SISTEMUL DE ARMONIZARE A CHAKRELOR

SISTEMUL DE  ARMONIZARE  A  CHAKRELOR

Chakra este un vechi cuvânt sanscrit care înseamnă literalmente roată și care exprimă faptul că forța vitală sau prana, se mișcă în interiorul tău, se învârte și se rotește. Această energie are 7 centre în corp, care încep de la baza coloanei vertebrale și se deplasează până în vârful capului.

Într-o persoană sănătoasă, echilibrată, cele 7 chakre asigură un echilibru corect de energie fiecărei părți din corp, minte și spirit. Dar, dacă una dintre chakrele tale se învârte prea repede, este blocată sau se mișcă încet, întreaga ta ființă, corp și spirit, vor suferi.

Fiore D'Oriente, bazându-se pe mulți ani de cercetare și experiență practică, a creat un sistem complet de echilibrare Chakra, cunoscut sub numele de Sistemul de Armonizare a Chakrelor. Acesta este o metodă naturală și eficientă de a identifica dezechilibrele și de a le soluționa. Astfel, aveți la îndemână trei metode prin care să identificați chakrele aflate în dezechilibru:

Poți să îți evaluezi situația prezentă și apoi să o confrunți cu descrierea fiecărei chakre din acest articol. Așa vei putea identifica zona ta de dezechilibru.

Pentru a identifica chakra dizarmonioasă poți face Testul Chakra. Este simplu și la îndemână, cu ajutorul DVD-urilor Fiore d’Oriente, disponibile in 5 limbi: engleză, italiană, germană, franceză, spaniolă.

Folosește-ți simțul culorilor! Poți alege uleiurile, esențele, bețișoarele pur și simplu după culoarea care te atrage cel mai mult. Este o alegere în care subconștientul te ghidează spre ceea ce ai nevoie.

Este important să ne menținem echilibrul energetic, prin urmare trebuie să lucrăm în sens holistic, abordând multiple planuri, folosind constant toate resursele disponibile: Yoga, mantre, afirmații, culori, muzică, parfumuri, alimente și băuturi. De aceea sistemul nostru de armonizare a chakrelor include aromaterapie vibrațională cu uleiuri esențiale și bețișoare aromate iar pentru a beneficia de această terapie vibrațională în toate momentele zilei am dezvoltat săpunurile pentru Chakre, produse manual, care conțin 30% ulei de măsline, uleiuri esențiale și plante măcinate, ceaiurile Chakra, realizate din flora europeană, din plante 100% organice și bețișoarele vibraționale pentru Chakra, realizate manual pe baza de pulberi din plante, uleiuri esențiale, rășini și lemn. Toate funcționează pe baza acelorași principii, pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Iar pentru ca experiența să fie una completă vă oferim DVD-ul „Exerciții ușoare de yoga pentru chakre” care dă tuturor (chiar și celor care au puțină experiență sau niciun fel de experiență anterioară de Yoga) oportunitatea de a beneficia de această disciplină orientală antică. Pe lângă acțiunea directă asupra chakrei vizate, se asigură o dezvoltare generală a abilităților psihomotorii, o creștere a concentrării și rezistenței la oboseală și boală, seninătatea spiritului, vitalitatea și excelența fizică, armonia, echilibrul și bunăstarea. În cadrul descrierii chakrelor de mai jos veți primi și recomandări privind culorile și afirmațiile sugerate pentru armonizarea fiecărei chakre în parte.
 

Ce sunt parfumurile vibraționale?

Chakroil Fiore d’Oriente sunt uleiurile celor 7 chakre. Aceste amestecuri sunt preparate după principiile antice ale remediului holistic natural și sunt compuse din uleiuri esențiale de calitate superioară amestecate cu ulei de jojoba presat la rece. Acestea sunt instrumentele folosite de sute de ani pentru sănătatea și reechilibrarea chakrelor. Parfumurile făcute de maeștri, precum și gândirea pozitivă provoacă vibrații benefice, la fel ca muzica potrivită, yoga și culorile. Toate lucrează în favoarea armonizării chakrelor.

Amestecurile de uleiuri esenţiale sunt un instrument foarte eficient şi sigur în terapia echilibrului energiilor Chakrelor. Acestea sunt disponibile în forma Chakroil, în care sunt amestecate diferite miresme cu ulei pur de Jojoba și în forma Ape de colonie Chakra. În acest caz, miresmele destinate diferitelor Chakre sunt integrate în apă distilată şi alcool 40% vol. Amestecurile terapeutice sunt absolut identice.

Vibraţiile fiecăreia dintre cele şapte Chakre acoperă o frecvenţă specifică, au o anume lungime de undă care exprimă relaţia spaţio-temporală a acelui nivel.

Coborând frecvenţa încetineşte, urcând frecvența crește.

Vibraţia olfactivă are un nivel înalt de rezonanţă cu Prana cosmică, la același nivel cu vibraţiile luminoase sau acustice. Combinând în mod corect mai multe uleiuri esenţiale, se recreează integral spectrul fiecăreia dintre cele şapte Chakre, cu funcţia de referinţă care să ne indice tonalitatea pe care trebuie să ne setăm, exact ca atunci când acordăm un instrument muzical.

Amestecurile de uleiuri esenţiale oferă foarte multe avantaje, chiar dacă rezultate similare se pot obţine cu frecvenţe luminoase, folosirea unor melodii adecvate, Yoga, meditaţie şi multe alte practici şi terapii evolutive.

Acţiunea amestecurilor de uleiuri esenţiale calibrate pe vibraţiile Chakrelor şi compuse din elemente total naturale, pure şi de maximă calitate, este inimaginabil de puţin invazivă, acționând pe plan energetic și subtil.

Pentru a înțelege mai bine aceste principii de funcționare vă redăm mai jos o secțiune din lucrarea „Sistemul Chakra” de Maurizio Morelli, renumit profesor de yoga ( incă din anii 70), autor a peste 40 de cărți și articole dedicate acestei arte, expert în terapii naturale și spirituale.

