Hidrosolii

Hidrosolii

Hidrosolii, denumiți și “ape florale” sunt produși 100% natural prin distilarea la abur a plantelor, ca produs secundar în producerea uleiurilor esențiale. Aburul și uleiul sunt răcite în procesul de distilare și astfel aburul devine apă de plantă, respectiv hidrosol,  iar uleiul esențial se acumulează la suprafață. În apa supusă distilării rămân componentele hidrosolubile ale plantei, precum și particulele de ulei esențial de dimensiuni extrem de mici care nu se pot ridica la suprafață și atfel rămân în apă, înbogațind-o cu proprietățile sale. Au proprietăți terapeutice similare cu cele ale uleiurilor esențiale, dar sunt mult mai rapid absorbiți în piele și mai puțin concentrați, ceea ce îi face excelente remedii pentru bebeluși, copii mici, persoane sensibile și animale de companie. Aceste produse aromatice au de obicei un miros similar cu cel al uleiului esențial, dar pot avea o notă mai verde, mai proaspătă. Aceasta provine de la constituenții hidrosolubili ai materialului biologic distilat, care nu sunt prezente în uleiul esențial.

Oferim o gamă de șase hidrosoli Certificați Organic, din plante provenite din agricultura ecologică, meșteșugiți cu dragoste și devotament față de plante și față de metodele de extracție de către artizani ai distilării, specializați în extracția hidrosolurilor și uleiurilor esențiale din plante proaspete. Aceste ape sunt deseori distilate de aceiași fermieri care au și crescut și recoltat plantele aromatice, cunoașterea lor fiind păstrată și transmisă mai departe de generații. 

Fiți atenți la „apele florale”

Câteodată ape amestecate cu uleiuri esențiale sunt vâdute ca „ape florale” sau sunt clasificate impropriu ca fiind hidrosoli. Este bine să cereți comercianților detalii despre hidrosolii pe care îi vând pentru a vă asigura că achiziționați un hidrosol autentic, așa cum l-am definit aici.

Spre deosebire de uleiurile esențiale, care trebuie diluate înainte de aplicarea lor pe piele, hidrosolii sunt mult mai blânzi și pot fi folosiți direct pe piele.

În general, hidrosolii pot fi folosiți în locul apei pentru a crea parfumuri naturale, loțiuni, creme, tonice pentru față și alte produse de înrijre a pielii. Pot fi adăugați și la apa de baie sau pot fi folosiți ca atare, ca și colonie ușoară sau spray de corp. Hidrosolii pot fi adăgați la un desert fin, la o cină elegantă.

Pentru copii

Știm că numai unele uleiuri esențiale pot fi folosite la copii, chiar și acelea în diluții slabe și cu precauție. Însă hidrosolii, fiind mai puțin concentrați, mult mai blânzi asupra pielii și, pe deasupra, solubili în apă, pot fi întrebuințați în siguranță pentru copii (precum și pentru vârstnici sau persoane sensibile). Utilizările sunt cât se poate de variate: comprese, gargare, spray de noapte bună pentru un somn liniștit, pulverizat pentru hidratatea sau răcorirea pielii, pentru ameliorarea arsurilor solare, curățarea rănilor ușoare și a juliturilor, tratarea infecțiilor fungice ușoare sau a aftelor, a inflamației provocate de scutec, pentru prevenirea și tratarea dermatitei atopice, în apă de baie sau în șervețele umede făcute în casă.

Pentru animale de companie

Spre deosebire de uleiurile esențiale, hidrosolii sunt în general siguri pentru utilizarea la animale, mai ales pentru îngrijirea problemelor legate de piele, ca tratament anti-purici, pentru calmare și relaxare sau pentru efectul odorizant. Hidrosolii de lavandă și trandafir sunt cei mai des folosiți ca remedii pentru animalele de companie.

Câteva idei de utilizare

  • ca tonic de față sau aftershave, având efect regenerant, revitalizant, antirid (Trandafir, Helycrisum ), antibacterian (Tea Tree, Musețel albastru), calmant (Mușețel albastru), antiacneic (Tea Tree).
  • Ca deodorante- pulverizat sub braț sau pe picioare (Salvia, Tea Tree).
  • ca odorizante de cameră sau de mașină sau pentru a da un parfum subtil așternuturilor și prosoapelor, având și efect antibacterian.
  •  în zilele toride de vară, ca spray răcoritor, în diluție cu apă, sau pentru a ameliora arsurile solare. (Lavanda).
  • pot înlocui apa în comprese calde sau reci, aducând beneficii în plus. O compresă cu hidrosol de musețel albastru (Chamomilla Blue), de exemplu, are proprietăți antiinflamatoare puternice iar una cu Helycrisum ajută o vânătaie să se vindece mai repede.

