Proprietățile magice ale Uleiului esențial de Zâmbru

Proprietățile magice ale Uleiului esențial de Zâmbru

O dată cu scăderea temperaturilor, simțim nevoia să conturăm, în casă, un mediu prietenos, călduț și confortabil, de care să ne bucurăm de-a lungul sezonului rece. Ne-am dorit să te ajutăm să realizezi această atmosferă folosind darurile Naturii. Prin urmare, vedeta acestei luni este Uleiul esențial de Zâmbru, (Pinus Cembra) un ulei prețios și rar, certificat organic, de o calitate excepțională, distilat la abur în nordul Italiei din acele de zâmbru culese din sălbăticie, de pe crestele Dolomiților. Îl poți comanda de aici cu un discount special de 30% și te vei bucura de proprietățile sale magice. Dacă nu ești încă decis, citește rândurile următoare ca se afli de ce merită să îl ai și tu în trusa ta de uleiuri esențiale perfecte pentru a fi folosite iarna.

Ce este uleiul esențial de Zâmbru (Pinus cembra/Pin elvețian)?



 

Vechii romani îl numeau „Regele Alpilor” și îl foloseau pentru a realiza diferite tipuri de paturi, având în vedere efectele sale benefice asupra somnului și relaxării. De asemenea, locuitorii din Alpi în consideră un arbore protejat, magic deoarece lemnul unui Pin Elvețian tăiat acum 300 de ani miroase la fel de puternic precum cel al unui arbore proaspăt tăiat.

Despre Zâmbru se știe că este un arbore foarte vechi, ce face parte din familia Pinaceae. El crește pe planeta noastră de peste 7000 de ani, atinge peste 35 de metri înălțime și poate să supraviețuiască în condițiile climatice dure din zonele alpine înalte. Majoritatea exemplarelor din această specie trăiesc între 200 și 400 ani

 

În prezent, Zâmbrul crește numai în zonele alpine retrase din nordul Italiei, în Alpii tirolezi, cei francezi și elvețieni, precum în zone restrânse din Carpați, precum și în țara noastră, unde sunt prezenți doar foarte rar în Retezat, Apuseni și zone din Obcinile Bucovinei. În trecut, el era mult mai răspândit.

Uleiul esențial de Zâmbru se obține prin procesul de distilare la abur a acelor de Zâmbru sălbatic, cerficat organic.

Zâmbrul – o plantă pentru toate simțurile

Conurile acestui copac extraordinar conțin semințe micuțe dar bogate în proteine, amino acizi, fibre, vitamine și săruri minerale. Dar dincolo de toate, uleiul esențial de Zâmbru are efecte magice asupra stării de bine și sănătății, efecte confirmate de multiple studii științifice.

Uleiul Esențial de Zâmbru: aliatul stăriii de bine…în cadă



Adaugă, în cadă, câteva picături de Ulei Esențial de Zâmbru (pe care le-ai amestecam mai întâi în puțină sare sau miere) pentru a oferi pielii un bun tratament de regenerare. De asemenea, datorită proprietăților sale calmante contribuie la relaxarea sistemului nervos.

Uleiul esențial de Zâmbru – te ajută să lupți împotriva răcelilor și tuse



Adaugă 3 picături de ulei esențial de Zâmbru într-o oală de 2 litri cu apă fierbinte și respiră desupra ei. Poți pune și un prosop pe cap pentru a maximiza rezultatele. Datorită efectului decongestionant, vei putea respira mai ușor și vei scăpa, mai rapid, de tuse.

Comandă-l și tu chiar acum și experimentează cele 3 recomandări, în funcție de nevoie. Suntem convinși că, în luna decembrie, uleiul esențial de Zâmbru  va deveni preferatul tău.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!