 „De fapt, acţiunea amestecurilor de uleiuri esențiale nu este în principal cea de a echilibra în mod forţat centrele energetice, ci aceea de a le oferi pur şi simplu un termen de comparaţie: vibraţia originală, un model natural de referinţă. Structura Chakra, care este predispusă să vibreze la o anumită frecvenţă, îşi regăseşte în acest fel condiţia originară, ca efect al legii vibraţiei simpatice, dar fără să fie forţată sau impusă din exterior, tot timpul în modul şi în momentul corect. Fiecare schimbare, chiar şi în bine, necesită adaptarea tuturor relaţiilor noastre, cu noi înşine, cu ceilalţi şi cu mediul, şi posibilitatea de a aştepta momentul oportun pentru ca aceasta să se producă de la sine în cele mai bune condiţii, aproape fără ca noi să ne dăm seama, toate acestea fiind într-adevăr foarte convenabile.

Avantajul amestecurilor de uleiuri esenţiale este acela că pot fi utilizate pe perioade lungi, au o penetrare constantă şi deci două aplicări pe zi sunt suficiente pentru a obţine rezultate bune, sunt plăcute, nu au contraindicaţii și sunt uşor de transportat.

Amestecurile de uleiuri esenţiale pentru echilibrarea celor şapte Chakre evolutive pot fi utilizate pe corp sau în mediu.

Pentru a putea explica mai bine caracteristicile acestor produse utilizăm metodologia întrebărilor şi răspunsurilor, ca o conversaţie între amici.

În ce forme sunt disponibile produsele pentru echilibrarea celor şapte Chakre?

Uleiurile şi apele de colonie pentru cele şapte Chakre sunt produsele de bază pentru echilibru. Acestea sunt uleiuri esențiale cu vibraţie controlată, foarte plăcute şi indicate pentru a purifica mediile.

Pentru masajul total corporal am dezvoltat uleiurile de masaj Chakra, care conțin Chakroil, diluat ân ulei pur de Jojoba în proporția perfectă pentru a putea fi aplicat pe tot corpul.

Bețișoarele de tămâie Fiore D'Oriente sunt produse manual după vechile învățături vedice și sunt concepute pentru terapia energetică. Fiecare tămâie acoperă gama de vibrații legate de chakra sa. Bețișoarele de tămâie sunt fabricate numai din materii prime 100% naturale având ca ingrediente: miere, pulberi rare de lemn, rășini, uleiuri vegetale, ierburi, uleiuri esențiale, bambus.

Ceaiurile pentru pentru Chakre reprezintă și ele un instrument excelent pentru reechilibrarea sistemului nostru energetic. Amestecurile sunt realizate după rețete fitoterapeutice străvechi, exclusiv cu plante care provin din culturi 100 % organice, de înaltă calitate.

Săpunurile Chakra Fiore d’Oriente sunt preparate manual după tradiții antice, pe bază de glicerină naturală, uleiuri vegetale și esențiale de înaltă calitate care se adresează fiecărei chakre în parte, pentru a vă ajuta să începeți ziua într-o stare de armonie. Renunțați la produse chimice și alegeți un săpun cremos și emolient.

Ce sunt uleiurile şi apele de colonie pentru terapia Chakrelor?


Sunt amestecuri de uleiuri esenţiale indispensabile pentru terapia energetică urmărită. Fiecare dintre acestea acoperă spectrul vibraţional al uneia dintre cele şapte Chakre.

Chakroil şi Apele de Colonie Chakra, caracterizate de numele Chakra corespunzător şi de asocierea cu una dintre cele şapte culori, sunt compuse din amestecuri delicate din diferite uleiuri esenţiale de maximă calitate, susţinute de o bază de Jojoba sau dintr-o soluţie alcoolică de 40% vol. (ape), un procent foarte mic şi în general foarte bine tolerat chiar şi de persoanele sensibile.

Chakroil şi Apele de colonie sunt indicate pentru „setarea vibrațiilor Aurei”, protejează împotriva influenţelor negative şi sunt utile pentru a crea atmosfere favorabile pentru îndeplinirea anumitor evenimente.

Cum se folosesc Chakroil şi Apele de colonie Chakra?


Se aplică direct pe piele, prin două modalităţi diferite, care pot fi alternative sau complementare.

  • Pentru un masaj lejer folosiţi de la trei la cinci picături de Chakroil pe punctul Chakra corespunzător, sau o vaporizare cu apele de colonie.
  • Puneţi de la trei la cinci picături de Chakroil pe antebraţul stâng, apoi întindeţi uşor folosind antebraţul drept, sau vaporizaţi de mai multe ori pe zi cu apă de colonie pentru Chakre.

Efectele benefice se menţin timp de câteva ore.

Cât timp este necesară continuarea aplicărilor?

Perioada medie este de la o lună la două luni.

Care este numărul de aplicări zilnice recomandat?

Chakroil şi Apele de colonie pot fi utilizate de două, trei ori într-un interval de douăzeci şi patru de ore. Folosirea gelului de duş înlătură o aplicare.

Ce sunt bețișoarele cu vibraţie controlată?


Sunt bețișoare special create pentru terapia energetică. Fiecare dintre acestea acoperă un anumit câmp vibraţional, în raport cu una dintre cele şapte Chakre. Se folosesc pentru a purifica mediul şi obiecte care au o anume negativitate, dar şi pentru a crea atmosfere favorabile.

Cum se utilizează bețișoarele cu vibraţie controlată?

Se aprind (în condiţii de maximă siguranţă) mereu la o depărtare de câţiva metri de persoane. Acestea sunt  folositoare pentru mediu şi pentru obiecte, deci nu este necesar ca oamenii să stea aproape de ele.

Este foarte bine să le aprindeţi înainte de a ieşi din casă, sau într-o cameră aproape de cea în care stăm, sau chiar în aceeaşi cameră, dar să nu stăm aproape de ele. Introduceţi mereu beţişorul în dispozitivul specific sau într-un vas cu nisip, departe de perdele sau obiecte care au putea să fie distruse.

Ce sunt ceaiurile pentru Chakre?


Ceaiurile pentru pentru chakre reprezintă un instrument excelent pentru reechilibrarea sistemului nostru energetic. Amestecurile sunt realizate în colaborare cu fitoterapeuți și farmaciști cu experiență, exclusiv cu plante care provin din culturi organice de înaltă calitate. Fiore D'Oriente urmărește întregul lanț de producție, de la banca de semințe până la ambalarea în ambalaje închise, pentru a le proteja de orice contaminare și a le aduce în stare proaspătă, așa cum au fost recoltate.