Câteva din principalele beneficii și utilizări ai hidrosolilor noștri:

Beneficiile hidrosolului de Trandafir de Damasc:   echilibrează sistemul endocrin,  combate sindromul premenstrual, este un excelent hidratant pentru pielea uscată, sensibilă, devitalizată. Este utilizat în mod trandțional pentru tonifierea pielii și ameliorarea ridurilor. Este răcoritor, antiseptic blând, combate stresul și insomniile  promovează echilibrul și ajută la procesarea emoțiilor

Utilizări terapeutice ale hidrosolului de Trandafir de Damasc: 

ca tonic pentru a trata tenul uscat, matur, iritat sau devitalizat. 

Folosit pe o compresă pentru a trata ochii roșii, iritați.

 Folosiți nediluat pentru tratatarea infecțiilor superficiale, inclusiv candida, a eczemelor, acneei sau dermatitei.

Aplicați pe abdomenul inferior și pe chakra inimii, pentru tratarea simptomelor sindromului premenstrual.

 Adăugați în șampanie și alte băuturi, precum și în deserturi penru o aromă delicioasă.

Comanda aici.

Beneficiile hidrosolului Tea Tree:

antifungic, antibacterial, antiseptic, antiviral, suficient de blând pentru a fi folosit și la bebeluși

Utilizări terapeutice ale hidrosolului de Tea Tree:

 Folosiți ca gargară sau apă de gură pentru gât sau gingii inflamate sau după proceduri stomatologice.

Ca spray de nas în caz de secreții abundente

 Combinați cu miere ca sirop de tuse, fiind un blând mucolitic și expectorant. 

 Folosiți diluat pentru a trata candida, aftele sau infecțiile tractului urinar.

 Folosiți nediluat pentru a curăța răni și julituri.

 Foarte blând, dar eficient tonic facial pentru ten acneic.

 Eficient în tratarea infecțiilor fungice. 

Comanda aici.

Beneficiile hidrosolului de lavandă:

regenerant, analgezic, antiinflamator, răcoritor, calmant, reconfortant, tonifiant. Aroma sa naturală și dulce îl face un remediu minunat, sigur și extrem de eficient la copii.

Utilizări terapeutice și energetice ale hidrosolului de lavandă:

Are efect regenerativ asupra pielii deteriorate sau fragile, reducând orice tip de iritație sau inflamație inclusiv acneea.

Sigur de folosit și pentru bebeluși.

Sigur de pulverizat pe animale, pentru orice fel de iritații.

Combinați cu hidrosol de salvie pentru combaterea frisoanelor.

Aplicați înainte și după expunerea la soare. Calmează arsurile solare.

Calmează, echilibează emoțional.

Comanda aici.

Beneficiile hidrosolului de helycrisum

Este supranumit Immortelle și are, la fel ca și uleiul esențial omonim, foarte multe beneficii: antiinflamator puternic, cicatrizant, regenerant, reduce umflăturile și vânătăile, detoxifică ficatul post-anestezie, antibacterian și antiseptic, calmant, energizant, tonifiant 

Utilizări terapeutice ale hidrosolului de helicrisum:

Fiind binecunoscut ca și remediu anti îmbătrânire poate fi folosit ca tonic de față, pentru a conferi pielii fermitate, pentru a reduce aspectul ridat al pielii și pentru a o hrăni, susținând producția de colagen și menținând aspectul suplu al pielii. Aplicați pe ten și decolteu, cu ajutorul unei dischete sau pulverizând pur și simplu.

Folosiți ca apă de gură după intervenții stomatologice, pentru gingivită și gingii care se retrag .

Utilizați pentru tratarea oricăror probleme de piele sau iritații, inclusiv la animale.

Folosiți cu încredere pentru tratatea rosaceei.

Ameliorează simptomele arsurilor solare, putând fi combinat cu hidrosolul de Chamomilla Blue sau lavandă.

Pulverizați pe cicatrici pentru a grăbi vindecarea. Se poate aplica pe orice fel de răni sau tip de țesut afectat de contuzii sau alte probleme.

 Aplicați în comprese locale în caz de lovituri, căzături. Poate aduce sângerările subcutanate la suprafață, tratând astfel complet vânătăile. 

 Din punct de vedere energetic, ajută la vindecarea rănilor emoționale profunde. Protector și reconfortant, ridică starea de spirit, dar ajută și la reconectarea la realitate. Promovează liniștea și ajută individul să reflecteze asupra trecutului și să depășească emoții dureroase și traume mentale, ajutându-l astfel să meargă mai departe. Poate fi difuzat împreună cu un alt hidrosol cu un miros mai plăcut.

Difuzați împreună cu hidrosolul de trandafir, pentru minim 15 minute pe zi, pentru a alunga tristețea sau pentru a vindeca traumele mentale sau emoționale.

