Curățarea casei și atragerea energiei pozitive

Curățarea casei și atragerea energiei pozitive
Casa ar trebui să fie micul tău colt de rai – locul unde să te poți relaxa și bucura în tihnă. Însa atunci când energiile negative își fac simțită prezenta, acest lucru se schimba complet, casa devenind exact opusul, un loc ostil. Această energie negativă afectează toate aspectele vieții. Prin urmare, curățirea casei este un aspect important atunci când este vorba de starea ta de bine.
De aceea, în toate culturile lumii, primăvara este momentul “curățeniei generale”, momentul în care ne debarasăm nu numai emotional dar și fizic de tot ce nu ne mai este de folos, ne purificăm spațiul și începem un nou ciclu. Iar asta nu se poate întâmpla decât într-o casă curată!
De asemenea, dacă te-ai mutat într-o casă nouă ar trebui să o cureți de energiile negative ale foștilor proprietari. Același lucru este valabil și dacă ai trecut printr-o despărțire sau printr-o perioadă de traziție.
În articolul de astăzi îți vom oferi mai multe informații despre modul în care poți să realizezi că ai energii negative în casă și în care le poți curăța.

Semne care îți arată că există energii negative la tine în casă

Delete negative energy - Barbados TodayA ști cum să detectezi energia negativă în casa ta poate fi un proces destul de simplu. Îți poți da seama dacă energia din casa ta este bună sau rea – sau chiar  neutră – în funcție de felul în care te simți înăuntru. O casă cu energie bună este vie și vibrantă -- este plină de viață și te face să te simți bine atunci când ești acolo. Unii ar putea spune că are qi sau feng shui bun. La celălalt capăt al spectrului, o casă înecată în energie proastă te va face să te simți ca și cum ai fi sufocat sau chiar zdrobit. Poți simți tensiunea în aer și există o mie de locuri în care ai prefera să fii.
Energia negativă și stresul merg mână în mână. Prin urmare, dacă simți că nu te poți relaxa deloc, este posibil ca acesta să fie motivul.
Dacă nu ai certitudinea faptului că în casă există energii negative, îți recomandăm să acorzi atenție următoarelor semne de avertizare:
· Plângeri excesive. Dacă tu sau membrii familiei tale vă surprindeți plângându-vă, chiar și atunci când lucrurile sunt în regulă (sau mai rău, când sunt, de fapt, destul de bune), este posibil să ai energii negative în casă. Același lucru este valabil dacă te chinui să găsești pozitivitatea în viață.  
· Relații negative. Când oamenii din jurul tău – soții, copiii, familie și prieteni – sunt negativiști, merită să arunci o privire asupra tipului de energie pe care îl identifici acolo. Energia negativă atrage și mai multă energie negativă și devine un cerc vicios.
· Jocul „tu ești de vină”. Membrii familiei tale arată mereu cu degetul? Energia negativă din casă ar putea să îi împiedice pe ei (și pe tine) să privească înăuntru pentru a înțelege cine este, realmente, răspunzător de o anumită situație.
· Critică. Dacă te confrunți cu multe critici, casa ta ar putea fi acoperită cu energie proastă. Când tu sau celelalte persoane din casă emiteți vibrații negative, veți crește energia proastă existent acolo.
· Dezordine. Unul dintre cele mai mari semne de atenționare cu privire la existența unei energii negative într-o casă este dezordinea. Dezordinea blochează modul în care energia curge printr-o casă, așa că ar putea menține energia proastă și înrăutăți lucrurile.
Chiar dacă nu te confrunți cu aceste semne, este recomandabil să îți cureți casa de fiecare dată când ai o dispută cu cineva, când ai trecut printr-o perioadă mai dificilă sau stresul la locul de muncă este la un  nivel ridicat.

Procesul de curățare a casei de energii negative

Nu este dificil să elimini energiile negative din casă. Tot ce trebuie să faci este să respecți umătoarele etape.

1. Prima etapă  – curăță și eliberează casa

Scapă de dezordinea din casă punând lucrurile la locul lor sau aruncându-le. Asigură-te că eliberezi fiecare colț. Deschide larg ferestrele ca să intre aer curat. Aspiră praful și scapă de pânzele de păianjen – energia negativă nu are niciun motiv să rămână.
Amintește-ți faptul că obiectele stricate sau sparte nu aduc noroc, conform teoriilor Feng Shui deci, dacă nu pot fi reparate, este momentul să scapi de ele.