Cum se utilizează ceaiurile pentru Chakre ?

Se pune o linguriță de ceai la 200 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat 5-10 minute, se filtrează și se consumă o cană, de două, trei ori pe zi.

În funcţie de ce legi şi principii universale funcționează aceste amestecuri de uleiuri esenţiale, ceaiuri și bețișoare?

Acestea au capacitatea de a restabili echilibrul energetic acolo unde acesta este compromis, cu o acţiune clară şi eficientă.

Puterea benefică pe care o emană trebuie raportată la unul dintre principiile fundamentale ale universului: legea Vibraţiei Simpatice.

Această lege poate fi rezumată în următorul concept:

entităţi vibrazionale diferite dar similare tind să intre în simpatie adică se se acordeze şi să creeze o armonie

Această lege are valoare atât la nivel supranatural, cât şi natural, şi poate fi uşor experimentată. Două unde diferite dar similare intră în contact în mod inevitabil, adică oscilează împreună, devin o armonie.

Acest lucru se întâmplă la orice nivel, chiar şi între oameni. Atunci când întâlnim o persoană simpatică şi cu care rezonăm bine, cu care ne înţelegem imediat, afirmăm în mod sigur:

Da, îmi place compania lui...., suntem pe aceeaşi lungime de undă!

Legea universală a vibraţiei simpatice are un principiu de ordine şi de unificare, este cea mai bună expresie a ceea ce noi numim sănătate (atunci când toate organele vibrează în armonie), comunicare, civilizație şi chiar şi iubire, deoarece iubirea este, înainte de toate, unitate în armonie.

Vibraţia simpatică este un act de conexiune ordonată şi armonioasă, şi ne face participanţi și co-creatori ai lumii și ai vieții la cel înalt nivel posibil. Atunci când vibraţia simpatică se întrerupe, scade calitatea și cantitatea perceperii realităţii la care participăm.

Trebuie să reţinem că există o altă lege universală, numită și „principiul disonanţei”, care se manifestă atunci când două entităţi vibraţionale diferite şi ireconciliabile intră în contact, sunt prea aproape. Se creează atunci un fenomen de interferență iar disonanţa tinde să crească, formând o masă cu toate disonanţele prezente în mediul înconjurător.

Disonanţele reprezintă „principiul Haosului”, iar atunci când masa lor ajunge la un punct critic, au puterea de a distruge orice ritm, sinergie şi proporţie, adică orice formă de sănătate, frumuseţe, fericire şi iubire, acestea fiind înlocuite cu dezordinea, tensiunea, violenţa, durerea, boala, dezintegrarea.

Atunci când o Chakra intră în disonanţă, tinde să influenţeze în mod negativ întregul sistem şi acest lucru din cauza proastei dispoziţii şi a tulburării. Amestecurile de uleiuri esenţiale sunt instrumente preţioase pentru terapia energetică, fiind capabile să identifice în persoana care le foloseşte, dar şi în mediul înconjurător frecvenţe vibraţionale deteriorate, favorizând echilibrarea şi alinierea Chakrelor şi instaurarea unui circuit pozitiv.

Cine nu trebuie să folosească amestecurile şi beţişoarele cu vibraţie controlată?

Nu există restricţii speciale, în afară de cele de mai jos:

  1. Pentru copii sub şapte ani, este suficientă poziţionarea sticluţei aproape de ei, chiar și fără a o deschide şi deci fără ca produsul să aibă contact cu pielea.
  2. Având în vedere calitatea înaltă şi naturaleţea tuturor componentelor, este puţin probabil să apară eventuale fenomene alergice sau intoleranţe, dar nu este exclus întru totul. Acest lucru este aplicabil mai ales pentru Chakroil şi Apele de colonie, care intră în contact cu pielea. Dacă sunteţi persoane alergice, folosiţi-le cu maximă prudenţă. Începeţi prin testarea cu o picătură din produs, folosind doza recomandată doar după ce aţi verificat că nu există reacţii nedorite. În cazul în care apar reacţii adverse, spălaţi imediat cu apă din abundenţă şi cu detergent neutru. În aceste cazuri, puteţi folosi amestecurile punându-le pe un şerveţel de hârtie şi evitând astfel contactul cu pielea.

În cazul unei erori în ceea ce priveşte alegerea Chakroil sau a Apei Chakra, pot apărea efecte negative?

Nu. Amestecurile acţionează în sensul echilibrării şi în niciun caz nu pot face vreun rău.

Alegând vibraţia unei Chakre deja echilibrată, vom avea doar o „inacţiune plăcută” şi nimic mai mult.

Dacă utilizăm medicamente, putem oricum oobține beneficii şi din folosirea amestecurilor cu vibraţie controlată?

Da! Nu există contraindicaţii.

Când e necesară consultarea unui terapeut?

Atunci când dezechilibrul care se doreşte a fi corectat este de o gravitate mai mare sau este prezent în persoana respectivă de mult timp.

Cum se conservă sticluţele?

Odată deschise sticluţele, trebuie conservate cu atenţie, evitând ca alte persoane să le atingă pe perioade mai mari de timp. Pot fi ţinute printre lucrurile proprii, pe corp sau sub o mică piramidă, de zece, cincisprezece centimetri înălţime.

Se pot folosi amestecurile pentru Chakra împreună cu alte terapii pe bază de ulei?

Da, şi este chiar recomandat. Sunt sinergice şi pot fi asociate cu cromoterapia, pranoterapia, florile lui Bach, plantele medicinale, homeopatia, Reiki, cristalele, muzica, metalele, oligoelementele, dansul, meditaţia, terapia cranio-sacrală, Shiatsu, toate metodele de masaj, psihoterapia, utilizarea piramidelor şi altele.

Pot fi utilizate cele şapte sticluţe de Chakroil sau de Ape pentru meditaţia asupra Chakrelor?

Da! Se ţine în mâna dreaptă sticluţa corespunzătoare Chakrei care este în atenţia noastră, creând astfel o ecovibraţie capabilă să favorizeze procesul meditativ.

Poate fi utilizat Chakroil pentru masajul complet al corpului?

