Uleiul esențial de Smirnă: balsam pentru trup și spirit

Uleiul esențial de Smirnă: balsam pentru trup și spirit

Smirna (Myrrh) și-a creat reputația ca fiind una dintre cele mai apreciate și versatile arome din Biblie, cu mult timp înainte ca Magii să i-o ofere Pruncului Iisus. Într-adevăr, în Geneza, fiul lui Iacob a inclus-o printre darurile oferite vizirului Egiptului, fără să știe că era fratele său. În același timp, femeile o foloseau în cadrul ritualurilor de purificare. În Psalmi, smirna este prezentată ca având o aroma unică.

ulei-esențial-de-smirnă [0]

Dincolo de prezența Biblică, smirna este folosită de mult timp în medicina tradițională chinezească și în medicina Ayurvedică. În prezent, oamenii de știință realizează cercetări pentru a identifica beneficiile pe care le aduce în tratarea durerii, a infecțiilor și a iritațiilor pielii. Este și un adevărat balsam pentru inimă și pentru problemele emoționale.

 

Uleiul esențial de Smirnă (Myrrh): beneficii terapeutice

Uleiul esențial de Smirnă este extrem de apreciat pentru faptul că nu permite microbilor să se dezvolte. El este folosit pentru a preveni problemele ce apar ca urmare a infecțiilor microbiene precum febra, otrăvirea, tusea și răcelile, pojarul, varicela și infectarea rănilor. Spre deosebire de antibiotice, nu are efecte adverse, însă poate fi folosit împreuna cu Antibioticele dacă acestea sunt neaparat necesare, ducând la o vindecare mai rapida și o eficacitate sporită a efectului antibiotic, datorită Proprietăților sinergice ale uleiului esențial de smirna.

Acest ulei esențial este puternic astringent ceea ce înseamnă că întărește mușchii, intestinele și alte organe interne. În plus, previne căderea părului prin fortifierea rădăcinilor părului. Un alt aspect important cu privire la această proprietate este faptul că ajută la oprirea hemoragiei în cazul rănilor datorită faptului ca vasele de sânge se contract și controlează fluxul sanguin.

În perioadele reci, uleiul esențial de Smirna este foarte util în tratarea răcelilor și a tusei, în special a tusei uscate. Eu luptă împotria infecțiilor virale care le cauzează, reduce nivelul de congestie și depozitele de mucus din plămâni și de pe tractul respirator. Studii recente realizate de FDA SUA arată faptul că poate fi un adjuvant ce merită luat în calcul în tratamentul pacienților cu COVID-19, alături de schemele de tratament aferente protocoalelor medicale. Poți pune căteva picături în difuzor sau pe o dischetă din bumbac și respiră deasupra ei, inhalând vaporia.

Uleiul esențial de Smirnă acționează și ca un foarte bun fungicid. Poate fi folosit intern ori extern, în lupta cu infecțiile fungice.

Însa beneficiile sale nu se opresc aici. El accelerează și circulația sângelui, digestia, activitatea nervoasă și excreția. Astfel, îmbunătățește funcția de pompare a inimii, secreția de sucuri digestive și biliare din stomac dar li atenția, prin stimularea creierului și a sistemului nervos. Numeroase studii demonstrează faptul că are un rol vital și în reducerea balonării și eliminarea gazelor.

Este interesant și faptul că Smirna este folosită ca și ingredient principal în numeroase paste de dinți. Dacă vrei să ai o apă de gură naturală, care să împiedice apariția tartrului și infecțiilor, adaugă căteva picături de ulei esențial de Smirnă într-un pahar cu apă și clătește bine cu acest amestec. Te vei bucura și de o respirație proaspătă.

Uleiul esențial de Smirnă: beneficii emoționale

Uleiul esențial de Smirnă (Myrhh) are un rol esențial și în ceea ce privește latura emoțională. Este considerat un „un ulei esențial spiritual”, fiind folosit în cadrul ceremoniilor religioase și ritualurilor de peste 5000 de ani.

Când intră el în acțiune? Este perfect atunci când ne dorim să înlăturăm temerile ori experiențele neplăcute. Ne ajută să acceptăm lucrurile cu mai multă ușurință, să avem mai multă încredere în noi înșine și fim mai puțin autocritici.

În momentul în care ne iubim mai mult, încetăm să atragem acele situații care ne fac rău și învățăm să construim un echilibru între corp și minte.

Având în vedere faptul că uleiul esențial Smirnă deschide chakra minții și contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, este un prieten de nădejde atunci când avem nevoie să ne eliberăm de stres și să ne relaxăm. Pune o picătură pe zona inimii pentru a te bucura de beneficiile sale dar și pentru a te bucura de relații armonioase, cu tine și cu cei din jur.

În plus, susținând atașamentele sănătoase și generând un sentiment de siguranță, contribuie la dezvoltare relației părinte-copil în procesul de adopție.

Nu în ultimul rând, este foarte util pentru adulții care încearcă să curețe traumele din copilărie ce au impact asupra capacității de relaționare.

Afirmații pozitive ce îi pun în valoare efectele emoționale:

  • Îmi sunt sufficient/ă.
  • Sunt iubit/ă și am susținerea deplină a lui Dumnezeu/a Universului.
  • Sunt în singurață. Trăiesc într-o lume frumoasa și sigură. La baza acesteia este Iubirea.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!