Top 10 uleiuri esențiale pe care toate femeile ar trebui să le folosească – partea a 3-a

Top 10 uleiuri esențiale pe care toate femeile ar trebui să le folosească – partea a 3-a
Știm că așteptați cu nerabdare ultima parte din seria de articole în care v-am prezentat principalele uleiuri esențiale dedicate sănătății femeilor. Prin urmare, pornim la drum și vă povestim despre ultimele 4 uleiuri esențiale selectate.

7. Uleiul esențial de Portocală Dulce

10 Benefits of Sweet Orange Essential Oil | TRAIN for HERUleiul esențial de portocală dulce se remarcă pentru abilitatea sa de a oferi îndrumare și protecție spirituală fără a amorți percepția utilizatorului. În mitologie se spune că portocala este mărul de aur oferit lui Zeus de Hera în ziua nunții lor și, astfel, portocala dulce poate fi folosită în orice fel de practică magică sau spirituală care implică legarea a două elemente. În general este potrivită pentru incantații de protecție.

Utilizari zilnice

· Blend afrodisiac. Pregătește o cină romantică în timpul căreia să difuzezi un blend format din 10 picături de Ulei esențial Ylang Ylang,  5 picături de Ulei esențial de Portocală dulce și 5 picături de Ulei esențial de Geraniu.
· Creșterea capacității de concentrare și energizare. Difuzează, în birou, timp de o oră, un blend format din 6 picături de Ulei esențial de Portocală dulce și 5 picături de Ulei esențial de Menta Piperita. Te vei energiza și te vei putea concentra mult mai ușor, crescând eficiența.
· Calmarea scalpului. Pentru a calma pielea scalpului și a te bucura de un păr sănătos, lucios și frumos mirositor, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de Ulei esențial de Portocală dulce într-un șampon fără miros.

8. Uleiul esențial de Busuioc Sfânt – Tulsi

Holy Basil: Benefits for Your Brain and Your BodyUleiul esențial Tulsi poate să nu fie chiar primul la care te gândești atunci când este vorba despre sănătatea feminină însă el este un ulei esențial versatil, cu multe proprietăți terapeutice, fiind considerat o bijuterie aromată. Tulsi este o plantă medicinală ayurvedică puternică, utilizată pe scară largă atât în ​​medicina clinică cât și în medicina tradițională ayurvedică. Tulsi  sau Busuiocul sfânt este considerat un purificator al minții, corpului si spiritului.

Utilizări zilnice.
· Reducerea durerii articulare sau musculare. Adaugă 1-2 picături de Ulei esențial Tulsi într-o linguriță de Ulei esențial de Jojoba și masează ușor zona dureroasă. În loc de ulei de jojoba se poate folosi și o cremă de corp fără miros.
· Atenuarea durerilor de cap. Într-o sticluță de 10ml, cu roller, adaugă 3 picături de Ulei esențial Tulsi, 3 picături de Ulei esențial de Lavandă și 4 picături de Ulei esențial de Tămâie și completează cu Ulei de Jojoba. Aplică în zona templelor și a cefei.
· Creșterea capacității de concentrare. Adaugă 6 picături de Ulei esențial de Rozmarin, 4 picături de Ulei esențial de Menta Piperita și 2 picături de Ulei esențial Tulsi într-un inhalator și inspiră adânc. Dacă nu ai inhalator, poți pune o picătură din amestec pe o dischetă din bumbac și apoi inhala adânc.

9. Uleiul esențial de Oregano

Oregano essential oil: 10 health benefits and how to use itOregano este o planta mediteraneană aromată, folosită, în special ca și condiment și apreciat pentru efectele sale benefice asupra sănătății atunci când este folosit ca și  ulei esențial.
Oregano este mai bogat în antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor și este plin de compuși puternici numiți fenoli. Oregano conține, de asemenea, compuși care pot fi eficienți împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, a inflamației și a durerii, printre alte afecțiuni.
Are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, imunostimulante. Este folosit ca adjuvant în caz de viroze, infecții și ca stimulator al sistemului imunitar.
Utilizări zilnice.
· Ameliorarea alergiilor. Adaugă 3-4 picături de Ulei esențial de Oregano într-un bol cu apa fierbinte, acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează vaporii timp de 5 minute. Vei vedea că vei putea respira mai ușor iar simptomele alergiilor se vor ameliora. Este perfect pentru persoanele care suferă de alergii de primăvară.
· Îngrijirea pielii cu eczeme, acnee, rozacee și chiar psorizis ori candida. Diluează 10 picături de Ulei esențial de Oregano în 2-3 linguri de Ulei de Jojoba și aplică pe zona afectată apo lasă să acționeze.
· Estomparea ridurilor. Amestecă 20 de picături de Ulei esențial de Oregano cu o jumătate de cană de ulei de cocos. Aplică zilnic pe față și vei vedea cum ridurile încep să se estompeze.
· Combaterea durerilor menstruale. Pentru a scădea intensitatea crampelor menstruale, amestecă 5 picături de Ulei esențial de Oregano cu o lingură și jumătate de ulei de Jojoba și masează partea inferioară a abdomenului.

10. Uleiul esențial de Tămâie

Liquid 100% Frankincense Oil - 30 ml, For Pharma, Natural, Rs 150 /bottle |  ID: 18166618355Tămâia a fost folosită de mii de ani în ritualurile religioase, datorită mirosului deosebit şi a proprietăţilor extraordinare pe care le deţine. Vechii egipteni prețuiau uleiul esențial de Tămâie, folosindu-l pentru îmbălsămare, dar și pentru măști de față, parfumuri și alte produse cosmetice.
De asemenea, tămâia se numără printre darurile de preț pe care magii le-au adus pruncului Iisus, tămâia fiind considerată unul dintre cele mai de preț uleiuri din lume.
Și în zilele noastre tămâia este foarte respectată și folosită în meditații, ritualuri și ceremonii. Totodată, tămâia a fost și este utilizată și în scopuri medicinale, pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv sifilis, reumatism, infecții ale tractului respirator și urinar, boli de piele, precum și afecțiuni digestive și nervoase.
Utilizări zilnice.
· Catifelarea mâinilor  uscate și întărirea unghiilor. Adaugă câteva picături de Ulei esențial de Tămâie în crema ta de mâini pentru a hidrata pielea și a te bucura de un parfum revigorant. De asemenea, pentru ca unghiile să fie sănătoase pune o picătură din acest ulei pe fiecare unghie și masează în zona cuticulelor.
· Reducerea nivelului de stres.  Amestecă 4 picături de Ulei esențial de Tămâie și 2 picături de Ulei esențial de Lavandă cu 30ml de ulei de Jojoba și adaugă 10 picături din acest blend în apa călduță de baie. Te vei relaxa după o zi stresantă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!