Da! Pentru asta alegeți uleiul de masaj al Chakrelor, care este deja diluat în ulei pur de jojoba de înaltă calitate în diluția perfectă pentru masaj corporal. Dacă doriți să folosiți Chakroil, acesta se diluează de la un minim de cinci la unu la un maxim de zece la unu cu Jojoba sau alt ulei vegetal purtător.

Poate fi utilizat Chakroil în dispozitivul pentru arderea esenţelor?

Da! Vărsaţi cinci, şapte picături în dispozitivul cu apă caldă. Ideal seara înainde de odihnă. Apele Chakra nu pot fi utilizate în dispozitivul de ardere a esenţelor; dacă se doreşte impregnarea într-un mediu, este suficient să puneţi un pic de produs pe un şerveţel şi să îl lăsaţi pe o suprafaţă de înălţime medie. Nu utilizați în difuzoare electrice de aromaterapie, datorită conținutului de ulei vegetal de jojoba care poate defecta aparatul.

DESCRIEREA CENTRILOR ENERGETICI

Iată că a venit momentul să examinăm în detaliu fiecare centru energetic în parte. Fiecare Cakra este tratată conform aceleiași scheme. O analiză sintetică a metodologiei utilizate favorizează înțelegerea și ne oferă o viziune și o percepția integrală a nivelurilor de energie.

SEMNIFICAȚIE: pur și simplu semnificația numelui tradițional al Cakrei.

LOCALIZARE ȘI CORELAȚII: la ce zonă a corpului se conectează chakra și ce organe se raportează la energia sa. Interacțiunile dintre energiile unei chakre și organele corespunzătoare ne ajută să înțelegem caracteristicile acelui nivel de energie și, în același timp, să stabilim ce afecțiuni fizice apar ca urmare a dezechilibrelor acelui centru energetic.

EGO: definește caracteristicile experiențiale ale Eului la acel nivel de energie.

ELEMENT: Prin elemente ne referim la legătura sub aspect subtil cu manifestările fizice și acestea sunt pământul, apa, focul, aerul, eterul. Această referință nu apare pentru Ājñā și Sahasrāra.

CULOARE: care dintre cele șapte culori fundamentale ale spectrului luminii este legată de chakra specifică și caracteristicile și interacțiunile sale psihosomatice.

FUNCȚII, CARACTERISTICI ȘI DOMENII DE INTERES: toate reprezintă o analiză mai aprofundată a fiecărui nivel de energie. Subiectul energetic nu este întotdeauna înțeles imediat, iar logica revenirii la același subiect a fost întotdeauna urmată din perspective diferite, pentru a oferi, în final, o viziune cât se poate de completă. Un concept pe care nu am reușit să-l înțelegem pe deplin ne este prezentat în moduri diferite și astfel suntem capabili să-l înțelegem sau să-l integrăm cu ceea ce a fost deja asimilat anterior. Unele repetări sunt inevitabile, dar trebuie considerate utile pentru o mai bună înțelegere.

TULBURĂRI PSIHO-FIZICE: sunt descrise dezechilibrele care afectează organismul, psihicul și comportamentul în raport cu Cakra analizată. Este un nivel foarte important de înțelegere.

SIMBOLURI: dorim să deschidem o panoramă simbolică, cu scopul de a clarifica nuanțele energetice ale Chakrei tratate.

VISE: fiecare nivel de energie are modalități recognoscibile la nivel de vis. Acesta este un domeniu de investigare care este încă puțin explorat, dar foarte util și plin de potențial.

STAREA MENTALĂ POZITIVĂ ȘI NEGATIVĂ: reprezintă o descriere a emoțiilor și stărilor, la nivelul energetic propiu fiecărei chakre.

REECHILIBRARE: vom prezenta multiple modalități de reechilibrare, care au calitatea de a acționa sinergic în vederea armonizării chakrei afectate, de la nutriție, la aromaterapie, yoga, vizualizări și afirmații. Când analizăm nutriția vom descrie produsele alimentare care au o calitate energetică legată de respectiva chakra.

CHAKRA N°1 -MULADHARA


SEMNIFICAȚIE: ”scop”, ”rădăcini

LOCALIZARE: la baza coloanei vertebrale

CORELAȚIA FIZICĂ: corpul ca întreg; în special glandele suprarenale, sângele (elementele figurate), sistemul articular-osos, membrana celulară și epiderma, dinții și unghiile; nasul și funcția olfactivă, plexul coccigian, perineul, partea inferioară și posterioară a pelvisului, gluteus maximus și partea din spate a mușchilor picioarelor; picioarele și în special călcâiele; rectul.

EGO: Eul se identifică cu corpul fizic. Instinctul animalic de supraviețuire.

ELEMENT: Pământ; substanță solidă. Caracteristica dominantă a energiei primei Chakre este "capacitatea de coeziune", "capacitatea de densificare", "a solidifica și a da consistență".

CULOARE: predominant: ROSU; complementar: VERDE

FUNCȚIE: sprijină spiritul de auto-conservare și supraviețuire, curaj, instinct, contact cu Pământul. Are un efect stimulativ și crește vitalitatea, sănătatea și energia fizică. Activitatea negativă a acesteia include nervozitate, comportament violent, iritabilitate, frustrare.

ALTE CARACTERISTICI: activități legate de muncă, cămin, cumpărături, planificare financiară, mijloace de trăi, împământare, stabilitate, soliditate, activitate fizică, simț olfactiv.

DOMENII DE INTERES: Corpul și bunăstarea acestuia, satisfacerea nevoilor de bază.

TULBURĂRI PSIHO-FIZICE: artroză, artrită, lipsă de energie, calculi biliari, slăbiciune, postură necorespunzătoare, dureri de genunchi și spate, hemoroizi, rău de mașină și rău de mare, înfățișare uscățivă sau obezitate, pioree, prostatită, sciatică, oboseală cronică, constipație, autarhia psihologică, dificultate în învățare și în relații, egoism, zgomot, incapacitatea de a se confrunta cu realitatea, insecuritate materială, hipotensiune, letargie, respingerea schimbării, stagnarea psihologică, anxietatea legată de obiecte.

SIMBOLURI: pătrate; baza unei coloane, a unui munte, a unei piramide; fundația unei case; rădăcini de copaci.

VISE: a fi jefuit, a mânca, a cădea, a nu găsi obiecte sau a le găsi distruse, a câștiga la loterie, a fi închis, a visa despre gândaci, viermi, șerpi, a visa că nu te poți mișca, etc.