2. A două etapă – scapă de energiile negative

După ce ai terminat de făcut ordine și ai aruncat toate lucrurile nefuncționale poți să folosești aromoterapia pentru a scăpa de energiile negative.
Vei avea nevoie de următoarele:
· Ulei esențial de Lămâie
· Un sfert de cană de oțet din vin alb
· Salvie, tămâie, smirnă (sau orice altă rășină, preferi) sau un lemn de Palo Santo
· Sare de mare
· O farfurile rezistentă la foc
· Un clopoțel
· Selenită sau alte cristale
Începe curățarea casei cu ușile și ferestrele
Energia intră în casă pe ferestre și uși. Curăță-le cu ajutorul unui blend format din 10 picături de Ulei esențial de Lămâie, o cană de sare de mare, un sfert de cană de oțet din vin și o găletușă de apă. Curăță cu acesta ușile, sistemele de închidere, ramele ferestrelor și geamurile pentru a le purifica. Uleiul de lămâie este dezinfectant, antibacterian și curăță foarte bine sticla și suprafețele lucioase, dar are și un miros proaspăt, optimist, revigorant și tonic. Miroase a “nou”!
Continuă cu restul casei.
Energiile din restul casei pot fi eliminate cu ajutorul fumigației, o tehnică ce datează din Antichitate, fiind folosită de egipteni, dar și de grecii antici la scară largă pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase dar și în ceremoniile religioase.
Arderea salviei sau a lemnului de Palo Santo autentic este un mod simplu și rapid de a scăpa de spiritele și energiile negative, dar și de a purifica aerul, salvia și Palo Santo fiind binecunoscute pentru efectul antibacterian și dezinfectant asupra mediului.  Poți să adaugi și tâmâie, smirnă, benzoin, styrax negru sau orice altă rășină în funcție de preferință. Rășinile au fost folosite de milenii pentru a ajuta oamenii să se conecteze cu Divinul. De aceea când purificăm casa ne putem ajuta de rășini, de o rugăciune și un gând pozitiv.
Tehnica de curățare cu ajutorul fumigației conține mai mulți pași:
1. Așează-te în centrul camerei pe care vrei să o cureți. Multe persoane încep cu bucătăria deoarece aceasta este considerate sufletul casei.
2. Aprinde mănunchiul de salvie sau bățul de Palo Santo și lasă flacăra să se stingă încet.
3. Ventilează pentru a încuraja răspândirea fumului. Poți folosi un eventai pentru acest lucru. Imaginează-ți cum fumul absoarbe și îndepărtează energia negativă.
4. Mergi prin cameră în jurul acelor de ceasornic, efectuând mișcări circulare cu mână în care ții salvia sau Palo Santo. Acordă atenție sporită pereților, colțurilor și podelei și nu uita de tavan.
Acest proces va susține manifestarea energiei pozitive în casă dar va curăța și aerul de bacterii, fungi și impurități . Dacă te simți confortabil poți spune o rugăciune sau apela la o forță superioară pentru a atrage și mai multă energie pozitivă pentru a te ajuta să curăța casa.
După că ai afumat fiecare cameră, poți folosi sarea pentru curățare. Pune sare în fiecare colt al camerelor și las-o acolo timp de 48 de ore deoarece aceasta absoarbe energia negatvă. Sună clopoțelul de trei ori în fiecare colț pentru a distruge orice energie stagnantă, pe care, apoi, sarea să o poată absorbi. După 2 zile, mătură sarea.
La final, poți să îți protejezi casă de energii negative punând selenită la tocurile ferestrelor. Selenita duce vibrația casei la un nivel superior. Poți folosi și cristale. Turmalina neagră este un cristal protectiv care absoarbe energia negative. Cuarțul roz deschide chakra inimii, în timp ce citrina te ajută la materializarea viselor. Dacă ai un cristal preferat, care funcționează pentru tine, plasează-l în locul în care ți se pare că se acumulează energii negative.         

3. A treia etapă – atrage energii pozitive

După ce ai curățat energia negativă din casă, este momentul să te concentrezi asupra atragerii energiei positive. Poți începe prin plasarea de lămpi de sare și plante în diferite camere. Este important și să acorzi atenție energiei pe care casa ți-o oferă – pozitivă sau negativă. Atunci când simți că nu mai te bucuri la fel de casă este timpul să repreți procedura de mai sus.
 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!