Solstițiul de vară – onorează-ți lumina interioară

Solstițiul de vară – onorează-ți lumina interioară
Solstițiul de vară este aproape aici, amintindu-ne să sărbătorim lumina hrănitoare a Soarelui și lumina din interiorul fiecăruia dintre noi. În timpul solstițiului de vară, Soarele atinge cel mai înalt punct de pe cer și ne oferă cea mai lungă zi din an. Acest punct marchează a doua fază a călătoriei Pământului în jurul Soarelui, care începe cu echinocțiul de primăvară. Din punct de vedere energetic, face o paralelă cu Primul Pătrar al Lunii, ceea ce înseamnă un moment optim pentru a hrăni semințele plantate în prima fază.

Ciclul Soarelui reprezintă ciclul vieții noastre și reflectă fluxul natural de energie care se mișcă dinspre exterior spre interior. Sunt momente în care să crești, vremuri în care să te oprești, vremuri în care să renunți și momente în care să înveți. Așa cum ne aliniem cu călătoria Lunii în fiecare lună, ne putem alinia cu călătoria Soarelui pe tot parcursul anului. În zilele noastre, înțelegem că ne aliniem cu adevărat la mișcarea Pământului, nu a Soarelui, dar acesta din urmă este încă un ciclu important de onorat. Odată cu Echinocțiul de primăvară această călătorie începe și reprezintă noile începuturi. Iar Solstițiul de vară reprezintă următorul pas al acestui ritm divin. Acesta ne reamintește să ne întoarcem spre interior și să găsim hrana necesară pentru a crește și a evolua. Este timpul să facem o pauză și să așteptăm ca energia plantată în primăvară să ajungă la înflorire deplină. Dacă primăvara reprezintă acțiune, vara reprezintă răbdare. Trebuie să avem încredere în noi înșine că ceea ce am pus în mișcare anterior este corect, chiar dacă trecem prin momente tulburi. Cursul nostru este stabilit în acest moment, trebuie doar să îl cultivăm și să avem încredere că ne vom atinge scopul – să ne încredem în proces.

Solstițiul de vară reprezintă trecerea de la acțiune la hrănire, care este exact ceea ce ne oferă Soarele în timpul nopților lungi de vară, atât recoltele noastre, cât și la călătoria continuă pe care o parcurgem, din întuneric spre lumină. Vara ne reamintește că există speranță în lume, că lumina dinăuntru se poate răspândi în părțile îndepărtate ale globului și poate inspira pe alții. Îi putem hrăni pe alții, așa cum ne hrănește Soarele. Vara devine un moment în care să lucrăm asupra noastră și asupra capacității noastre de a fi lumină și de a da sens călătoriei noastre, chiar și atunci când pare incertă. Acesta este ritmul naturii; noile începuturi trec printr-o perioadă de incertitudine. În acest timp, este ușor să aluneci în anxietate și îngrijorare. Schimbările mari provoacă, de asemenea, ca energiile vechi să iasă la suprafață, iar întunericul ne poate cuceri cu ușurință mintea. Vara este momentul să ne dezvoltăm încrederea în viață, să strivim întunericul cu lumină și să avem încredere că, la fel ca Soarele, vom răsări în fiecare zi, indiferent de ceea ce ne aduce viața.

Prin onorarea acestei zile de lumină, punem în mișcare energetic o perioadă de trezire în conștiința noastră care durează toată vara până la echinocțiul de toamnă. Iată câteva modalități de a te alinia cu această zi și de a-i valorifica puterea pentru a construi lumina din tine.

Stabiliește-ți intențiile de vară


Solstițiul de vară este o zi încărcată energetic și una importantă pentru stabilirea intențiilor. Îndreptă-ți intențiile pe temele acestei faze, care sunt răbdarea, hrănirea și încrederea. Creează afirmații puternice începând cu „Eu sunt”,care reflectă aceste calități și dezvoltarea lor. Include afirmații de „recepție” care te deschid să primești energiile disponibile în această zi. Exemplele sunt; „Sunt deschis să primesc hrană și creștere” sau „Sunt capabil să primesc energia necesară pentru a dezvolta încrederea în viața mea.” Stabilește-ți intențiile și reamintește-ți continuu de ele toată vara. În timp ce faci asta aprinde un bețișor parfumat sau o lumânare în care poți pune o picătură din uleiul esențial preferat. Folosește-te de benficiile aromaterapiei: mirosul fixează aceste lucruri în memorie și în subconștient și te va ajuta să îți reamintești intențiile pe care le-ai stabilit. 

Exprimă-ți recunoștința


Exprimarea recunoștinței este un lucru bun de făcut în orice zi, dar mai ales de solstițiu. Scrie-ți lucrurile pe care le ai deja și pentru care mulțumești dar și tot ceea ce îți doriești să îți iasă în cale. O parte a procesului de manifestare este să simți recunoștință pentru ceea ce îți dorești chiar înainte de a-l avea. Prin acest act, spui universului în care ai încredere că dorințele tale vor fi îndeplinite și chiar actul în sine va chema energia pe care o dorești.

Practică aceste ritualuri în dimineața solstițiului de vară și simte-te că hrănit/ă de lumina din interiorul tău. Poartă acest sentiment pe tot parcursul verii, pe măsură ce te aliniezi cu călătoria Pământului și a Soarelui. Oricum ai alege să sărbătorești această zi, asigură-te că petreci ceva timp în natură, simțind razele Soarelui pe fața ta și stând pe deplin în lumină, în timp ce înveți să stai pe deplin în lumina propriei tale existențe.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!