Beneficiile oferite de Uleiul Esențial Palo Santo

Beneficiile oferite de Uleiul Esențial Palo Santo

Arborele Palo Santo, sau Bursera graveolens, este un arbore sacru din America de Sud. El este folosit de secole în cadrul ritualurilor din vindecare și ceremoniilor spirituale. Numele său înseamnă chiar „lemn sfânt”. În momentul în care este ars, mirosul emanat reprezintă o îmbinare plăcută și revigorantă de lămâie, mentă și pin.

Uleiul esențial Palo Santo este vărul uleiurilor esențiale de tămâie și smirnă, și provine din miezul unui arbore aromatic din aceeși familie a Burseraceaelor.

De unde provine uleiul nostru esențial Palo Santo?

Uleiul nostru esențial de Palo Santo provine din Peru, unde se crede că acești arbori datează încă din perioada Incașă. Este distilat la abur din miezul arborilor de Palo Santo. De generații, meșteșugarii indigeni culeg lemnul de Palo Santo căzut la pământ, din care distilează doar miezul prețios, pus în valoare și scos la iveală de putrefacția naturală pentru a crea o capodoperă a uleiurilor esențiale. În Peru și Ecuador, Palo Santo sunt considerați arbori protejați, fiind permisă numai colectarea lemnului mort. Bucățile de lemn trebuie să se usuce din cauze naturale, să cadă și să rămână pe pământ cel puțin 7 ani până la culegere pentru ca uleiul esențial obținut să fie desăvârșit, atât olfactiv cât și terapeutic.

Crearea unei energii pozitive – ritualuri ce folosesc lemnul de Palo Santo
Palo Santo - Lemn [0]
Respectând ritualurile antice, șamanii din America de Sud ard așchii de Palo Santo și folosesc fumul pentru a purifica aerul de energiile negative dar și pentru a alina diferite suferințe fizice. În plus, acest lemn sacru e folosit tradițional pentru a atrage armonia și energiile pozitive. Dincolo de aceste aspect, aroma Palo Santo este eficientă împotriva insectelor. Prin urmare, este considerat și un bun repelent.
Beneficiile Uleiului Esențial Palo Santo

Uleiul esențial Palo Santo are numeroase beneficii, printre care amintim:
  • Reduce inflamațiile: datorită faptul că este bogat în limonene (peste 60%), un compus regăsit și în citrice, are un efect antiinflamator dovedit;
  • Ajută la ameliorarea problemelor cauzate de radicalii liberi și de stresul oxidativ, limonenul fiind recunoscut ca puternic antioxidant.
  • Contribuie la reducea reacțiilor alergice: proprietățile sale antihistaminice sunt extrem de utile în reducerea simptomelor în anotimpurile ce agravează alergiile.
  • Ajută în tratarea răcelilor: compușii antivirali și antibacterieni din uleiul esențial de Palo Santo sunt extrem de utili în tratarea răcelilor și gripelor.
  • Remediu pentru durerile de cap: este folosit în aromaterapie pentru tratarea migrenelor ori durerilor de cap generate de nivelul ridicat de stres.
  • Ajută la îmbunătățirea stării de spirit, reduce stresul și îmbunătățește somnul: cercetări recente au scos în evidență faptul că aroma Uleiului esențial Palo Santo îmbunătățaște starea de spirit și abilitatea de a gestiona stresul. De asemenea, ajută la creșterea rezistenței la durere și oferă un somn mai liniștit.
  • Util în tratarea durerilor musculare: aplicat local, acest ulei esențial reduce durerea cauzată de inflamațiile musculare.
  • Are rol în îmbunătățirea imunității: elementele antioxidante și antiinflamatoare din uleiul esențial de Palo Santo contribuie la creșterea imunității.
  • Îndepărtează insectele: este perfect pentru ținerea la distanță a țânțarilor și a altor insecte.
  • Ajută la curățarea casei: datorită proprietăților antivirale și antibacteriene, poate fi folosi ca și soluțio bio de curățare a casei și eliminare a mirosurilor neplăcute.
Prin urmare, Uleiul esențial Palo Santo este un ulei esențial ce nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Urmărește-ne pentru că, în următorul articol, te vom învăța cum să îl foloseșți pentru a te bucura de toate aceste beneficii și nu uita că până la finalul lunii noiembrie el  poate fi comandat la un preț special. Îl găsești aici.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!