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: perseverență, stabilitate, răbdare.

STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: frică paralizantă și lăcomie

REECHILIBRARE:

PRODUSE ALIMENTARE: produse cu un conținut ridicat de proteine, carne, ouă, pește, leguminoase, grăsimi.

EXERCIȚII DE YOGA: VRKSASANA (poziția copacului), UTKATASANA (poziția scaunului), PADANGUSTHASTHITANITAMASANA (poziția ghemuită), VAJRASANA (poziția fulger)

RESPIRAȚIE: Exercițiul respiratiei abdominale - întins, așezat și în picioare, pentru a stimula si masa întreaga zona de la pubis la diafragm.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 1 prin masaj pe părțile corpului corespunzătoare chakrei

VIZUALIZARE: Culoarea roșie, pentru câteva minute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.

PRACTICĂ: Rafinați-vă simțul olfactiv încercând să recunoașteți mirosurile din jurul vostru încercând să le conectați la senzațiile, emoțiile și sentimentele pe care vi le provoacă.

AFIRMAȚIE: "Toate nevoile mele sunt satisfăcute în armonie cu ritmurile naturii".

CHAKROIL: Aplicați Chakroil nr. 1 în mod spontan pe încheieturi și pe puncte specifice chakrei.

BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

SĂPUN PRODUS MANUAL CHAKRA: Curățați zilnic cu săpunul corespunzător

CHAKRA N°2 - SWADHISTANA


SEMNIFICAȚIE: "Sprijinul respirației vitale"

LOCALIZARE: plexul sacral, deasupra și în spatele organelor genitale

CORELAȚIA FIZICĂ: organe genitale și gonade; funcția gustativă, rinichi; intestinul gros, fluide ale corpului, inclusiv limfa, fluid interstițial și plasmă; glandele limfatice; A 5-a vertebră lombară; zona sub ombilic; partea din față a picioarelor. Reprezintă funcțiile sexuale și de reproducere, purificarea și eliminarea fluidelor corporale și absorbția energetică.

EGO: Eul definește el însuși identificarea cu celălalt, care funcționează ca o oglindă. Mișcarea conștienței față de elementele externe. Socializarea.

ELEMENT: Fluide. Caracteristică dominantă: pulsație, expansiune.

CULOARE: Predominant: PORTOCALIU; complementar: ALBASTRU.

FUNCȚIE: Comunicare, vibrații de bucurie și înțelepciune, intensitatea sentimentelor, ajutor în purificarea la toate nivelurile. Funcțiile de expulzare (transpirație, urină și fecale). Comunicarea sexuală, procrearea, optimismul, toleranța, tendința spre ospitalitate și viața de familie. Stima de sine și acceptarea de sine, auto-motivație și curaj. Activitatea negativă include fanatismul, comportamentul antisocial, complexul de superioritate și dificultatea de a lua decizii și de a lua măsuri.

ALTE CARACTERISTICI: Relații, sentimente, intuiție, joc, plăcere, emoție, simtul gustului.

DOMENIILE DE INTERES: emoții, empatie, vitalitate fizică și nevoia incontestabilă de a se mișca ritmic, dorința de fuziune și continuitate și prin urmare sexualitate și reproducere, nevoia de contact fizic și relații, expansiunea sinelui prin fantezie și creativitate.

TULBURĂRI PSIHO- FIZICE: scăderea apetitului și tulburări de alimentație, păr (slăbiciune și cădere), cistită, celulită, colită spastică, crampe, dorință sexuală redusă sau excesivă, disfuncție sexuală în general, edem limfatic sau renal, emotivitate excesivă și modificări ale dispoziției, disc herniat , fibrom, flebită, isterie, lumbago, tulburări menstruale, mirosuri (percepții paroxismice), orhită, ovare (chisturi și inflamații), plâns, suspin și urinare frecventă, dureri testiculare, varicocelul și varice. Dificultate în  raportarea la sexul opus, gelozia maniacală, creativitate mică sau lipsa creativității, emoții blocate, emotivitate exacerbată, dificultate în socializare, incapacitatea de a alege, narcisism, personalitate dependentă.

SIMBOLURI: Luna ascendenta, semiluna, luna, apa si creaturi acvatice, vegetație, germinare, curgere si înot, oglindă, cicluri sezoniere.

VISE: apă, izvoare, lichide, ploi, pești, șerpi, mlaștini, noroi, mări, lacuri, râuri, iazuri, bălți, înot, plutitor, gust, iubire, forme sau fețe care atrag sau resping sau amenință, flori care înfloresc sau se ofilesc.

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: Cumpătare.
STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: Desfrânare / patimă.

REECHILIBRARE:ALIMENTE: Apă, lichide.

EXERCIȚII DE YOGA: SALABHASANA (poziția lăcustei), SARPASANA (poziția șarpelui), BHADRASANA (poziția îndurării), HASTAPADABADDHASANA (poziția scoicii).

RESPIRAȚIE: Exercițiul respirației abdominale - culcat, în picioare și așezat, pentru a stimula și masa întreaga zonă de la pubis la diafragmă.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 2  prin masaj pe părțile corpului corespunzătoare chakrei.

VIZUALIZARE: Culoarea portocaliu pentru câteva minute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.

PRACTICĂ: Cultivați generozitatea și smerenia, care sunt calități ale apei. Plimabați-vă și dansați.

AFIRMAȚIE: "Viața mea și emoțiile mele curg liber, aducând bucurie șisănătate."

CHAKROIL: Aplicați Chakroil nr. 2 în mod obișnuit pe încheieturi și pe punctele specifice chakrei.

BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

SĂPUN PRODUS MANUAL CHAKRA: Curățați zilnic cu săpunul corespunzător

CHAKRA N°3 - MANIPURA


SEMNIFICAȚIE: "Cercul orașului bijuteriilor", "bijuterie lucioasă".

LOCALIZARE: zona buricului, de la regiunea epigastrică până la regiunea hipogastrică.

CORELAȚIA FIZICĂ: Funcția digestivă (în special stomacul, ficatul, vezica biliară, intestinul subțire, pancreasul), plexul solar, diafragma, mușchii voluntari, ochii.

