărime la nivelul ochilor și nasului, rinite. În articolul de azi îți prezentăm uleiurile esențiale și hidrosolii care te ajută să treci cu bine peste acest sezon.

Uleiurile esențiale pot ajuta la ameliorarea acestor simptome. Ele pot fi folosite în diferite moduri:
· Difuzare în aer;
· încorporarea în produse cosmetic de uz personal;
· Aplicarea direct pe piele, după diluare;
· Inhalare.

Hidrosolii sunt produsul secundar obținut in distilarea uleiului esențal. Sunt foarte blânde dar eficiente, deoarece conțin nano-particule de ulei esential și în plus, toate componentele hidrosolubile ale plantei din care au fost distilate, care lipsesc din uleiul esential. Pot fi aplicați direct pe mucosae, fără riscuri, cee ace nu este valabil pentru uleiurile esențiale.
Hidrosolii pot fi pulverizați în nas, aplicați pe ochi, pentru ameliorarea simptomelor alergiilor de sezon (mâncărimi, iritații).
· Pentru ochi iritați, aplică hidrosol de Trandafir de Damasc pe o dischetă demachiantă și lasă să acționeze câteva minute. Roșeața se va diminua imediat.
· Pentru mâncărimi și nas iritat pulverizează direct în nas hidrodol de lavandă sau de mușețel albastru iar nasul tău se va calma repede.

1. Uleiul esențial de Lavandă
Uleiul esențial de Lavandă este apreciat pentru o multitudine de beneficii. El poate ameliora simptomele aferente sezonului alergiilor datorită abilității sale de a calma și a reduce inflamația. Un studiu realizat recent a demonstrat capacitatea sa de a preveni inflamația alergică și eliberarea celulelor sistemului respirator. Îl poți difuza în camera sau dilua cu ajutorul uleiului transportor și adăuga în apa din cadă atunci când faci baie.

2. Uleiul esențial Mușețel Roman
Tickle in Nose: How to Get Rid of It and CausesMușețelul poate acționa ca un antiinflamator și un relaxant - două lucruri care te pot ajuta să respiri puțin mai ușor atunci când căile respiratorii sunt restricționate. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea reacțiilor alergice la nivelul pielii, cum ar fi eczema.
În cazul în care alergiile îți provoacă mâncărimi la nivelul nasului pulverizează hidrosolul de Mușețel albastru direct în nări. În câteva minute mâncărimea se va diminua simțitor.

3. Blend Ulei esențial de Santal și ulei esențial de Tămâie
Acest blend s-a dovedit foarte util în tratarea rinitei alergice. Participanții la un studio realizat pentru a valida aceasta utilizarea au afirmat că au resimțit ameliorări vizibile în ceea ce privește simtomele acestei afecțiuni – strănut, nas roșu și iritat, înfundarea nasului. Astfel, acest blend crește simțitor calitatea vieții celor care suferă de rinită alergică și le oferă un somn mai bun.
Cel mai simplu este să realizezi un blend din 5 picături de Ulei esențial deTămâie, 5 picături de ulei esențial de Santal și 30ml de ulei purtător de Jojoba și să aplici pe piele, în zona nasului. De asemenea, poți pune în difuzorul de aromoterapie câte 2 picături din ambele uleiuri și difuza timp de o oră.

4. Ulei esențial de Eucalipt de lămâie (Eucaliptus citrodora)
Essential Oil Diffuser Safety Tips | AromaWebUleiul esențial de Eucalipt de lămâie are proprietăți antiinflamatoare și susține procesul de docongestionare. Senzația de răcorire pe care ți-o oferă atunci când îl inhalezi este relaxantă și foarte utilă în tratarea alergiilor sezoniere. În ultima perioadă, au fost realizate din ce în ce mai multe studii pe această temă și toate au demonstrat eficacitatea acestuia în ameliorarea simptomelor alergiilor. Difuzează-l în camera sau inhalează-l direct din sticluță, timp de 1-2 secunde și imediat vei putea respira mai ușor. Inhalat prea mult timp poate să devină iritant.

5. Ulei esențial de Mentă Piperita
Alergiile te împiedică să respiri corespunzător? Difuzează 2-3 picături de Ulei esențial de Mentă Piperita timp de 30 de minute și vei începe să respiri mai ușor.
Poți să realizezi diferite blenduri, împreună cu uleiul esențial de Lavandă și cu cel de Lămâie. Adaugă 2 picături din fiecare ulei într-o sticluță de 10ml. Completează cu ulei de Jojoba. În cazurile foarte grave de rinită alergică poți crește până la 5 numărul de picături din fiecare ulei esențial. Aplică pe încheietura pumnului și inhalează sau în zona nasului. Ulterior, evită expunerea la soare deoarece uleiurile esențiale citrice pot crea probleme în momentul interacțiunii cu razele solare.

6. Uleiul esențial de Lămâie
DIY Essential Oil Headache Roll-On For Instant Relief | Hello GlowÎn general, în aromoterapie uleiurile citrice sunt folosite pentru energizare. Totuși, uleiul esențial de lămâie ajută la curățarea sinusurilor și reducerea nivelului de congestie, ameliorând simptomele alergiilor sezoniere. Mai jos îți prezentăm un blend foarte efficient, bazat pe acest ulei esențial.
· 3 picături de Ulei esențial de Lămâie
· 3 picături de Ulei esențial de Tămâie
· 3 picături de Ulei esențial de Mușețel
· 10 ml de Ulei de Jojoba
Adaugă-le într-o sticluță cu roller, amestecă bine și aplică pe piele.

O altă procedură folosită cu mare success în tratarea alergiilor este lavajul nazal cu un irrigator special denumit și Neti lota https://www.purenature.ro/produse?c=irigator+, despre care vom povesti în alt articol.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!