Uleiul esential Tulsi – 3 beneficii exceptionale

Uleiul esential Tulsi – 3 beneficii exceptionale

Uleiul esential Tulsi este personajul principal al articolului nostru de astazi. Consideram ca Tulsi merita acest lucru deoarece este o planta aromatica din familia busuiocului – Lamiaceae, ce provine din partea central Nordica a Indie iar in Ayurveda este considerata “regina plantelor aromatice”, o planta ce nu are termen de comparatie, un elixir al vietii fara egal in ceea ce priveste efectele medicale si spirituale. In India, Tulsi este folosita in cadrul multor ritualuri spirituale ce ofera o multitudine de beneficii cu privire la sanatate. Se considera ca Tulsi intareste corpul dar si mintea si spiritul, oferind solutii pentru multe probleme ale lumii actuale.

Uleiul esential Tulsi este si unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste abordarea holistica a problemelor de sanatate. Folosirea zilnica previne imbolnavirea, sustine o stare optima de sanatate, de bine si ajuta la gestionarea stresului zilnic. De asemenea, se spune ca Tulsi imbunataseste starea de spirit. Este folosit pentru a trata numeroase probleme precum anxietatea, tusea, febra, dizenteria, artrita, afectiunile oculare, afectiunile cardiace, genito-urinare si gastrice, durerile de spate, probleme de piele, muscaturile de insecte.

 Considerata o planta cu potential adaptogen, Tulsi are o combinatie unica de actiuni farmacologice care sustin toate activitatile de wellbeing. Proprietatile sale medicale au fost studiate in cadrul a sute de cercetari stiintifice realizate pe animale si oameni. Acestea au scos in evidenta faptul ca Tulsi are o multitudine de actiuni. Este antimicrobian, repelent impotriva tantarilor, antioxidant, antiinflamator, antidiabetic, antitusiv, antihistaminic, anticoagulant, antiemetic, antidresiv, antistres, hepato si cardioprotector. Astfel, el ajuta corpul si mintea sa lupte cu afectiunile fizice si psihice, restabilind functiile normale.

In articolul de astazi vom discuta despre trei beneficii pe care Uleiul esential Tulsi le ofera in raport cu afectiunile cauzate de lumea moderna.



 



1. Ulei esential Tulsi - Lupta impotriva afectiunilor cauzate de mediul toxic

Multe dintre beneficiile fiziologice sunt atribuite capacitatii de curatare si protectie a corpului in raport cu mediul toxic in care traim. Acestea se bazeaza pe continutul ridicat de compusi fenolici si proprietati antioxidante.

Studiile realizate in laborator au demonstrat faptul ca Tulsi protejeaza celulele si membranele prin absorbtia radicalilor liberi daunatori, generati de lipsa oxigenului ori de alti agenti toxici. De asemenea, Tulsi contribuie la prevenirea cancerului, reparand celulele la nivel de AND si sustinand procesul de apoptoza din celulele precanceroase si canceroase, si implicit contribuind la reducerea cresterii tumorilor si sustinand o durata mai mare de viata.

Tulsi nu doar protejeaza organismul de problemele generate de compusii toxici dar si permite corpului sa ii trasnforme si sa ii elimine mai efficient prin sustinerea activitatii de detoxifiere a ficatului.

2. Uleiul esential Tulsi - Conduce la scaderea efectelor sindromului metabolic

O treime din populatia actuala sufera de stres metabolic din cauza unor diete nepotrivite, a activitatii fizice reduse si a presiunii psihice. Sindromul metabolic conduce la obezitate, hipertensiune, nivel ridicat de colesterol si o reglare deficitara a glucozei din sange, crescand vizibil riscul aparitiei diabetului si problemelor cardiace. Desi inca sunt studiate cauzele exacte ale sindromului metabolic, sunt dovezi ce sustin faptul ca Tulsi poate sa combata multe dintre consecintele acestuia. Cercetarile realizate pe animale cat si studiile clinice au scos in evidenta actiunea antidiabetica pe care o are Tulsi. Acesta reduce nivelul glucozei din sange, corecteaza profilul anormal al lipidelor si protejeaza ficatul si rinichii de problemele cauzate nivelul ridicat al glucozei. Implicit este prevenita cresterea in greutate iar vasele sangvine sunt protejate de ateroscleroza.

Prin urmare, beneficiile oferite de Uleiul esentialTulsi la nivel metabolic sunt numeroase: protejarea ficatului, rinichilor si a celulor pancreatice de problemele generate de radicalii liber, imbunanatatirea sintezei acidului biliar hepatic si reducerea sintezei lipidelor hepatice, sustinerea secretiei de insulina, reducerea nivelului de cortisol si reducerea inflamatiei.

3. Contribuie la gestionarea eficienta a stresului

Lumea moderna este caracterizata si de un nivel ridicat de stress, cauzat de numeroasele activitati si de ritmul de viata foarte rapid. Utilizarea regulate a Tulsi nu contribuie doar la protejarea si detoxifierea organismului, ci si la reducerea stresului prin relaxarea si calmarea mintii, sustinand si memoria si functia cognitive.

Cercetarile stiintifice au dovedit proprietatile antistres si antidepresive, comparabile cu cele ale Diazepamului. In plus, au scos in evidenta faptul ca Tulsi imbunatateste memoria si functia cognitiva si previne pierderea memoriei o data cu inaintarea in varsta. S-au obtinut rezultate exceptionale si in cee ace priveste problemele de somn si oboseala accentuata.

Specialistii in medicina Ayurvedica recomanda consumul regulat de Tulsi ca si ajutor impotriva stresului de zi cu zi si ca element esential in prevenirea bolilor cauzate de acesta.

Prin urmare, nici tie nu ar trebui sa iti lipseasca din casa, mai ales ca este un ulei esential foarte rar. Comanda-l chiar acum!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!