EGO: Formă, aspect, imagine, rol. Eul se identifică cu aprecierea sa și a statutului său social.

ELEMENT: Foc. Caracteristica dominantă este expansiunea și strălucirea.

CULOAREA: Predominant: GALBEN. Complementar: VIOLET.

FUNCȚIE: Bucurie, inspirație, claritate a judecății, logică, optimism, capacitate de organizare, auto-control, conștientizare. Energie și coordonare în mușchi. Activitatea negativă include încăpățânarea, lașitatea, tendința de a critica excesiv pe ceilalți, comportamentul conflictual, egocentrismul
ALTE CARACTERISTICI: stima de sine, asertivitatea, abilitatea de a acționa eficient, examene, cariera, forța reactivă, curaj. Depășirea obstacolelor, furiei și frustrării. Simțul vederii.

DOMENII DE INTERES: Combustia (care genereaza energie), radianța si expansiunea, legea superioara; "Locul" trezirii, dorința de nemurire și nemărginire.

TULBURĂRI PSIHO- FIZICE: Probleme legate de digestie; dureri, tulburări sau alte funcții ale stomacului, ficatului, vezicii biliare, pancreasului, intestinului subțire; tulburări metabolice. În special ulcere, pancreatită, icter, diabet, ficat slab. Respirație inegală, redusă sau blocată. Probleme de vedere. Complex de inferioritate, comportament paranoic, comportament automatizat, megalomania, perfecționismul, fobia socială, frica de scenă, teama de a fi criticat, excesul de ambiție, comportamentul compulsiv-agresiv, dorința de a domina, mecanismele de protecție puternice.

SIMBOLURI: triunghi inversat, simbolul pământ - foc; focul, în special focul de tabără; coloana, tulpina; triunghiul și busola și instrumentele de măsurare în general: lampa; cureaua, banii; sare; cornul; berbecul.

VISE: Temele recurente privind rolul și forma, adică despre substanțialitatea și natura reală a Eului. De exemplu, lucrați la un loc de muncă care nu este cel sortit sau având un rol diferit, desfășurearea unei opere meritorii și valoroase din punct de vedere social sau poate contrariul. În acest tip de vis, există, de obicei, ceva care nu se mișcă, o senzație de inadecvare. De asemenea, vise în care fața și corpul vostru sunt diferite de cele ale voastre și complet nerecunoscute, dacă nu chiar de sex opus, susținând examene, fiind centrul atenției și simțindu-vă jenat și neliniștit.

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: Prudență, tradiție, veselie.

STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: Zgârcenie.

REECHILIBRARE:

PRODUSE ALIMENTARE: Alimente cu consum ridicat de energie, în special glucide (amidon, zaharuri sau carbohidrați), grăsimi, cafea, alcool, stimulente în general.

EXERCIȚII DE YOGA: DHANURASANA (poziția arcașului), ARDHA NAVASANA (semi-barcă), PARVOTTANASANA (întins pe o parte).

RESPIRAȚIA: Practica respirației abdominale - culcat, în picioare și așezat, pentru a stimula și masaj întreaga zonă de la pubis la diafragmă.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 3  prin masaj pe părțile corpului legate de chakră.

VIZUALIZARE: Culoarea galbenă pentru câteva minute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.

PRACTICĂ: Relaxarea ochilor și a vederii.

AFIRMAȚIA: "Voința necesită conștientizare. Dorințele mele se realizează natural și complet."

CHAKROIL: Aplică Chakroil nr. 3, cu moderație pe încheieturi și punctele specifice chakrei.

BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

SĂPUN PRODUS MANUAL CHAKRA: Curățați zilnic cu săpunul corespunzător

CHAKRA N°4 - ANAHATA


SEMNIFICAȚIE: “Centrul sunetului nenăscut.”

LOCALIZARE: În centrul toracelui, la nivelul inimii fizice

CORELATIA FIZICĂ: Conectată la funcțiile cardiace, respiratorii si imunitare. Inima, cavitatea toracică, percepția cutanată și tactilă, plămânii - tuburile bronhice, sistemul circulator, umărul - brațele - mâinile (partea interioară), timusul, celulele albe din sânge.

EGO: Eul se manifestă ca identificare cu obiectul iubirii și cu iubirea însăși sau cu opusul ei. Dezvoltarea potențialului celei de-a 4-a Chakre ne pune în legătură cu spații care în mod normal sunt inconștiente, făcând posibilă transformarea reacțiilor automate în acțiuni creative.

ELEMENT: Aer, stare gazoasă.

CULOARE: Predominant: VERDE; complementar: ROȘU.

FUNCȚIE: odihnă și calm; senzații de liniște, seninătate și echilibru. Emoții armonioase, compasiune, iubire necondiționată, generozitate, acceptare și iertare. Echilibrarea sistemului nervos, reducerea febrei, dezinfectant, decongestionant. Vindecare. Activitatea negativă include invidia, avariția, gelozia.

ALTE CARACTERISTICI: A simți, iubire, armonie, proiecte de bunăstare socială, sensibilitate, neutralizare a sentimentelor negative și distructive, demnitate, calm. Simț tactil.

DOMENII DE INTERES: Contact. Unifică forța în cel mai profund sens. Dragoste care exprimă capacitatea de integrare. Pătrunde și modifică structurile și barierele Eului. Unitate și alianță cu forțele subtile și ascunse ale lumilor spirituale și naturale. Voință ca un vehicul pentru energiile materiale și credință pentru cele spirituale. Modificați realitatea din interior.

TULBURĂRI PSIHO- FIZICE: Alergii, anxietate, astm, sistem imunitar slăbit, probleme autoimune, dispnee, probleme circulatorii, tulburări cutanate, accident vascular cerebral, infarct miocardic, ischemie. Egoismul emoțional, indiferența, răceală extremă (emoțională), negare, masochism, înstrăinare, lipsă de empatie, incapacitate de a gestiona relațiile interpersonale, îndemnuri puternice de auto-distrugere.

SIMBOLURI: Stea cu șase colțuri; aer, nori, fum, păsări colorate, orizont, spații deschise, flăcări permanente, spații sacre (în special cele circulare), peșteri sacre, păsări colorate cu aripi mari.

