Cum întărim sistemul imunitar cu ajutorul plantelor

Cum întărim sistemul imunitar cu ajutorul plantelor
Când vine vorba de sănătatea ta, sistemul imunitar joacă un rol important. Însă îi acordăm o atenție deosebită doar atunci când ne îmbolnăvim. Nu e ciudat? Nu putem face ceva ca să nu ajungem în faza bolii acute, când ne îndopăm cu vitamina C. Află lucruri interesante despre sistemul tău imunitar precum și soluții simple pentru a-l întări.

Cu ce ar trebui să se ocupe sistemul imunitar?

How does homeopathy improve our immunity? | Mon Homéo Mon ChoixSistemul nostru imunitar identifică corpii străini, cum ar fi bacteriile, paraziții și agenții patogeni din mediu care provoacă infecții și boli și ia măsuri imediate pentru a ne proteja. Asta dacă nu e ocupat cu altceva.

Ce afectează sistemul imunitar?

Cei mai mari inamici ai sistemului imunitar sunt stresul și stilul de viață dezorganizat, odihna și dieta precare, lipsa expunerii la soare și sedentarismul, precum și statul prelungit în interior, fără a ieși afară la aer curat. Toate acestea sunt un teren fertil pentru instalarea proceselor inflamatorii în corp.

Cu ce se ocupă corpul între timp?

Datorită instalării proceselor inflamatorii, corpul este ocupat cu neutralizarea inflamației, iar sistemul imunitar nu se mai poate ocupa cum trebuie de agenții patogeni pe care i-am menționat mai sus. Știai că 80% din sistemul imunitar se formează în intestinul gros? Astfel, când mâncăm alimente greu digerabile și nu ajutăm digestia cu un ceai de plante medicinale corespunzător, aparatul digestiv e suprasolicitat, iar în intestinul gros stagnează alimente, în loc să se formeze anticorpi.

Care sunt soluțiile pentru a menține un sistem imunitar sănătos?
O dietă adecvată și echilibrată, care să furnizeze nutrienții zilnici necesari (15 vitamine, 60 de minerale, 12 aminoacizi, 3 acizi grași ) din care să nu lipsească fructele, legumele de sezon și nucile, o hidratare corespunzătoare care să permită dezintoxicarea corpului, mișcare zilnică și odihnă suficientă, gestionarea eficientă a stresului.
O dietă variată conține obligatoriu ceaiuri din plante medicinale sau plante ca atare care aduc aportul de minerale, vitamine și substanțe active cu rol antioxidant și antiinflamator, stimulant al sistemului imunitar prin diferite căi de acțiune.

Ceaiul nu trebuie să lipsească de la fiecare masa!

Plantele care susțin un sistem imunitar puternic ?

Cozy still life with glass cup of tea, candles and knitted element on blurred background copy space.Plantele cu rol antiinflamator și antioxidant sunt Tulsi și Turmeric, care ar trebui consummate zilnic în sezonul de toamnă-iarnă, pentru a scădea inflamația și a întări astfel sistemul imunitar. Recomandăm consumul zilnic a ceaiului de Tulsi sau a ceaiului Imuno și integrarea in dieta zilnică a pudrei turmeric, ghimbrir, piper. Curcuminul din turmeric devine bioactiv doar in prezența piperului și a uleiului astfel că recomandăm consumul zilnic a unei lingurițe de pulbere turmeric,+ghimbir+piper cu o linguriță de ulei de măsline și un pic de apă caldă, dimineața pe stomacul gol. Despre Tulsi puteți afla mai multe aici – vezi articol Tusi

Echinaceea este una din plantele neîntrecute pentru susținerea imunității, ea fiind componenta principală a ceaiului Imuno.
Este o certitudine că 80% din sistemul imunitar acționează în intestinal gros. Astfel, dacă nu digeri cum trebuie alimentele și acestea intră în putrefacție sau fermentează în intestin, sistemul imunitar are de suferit. Pentru acest aspect plante ca nalba mare, ghințura, turmericul, ghimbirul, angelica, verbina sau portocala sunt de mare ajutor. Toate sunt prezente în ceaiul  Gran Tisana Diger de la Fiore d’Oriente.

Lavanda, melisa, teiul, coada șoricelului, frasinul, trandafirul, busuiocul susțin un somn odihnitor, esențial pentru un sistem imunitar puternic. Toate saceste plante sunt prezente în ceaiul Gran Tisana Good Night de la Fiore d’Oriente, pe care al trebui să-l bei seara dacă ai probleme cu somnul.

Detoxifierea organismului și un drenaj adecvat al lichidelor din corp este iarăși esential pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Dacă te confrunți cu astfel de probleme lemnul dulce, armurariul, coacăzele negre sau fructele de chimen sunt un aliat de nădejde. Toate și multe altele sunt prezente în ceiurile Gran Tisana Dreno și Detox de la Fiore d’Oriente.

Uleiurile esențiale cu rol benefic pentru sistemul imunitar sunt: manuka – denumit și luptătorul tăcut, cimbru, oregano, lămâie, pin, lavandin, tea Tree, scorțișoară, eucalipt și multe altele, despre care vom vorbi în articolul următor. Din aceste uleiuri esențialei Fiore d’Oriente a creat un amestec special, dedicat imunității care e denumit SANA ESENTIA.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!