Comanda aici.

Beneficiile hidrosolului de salvie:  stimulent circulator, tonifiant al sistemului venos, antisudorific, diuretic și detoxifiant, digestiv, suprimă pofta de mâncare, tonic și energizant

Utilizări terapeutice și energetice ale hidrosolului de salvie:

Hidrosolul de salvie este anti-fungic, anti-bacterian și antiviral.

Echilibrează sistemul nervos autonom.

Ajută la reducerea transpirației, putând fi pulverizat direct pe piele. Poate fi folosit înainte de aplicarea deodorantului, pentru aregla transpirația și a diminua acumularea de bacterii.

Ajută la reglarea ciclului menstrual, la ameliorarea simptomelor premenstruale, balonare/retenție de apă și crampe.

Este un stimulent și purificator limfatic excelent. De aceea poate fi masat pe ganglioni, hidrosolul ajutând la neutralizarea bacteriilor, virușilor și toxinelor acumulate în ganglioni .

Proprietățile sale anti-oxidante fac din hidrosolul de salvie un ingredient extraordinar pentru tratamentele antirid, anti-îmbătrânire și de tonifiere facială.

Combinat cu hidrosol de Helichrysum constituie o apă de gură eficientă pentru reducerea inflamației gingiilor.

Precauții: Evitați în cazuri de hipertensiune arterială și în primul trimestru de sarcină.

Comanda aici.

Beneficiile hidrosolului de mușețel albastru:

antiinflamator, calmant, antibacterian și antiseptic. Cunoscut pentru efectul său de vindecare și calmare a pielii. Hidrosolul de mușețel este cea mai bună alegere pentru afecțiunile reactive ale pielii, în special acolo unde există inflamații, iritații și mâncărimi.

Utilizări terapeutice:

Pentru arsuri sau bășici, folosit singur sau combinat cu hidrosol de lavandă.

Pentru toate afecțiunile pielii cu roșeață – dermatită, erupții cutanate, mușcături de insecte, arsuri solare, mâncărime, psoriazis și eczeme.

Utilizați în comprese pentru vene inflamate sau umflate, hemoroizi, varicozități, varice

Folosiți ca demachiant pentru pielea cu probleme.

Pentru clătiri locale în cazul infecțiilor fungice topice.

Spălături locale în cazul infecțiilor cu candida cu pururit local sau ale infecțiilor urinare.

Bun digestiv, calmează tractul intestinal.

Puternic anxiolitic: pulverizați-l oricând vă simțiți foarte stresați.

Excelent ca soluție după bărbierit.

Energizant, calmant și reconfortant emoțional.

Poate fi folosit ca înlocuitor al apei în emulsii, ca ingredient în elixiruri și produse cosmetice pentru piele uscată, sensibilă, cu leziuni.

Comanda aici.

Cum păstrăm hidrosolii

Hidrosolii Pure Nature, la fel ca și uleiurile esențiale, sunt substanțe proaspete și pure. Ele au fost distilate și ambalate în condiții de igienă maximă, păstrându-și intacte toate proprietățile. Pentru că nu conțin conservanți, este foarte important ca, după deschidere, să păstrați hidrosolii într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumină, așa încât să vă bucurați de proprietățile lor terapeutice intacte, cât mai multă vreme. De asemenea, acordați atenție contaminării cu bacterii: nu introduceți obiecte în recipentul cu hidrosol (pipete, lingurițe etc.) și nu atingeți, pe cât posibil, marginea recipientului cu mâna sau cu alte obiecte. Hidrosolii sunt substanțe delicate, dar potente; atâta vreme cât le tratăm cu grijă, vor avea la rându-le grijă de bunăstarea noastră, fizică și mentală.

Precauții generale:

Rețineți că în cazul hidrosolilor, ca și în cel al uleiurilor esențiale, nu este necesară o cantitate mare pentru a obține efecte puternice. O pulverizare este de cele mai multe ori suficientă pentru a avea un efect maxim.

Dacă aveți o problemă de sănătate adresați-vă întodeauna medicului pentru diagnistic și tratament. Dacă sunteți însărcinată, suferiți de epilepsie, leziuni hepatice, cancer sau alte probleme medicale, consultați-vă cu un terapeut calificat în aromaterapie înainte de a folosi hidrosoli.

Resurse bibliografice:


Hydrosols: The Next Aromatherapy. Autor: Suzanne Catty

Undestanding Hydrolats: The Specific Hydrosolsfor Aromatherapy:A Guide for Health Proffesionals. Autor: Len Price and Shirley Price

375 Essential Oils and Hydrosols. Autor Jeanne Rose


Informațiile și precauțiile din această secțiune sunt generale și sunt oferite doar în scopuri educaționale și informative, nu sunt considerate a fi complete sau exhaustive.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!