VISE: Vise de zbor, alergând cu mare ușurință, aflându-se la vârful unui deal, munte sau înălțime, a iubi sau a fi iubit, fiind în loc închis și adânc care este foarte liniștit, culori foarte vii, vise profetice despre rude , prieteni, cunoștințe sau despre tine însuți (ca atunci când visezi că întâlnești pe cineva și apoi îi întâlnești cu adevărat).

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: Iubire, compasiune.

STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: Invidie, vină, aversiune.

REECHILIBRARE.

ALIMENTE: Legume, legume cu frunze.

EXERCIȚII DE YOGA: TRIKONASANA (poziție triunghi frontal), PARSVATRIKONASANA (poziție triunghi lateral), MERUDANDAVAKRASANA (arcuirea coloanei vertebrale).
RESPIRAȚIE: Toracică pentru câteva minute în fiecare zi.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 4  prin masaj pe părțile corpului legate de chakră .

 VIZUALIZARE: Culoarea VERDE timp de câteva minute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.

PRACTICĂ: Cântă mantra OM câteva minute în fiecare zi.

AFIRMAȚIE: "Sentimentele mele se manifestă și se extind fără să întâmpine obstacole, mărind binele și frumusețea în mine și în lume".

CHAKROIL: Aplică Chakroil nr. 4 cu moderație pe încheieturi și pe anumite puncte ale chakrei.

BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

SĂPUN PRODUS MANUAL CHAKRA: Curățați zilnic cu săpunul corespunzător

CHAKRA N°5 - VISHUDDA


SEMNIFICAȚIE: "Cerc absolut pur", "centrul purității."

LOCALIZARE: Gât, plexul faringian.

CORELAȚIE FIZICĂ: baza gâtului, tiroida si paratiroida, faringele, laringele si traheea, corzile vocale, tubul bronșic, alveolele pulmonare, urechile, limba, gura, zona feței până la ochi, umerii, brațele si partea superioară a mâinilor. Conform tradiției yoghine Hatha, Chakra Vishuddha este direct legată de cele șaisprezece puncte vitale ale corpului (Adhara).

EGO: Eul se manifestă ca o identificare cu propria sa imagine morală.

ELEMENT: Eter (vibrație).

CULOARE: Predominant: ALBASTRUL CERULUI; complementar: PORTOCALIU.

FUNCȚIE: Odihnă, somn, a ceda. Sinceritate, dialog, exprimare a sentimentelor și creativității, loialitate, onestitate, bunătate, toleranță. Acțiune antiinflamatorie și calmantă, reconfortantă, anestezic moderat și reducerea febrei. Activitatea negativă include depresia, senzația de gol, compătimirea de sine, teama, răceala și indiferența.

ALTE CARACTERISTICI: Comunicare, exprimare, creativitate, artă, simbolism, vise, mituri, credință, adevăr, auz.

DOMENII DE INTERES: "Energia comunicării" capabilă să acționeze prin expresie simbolică (cuvânt, semn, formulă etc.) ca forță unificatoare între interior și exterior, dincolo de toate limitele timpului și spațiului. Exprimați și împărtășiți emoții, experiențe, cereri, sentimente, afecțiuni, gânduri.

TULBURĂRI PSIHO- FIZICE: Afonie, tinitus și alte probleme ale urechii, astm, gângăveală, probleme la înghițire, gură, ureche și probleme tiroidiene, durere în gât, trismus, "nod în gât", dureri de urechi, răceală obișnuită, răgușeală, senzație de sufocare, amigdalită, gât rigid, tuse, traheită. Blocaj emoțional, depresie, jenă, inhibiție, indecizie, hiper-raționalizare, logoree, lipsa auto- controlului și sincerității, minciuna, muțenie, rigiditate, timiditate, lăudăroșenie.

SIMBOLURI: cerc gol, rugăciune, Mantra, voce interioară, valul

vibrației, boltă, ghicitor, oracol, mistic.

VISE: Vise și viziuni privind trecutul rasei umane sau o parte a acesteia, sau prezentul sau viitorul. Vise simbolice, profetice și revelatoare.

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: Binecuvântare, caritate.

STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: Bârfă, insultă.

REECHILIBRARE

ALIMENTE: Fructe, flori, miere.

EXERCIȚII DE YOGA: SARVANGASANA (poziție stând pe umăr), MATSYASANA (poziția peștelui), SUPTA VAJRASANA (poziția fulgerului înclinat), SIMHASANA (poziția leului).

RESPIRAȚIE: Exersarea respirației claviculare pentru câteva minute în fiecare zi.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 5  prin masaj pe părțile corpului legate de chakră.

VIZUALIZARE: Culoarea ALBASTRUL CERULUI pentru câteva minute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.

PRACTICĂ: Cultivă sinceritatea și adevărul. Scrieți-vă gândurile, citiți cu voce tare, cântați și ascultați muzică, recitați mantra și rugăciuni. Studiul simbolurilor este, de asemenea, foarte util.

AFIRMAȚIA: "Eu comunic, eu mă exprim."

CHAKROIL: Aplică Chakroil nr. 5 cu moderație pe încheieturi și pe punctele specifice ale chakrei.

BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

SĂPUN PRODUS MANUAL CHAKRA: Curățați zilnic cu săpunul corespunzător .

CHAKRA N°6 - AJNA


SEMNIFICAȚIE: "Cerc de putere iluminată"; "Centru de comandă".

LOCALIZARE: Centrul capului, în partea de sus a bulbului rahidian la înălțimea frunții.

CORELAȚIA FIZICĂ: Sistemul nervos central și periferic, hipofiza sau glanda pituitară, anterior cu centrul sprâncenelor, ochiul stâng, podul nasului, posterior cu bulbul rahidian.

EGO: Eul se manifestă ca identificare cu funcțiile minții. Conștiința se exprimă ca înțelegere, intuiție, capacitate extrasenzorială, creativitate psihică, iar Eul se manifestă prin identificarea acestor abilități.

CULOARE: Predominant: INDIGO; complementar: GALBEN- PORTOCALIU.

