Uleiul esențial Manuka și benefiicile sale inegalabile

Uleiul esențial Manuka și benefiicile sale inegalabile

Uleiul esențial Manuka este unul dintre vedetele acestui sezon. Cu proprietăți asemenătoare uleiului esențial Tea Tree, acesta este foarte folosit de populația Maori din Noua Zeelanda datorită proprietăților sale medicinale. Are o aroma ușoară, dulce, cu note ierboase.

Ingredientele active din Uleiul Esențial Manuka

Leptospermum scoparium – Bee Happy Plants
 

Uleiul esențial Manuka are în compoziția sa un număr mare de fitonutrienți care îl fac să fie unul dintre cele mai puternice și apreciate uleiuri esențiale. Conform unor studii recente, uleiul esențial Manuka are o acțiune antioxidantă mai puternică față de cea a uleiului esențial de Tea Tree, ceea ce înseamna că luptă mai ușor împotriva radicalilor liberi. De asemenea, este mai puțin iritant pentru piele atunci când este aplicat în cantități mici.

Uleiul esențial Manuka este cunoscut și pentru ingredientul său activ, Leptospermone. Când este extras din planta Manuka, prin procesul de distilare cu aburi, acesta este  un lichid de culoare galbenă, vâscos și fără miros, ce are proprietăți ierbicide. De fapt, în prezent, se verifică dacă reprezintă o alternativă de eliminare a buruienilor în cadrul fermelor organice.

Folosit de către oameni, el are o multitudine de aplicații medicinale pe care le vom detalia și noi, în cadrul articolului de astăzi.

Beneficiile Uleiului Esențial Manuka

How to Use Mānuka Natural Oil For Optimal Skin Benefits – ManukaRx

Ca și uleiul esențial Tea Tree, uleiul esențial Manuka este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene care contribuie la tratarea acneei. Multe companii au început să realizeze produse de îngrijire a tenului care utilizează ca și ingredient princiapal uleiul esențial Manuka.

Toți cunoaștem problemele acneice cauzate de producția excesivă de sebum de către glandele seboreice. Atunci când sebumul vine în contact cu praful și mizeria produse de poluare, tenul se transformă într-un teren de cultură pentru bacteriile ce generează acneea. În lipsa unui tratament corespunzător, piele se infectează și avem de a face cu cazuri severe de acnee.

Atunci când este aplicat pe piele, uleiul esențial Manuka reduce semnificativ capacitatea de dezvoltare a bacteriilor. Este eficient chiar și împotriva epidermitelor cauzate de stafiloci precum Staphylococcus aureus. Se folosește diluând o cantitate mică de ulei esențial într-un ulei transportor apoi se aplică pe zona afectată de 2 ori pe zi.

#2 Ajută la vindecarea, mai rapidă, a rănilor

Essential Oils for Scars (Best Oils For Each Type of Scar & How To Use!)

Curățarea rănilor cu uleiul esențial Manuka nu este utilă doar pentru dezinfectarea lor ci și pentru accelerarea vindecării țesutului. Prin urmare, ar trebui să aveți mereu alături acest produs, mai ales dacă există o predispoziție pentru arsuri, tăieturi ori zgârieturi deoarece susține creșterea unor noi celule. Aplicat pe zonele afectate, încurajează formarea celulelor epidermei dar acționează și ca o barieră care împiedică infectarea rănilor. Nu în ultimul rând, pe termen mediu și lung contribuie la atenuarea cicatricilor.

Pentru curățarea rănilor, adăugați o picătură de ulei esențial Manuka într-o cană cu apă și amestecați bine. Înmuiați o dischetă de bumbac în apa și ștergeți, ușor, rana. O altă variantă este să puneți 4-5 picături de ulei esențial Manuka într-o sticlă de 15ml cu pulverizator, să adăugați apa și să pulverizați pe rană.

#3 Poate trata infecțiile fungice

Essential Oils for Itching: Benefits and Uses for Itchy Skin or Scalp

Dacă sunteți în cautarea unei soluții simple și rapide împotriva infecțiilor fungice, uleiul esențial Manuka este soluția potrivită. Cercetările arată că acesta are proprietăți antifungice care inhibă creșterea a 4 tipuri de fungi: Candida Tropicalis, Candida Albicans, Trichosporon Mucoides, și Malassezia furfur.

Atunci când se aplica pe piele reduce rapid infecția, cu efecte adverse minime sau chiar inexistente.

Totuși, specialiștii recomandă folosirea unui ulei transportor pentru diluarea uleiului esențial cu scopul de a evita riscul iritării pielii, mai ales în zonele sensibile. De asemenea, este important ca zona tratată să fie uscată înainte de aplicare.

#4 Luptă împotriva inflamațiilor

De la mușcăturile de insecte la nasul înfundat, uleiul esențial Manuka poate lupta împotriva tuturor tipurilor de inflamații. Un studiu recent dovedește inclusiv faptul că acesta protejează pielea de inflamațiile produse de razele UV. O modalitate rapidă de calmare a pielii arse de soare este adăugarea a câteva picături de ulei esențial Manuka în apă și pulverizarea acestei soluții pe zonele afectate. Acest lucru va contribui la reducerea inflamației și calmarea senzației de arsură.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!