FUNCȚIE: Comunicarea cu aspecte mentale profunde. Meditație, contact cu energia cosmică, concentrare, imaginație, intuiție, calm, echilibru, sinteză. Activitatea negativă include vanitatea, mândria, prezumția, înșelăciunea, visuri fără rezultat.
ALTE CARACTERISTICI: Viziune interioară, luciditate, atenție, concentrare, relaxare mentală, clarvedere. Al șaselea simț. DOMENII DE INTERES: Dirijarea si comanda armonioasă a nivelelor inferioare. Înțelegerea (deveniți conștienți prin cunoaștere directă sau prin procese logice), intuiție (cunoașterea directă prin intermediul canalului celei de-a șaptea chakre), abstracție (funcționarea mentală prin simboluri, absența referinței sensului), memorie (ține evidența evenimentelor trecute), facultate extrasenzorială (acces la dimensiuni deosebite spațiu-timp). Abilitatea de a relaționa între interior și exterior, Sine și lumea exterioară. Auto-realizare.
TULBURĂRI PSIHO- FIZICE: Migrene, dificultate de atenție și de concentrare, tensiune oculară, tinitus, vedere încețoșată, labirintită, cădere nervoasă, greutate a capului, probleme de vedere, sinuzită, tremurături. Nevroză, coșmaruri, patologii psihologice în general, confuzie, senzație de gol.
SIMBOLURI: Triunghi, aripi, balanțe, culori, coarne, fulgere, lumină, ochi, trident, cap, sanctuar.

VISE: Visele și viziunile privind trecutul rasei umane sau o parte a acesteia, sau prezentul sau viitorul. Vise simbolice profetice și revelative.

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: Speranță.

STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: Aroganță.

REECHILIBRARE

NUTRIȚIE: Prana subtilă de la lumina soarelui absorbită prin ochi, piele și mucoase, simțul olfactiv și respirație, vizualizare mentală și prin bolta palatină în timpul mestecării alimentelor.

EXERCIȚII DE YOGA: TRIP ADASANA (postura trepied), KAP ALASANA (“craniul”), P ADMASANA (postura lotus), V AJRASANA (postura fulger)

RESPIRAȚIE: Practicați respirația completă pentru câteva minute în fiecare zi. Respirația completă permite integrarea energiei tuturor chakrelor.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 6  prin masaj pe părțile corpului legate de chakră.

VIZUALIZARE: Culoarea INDIGO pentru câteva minute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.

EXERSARE: Concentrați-vă pe un punct, un obiect, un concept sau
o calitate divină. Înregistrați coincidențele și exersați-vă abilitățileintuitive.
AFIRMAȚIE: "Îmi urmez intuiția, care îmi va arăta întotdeauna cea mai bună cale de urmat. Îmi pătrund gândurile cu lumina adevărului și acestea se transformă în flori, curcubeu și fântâni de lumină strălucitoare”
CHAKROIL: Aplicați Chakroil nr. 6, cu moderație pe încheieturi și pe punctele specifice ale chakrei.
BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

CHAKRA N°7 -SAHASRARA


SEMNIFICAȚIE: "Cerc de o mie de petale.”

LOCALIZARE: Fontanela, situată în partea de sus a craniului.

CORELAȚIA FIZICĂ: Glanda pineala, cortexul cerebral, partea superioara a capului, ochiul drept, fontanela; sistemul nervos central.

EGO: Eul se manifestă ca o stare intuitivă și, ulterior, cu integrarea completă cu Sinele Divin.

CULOARE: Predominant: VIOLET (ALB, AURIU); complementar GALBEN.

FUNCȚIE Spiritualitate, calm, decongestionare, decompresie, reduce inflamația. Contact cu divinitatea și cu super-conștiința. Activitatea negativă include obsesia, senzația de martirism, nedreptatea, intoleranța, limitarea mentală.

ALTE CARACTERISTICI: Percepție, viziune superioară, claritate, protecție. Unitate. Har divin. Non-atașament. Puritate spirituală.

DOMENII DE INTERES: Contactul cu eternul, absolutul, metafizicul. Sinteza și exaltarea maximă a tuturor potențialelor celorlalte chakre. Prin acest canal Eul intră în contact cu Conștiința, dar pentru a beneficia trebuie să se transforme, să renunțe la voința sa și să dezvolte calitatea receptivă a renunțării.

TULBURĂRI PSIHO-FIZICE: Tulburări ale glandei pineale, migrene, inflamație cerebrală, hipertensiune arterială, tumori cerebrale. Confuzie, depresie, dificultate de concentrare, disociere cu corpul, tulburări psihice, probleme cu echilibru, fobii, insomnie, instabilitate, ipohondrie, pierderea memoriei, obsesie religioasă, psihoză, schizofrenie, amețeală, senzație de goliciune, frica de boală și de moarte, tremurături, vertigo.

SIMBOLURI: Un punct, floare de lotus, vortex, vârf, sferă, coroană, vultur .

VISE: Absența viselor.

STARE MENTALĂ POZITIVĂ: Credință.

STARE MENTALĂ NEGATIVĂ: Lene.

REECHILIBRARE
NUTRIȚIE: Energia divină, prana (prin conexiune și meditație).

EXERCIȚII DE YOGA: Toate pozițiile inversate afectează cea de-a șaptea chakră, în special SIRSASANA. Toate pozițiile care promovează alinierea "pământ-cer" a coloanei vertebrale favorizează integrarea chakrelor 1 și 7 cu toate celelalte.

ALTE RECOMANDĂRI: Într-o poziție așezată, în VAJRASANA sau PADMASANA, dacă este posibil, exersați nemișcarea fizică și liniștea mentală. Practicați relaxarea profundă într-o poziție supină, timp de cel puțin douăzeci de minute, zilnic dacă este posibil sau cel puțin o dată pe săptămână.

MASAJ: Aplicați sau solicitați cuiva să aplice Chakroil nr. 7  prin masaj pe părțile corpului legate de chakră).

VIZUALIZARE: Culoarea VIOLET-ALB-AURIU timp de câtevaminute, poate cu ajutorul unui stimul vizual.
AFIRMAȚIA: "Sunt ghidat de o forță superioară și benefică." "Facă- se voia Ta.”

CHAKROIL: Aplică Chakroil nr. 7 pe încheieturi și pe punctele specifice ale chakrei.

BEȚIȘOARELE CHAKRA: Aprindeți bețișoarele corespunzătoare periodic, în timpul activităților, exercițiilor sau meditației conexe.

SĂPUN PRODUS MANUAL CHAKRA: Curățați zilnic cu săpunul corespunzător .

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!