Avantajele articolelor vestimentare din lână Merino

Avantajele articolelor vestimentare din lână Merino
Îmbrăcămintea Merino este făcută din lâna minune a oilor din rasa Merino. Aceasta combină cel mai înalt nivel de confort cu proprietăți aproape imbatabile, care fac din purtarea de zi cu zi a hainelor o experiență minunată. Versatilitatea lânii Merino de a fi purtată în multiple împrejurări face ca  îmbrăcămintea noastră merino să fie cu adevărat universală. Fie la serviciu, în timpul liber, la drumeții sau când faci sport - îmbrăcămintea din Merino este însoțitorul tău perfect.

Aspecte ce demonstrează calitatea obiectelor vestimentare Merino

Pe lângă faptul că fibra este foarte fină, ceea ce poți simți direct atunci când atingi îmbrăcămintea și bineînțeles atunci când o porți, îmbrăcămintea noastră din merino are multe alte calități și mai pozitive.

O altă caracteristică de calitate pe care ar trebui să o iei în considerare atunci când cumperi îmbrăcăminte din merino este certificatul „mulesing free”, care garantează creșterea oilor de merino fără a folosi procedura dureroasă de mulesing – ce constă în tăierea pielii de pe fesele oilor. Woolona folosește doar lână „mulesing free”, care confirmă creșterea oilor într-o formă sustenabilă și adecvate speciei, cruelty free.

La orice tip de îmbrăcăminte apare adesea problema „scămoșării”. Capetele largi ale țesăturii ies la suprafață din cauza frecării după purtarea repetată sau în timpul spălării. Acest lucru apare mult mai des la fibrele sintetice decât la fibrele de lână. Atunci când sunt îngrijite corespunzător, articolele noastre de îmbrăcăminte din lână merino nu se scămoșază și, chiar și după purtare frecventă, arată în continuare bine îngrijite și ca noi - la fel ca în prima zi.

Termoreglare naturală

Când faci efort corpul transpiră pentru a se răci. Datorită capacității de reglare, lâna specială merino susține răcirea corpului. Deși suprafața fibrei de lână respinge apa (hidrofobă - hidrofugă), aceasta poate absorbi totuși până la 35% din propria greutate în umiditate și vapori de apă la interior (higroscopic - absorbant de umiditate). Acest fapt susține răcirea corpului într-un mod complet natural. Cu toate acestea, purtătorul nu simte umiditatea.

Te încălzește când este rece, te răcorește când este cald.

Îmbrăcămintea din lână merino oferă o izolare incredibilă împotriva căldurii și a frigului. Fibrele conțin până la 85% aer și funcționează astfel pe principiul izolației. Acest lucru răcește corpul atunci când este cald prin evaporare și creează o căldură plăcută și uniformă atunci când este rece. Asta înseamnă că ești pregătit de orice vreme cu îmbrăcăminte din merino.

 

Rezistență mare la temperatură

Lâna merinos este foarte rezistentă la temperatură și ignifugă. Nu arde, ci doar se carbonizează și asta doar de la 560°C. De aceea îmbrăcămintea din merino este adesea folosită ca îmbrăcăminte de protecție de către pompieri. Chiar și în cazul contactului cu flăcările, îmbrăcămintea funcțională nu se va contractă, nu se va topi și nu se va lipi de piele. În plus, îmbrăcămintea din merino este foarte rezistentă la reziduurile chimice (de exemplu, aerosoli).
 

Protecție UV

Datorită proprietăților speciale ale fibrelor individuale, produsele noastre au în mod natural un factor de protecție UV ridicat de până la 40+. Nici alte fibre naturale și nici fibrele sintetice nu pot face acest lucru. Chiar și cremele solare oferă această protecție doar prin utilizarea de substanțe chimice. Drept urmare, îmbrăcămintea din merino ne protejează de radiațiile UV uneori periculoase, mereu și oriunde, fără a fi nevoie să ne gândim la asta.

Antibacterian

Lâna merino are și proprietăți antibacteriene, printre altele, care previn mirosurile neplăcute. O bluză din merino, de exemplu, nu va mirosi chiar dacă este purtată mult timp și chiar dacă intră în contact cu transpirația. Datorită suprafeței solzoase a fibrelor individuale de lână, bacteriile nu se pot așeza și, prin urmare, nu există mirosuri neplăcute. Ca orice păr de animal, fibrele de lână merino au, de asemenea, fibrele proteice, keratina, pe care bacteriile care provoacă mirosuri pur și simplu o descompun. În cazul în care bacteriile se instalează în țesătură după ce ați purtat o îmbrăcăminte Merino timp de câteva zile, keratina asigură că acestea sunt descompuse imediat. Deoarece aceasta este o proprietate fundamentală a fibrei de lână, acest efect antibacterian nu dispare niciodată.

Factorii de cost ai îmbrăcămintei merino


Lâna merino este foarte scumpă datorită proprietăților sale minunate. La aceasta contribuie și randamentul mai mic de lână al oilor merino de 1-2 kg pe an în comparație cu oile convenționale. Considerăm că este esențial respectarea bunăstării animalelor și deaceea alegem doar lână produsă cruelty free, ceea ce crește prețul de vânzare. Cu cât este mai fină, cu atât mai bine - în funcție de cele cinci rezistențe diferite ale fibrei, care variază de la „puternic” (24-25 microni) până la „ultrafin” (16,9 microni), se determină și prețul. Un alt factor de cost sunt etapele de lucru după forfecare. Cu cât lâna este mai pregătită pentru confecţionarea hainelor, cu atât este mai scumpă. Lâna merino este în medie de 7-8 ori mai scumpă decât materialele sintetice. Cu toate acestea, are și proprietăți semnificativ mai bune și mai benefice pentru purtător.

Gama noastră de produse


Pentru a fi bine pregătiți pentru fiecare situație, îți oferim o gamă largă de produse cu îmbrăcăminte din merino: pentru femei, bărbați și copii. Începând cu diverse accesorii precum șosete, căciuli, încălzitoare de gât și mănuși, punem bazele vieții tale de zi cu zi, indiferent de modul în care o modelezi. Împărțim produsele noastre în trei categorii.

Începând cu stratul de bază sau base layer pentru femei și bărbați, care descrie primul strat după pielea umană. Aici îmbrăcămintea din merino își pune în valoare toate avantajele, deoarece se află direct pe piele și oferă astfel cea mai bună funcționalitate. Bluzele de diferite lungimi precum și lenjeria intima lungă sau scurtă se încadrează in această categorie. Aici facem diferența între produsele pentru femei și bărbați.

Al doilea strat al îmbrăcămintei noastre din merino este denumit strat intermediar sau mid-layer. Acestea sunt articolele vestimentare care sunt fie purtate direct pe piele, fie purtate peste cămăși normale. Straturile intermediare din merino pentru femei și bărbați pot fi purtate singure sau în combinație. Fabricate 100% din lână merinos, aceste produse asigură un confort deosebit la purtare

A treia și ultima divizie ne conduce la un mod și mai confortabil de îmbrăcăminte Merino. Produsele fără cusături pentru el și ea asigură o potrivire și mai confortabilă pe piele datorită absenței cusăturilor. Sunt mai durabile, mai rezistente și împiedică amprentele să poarte rucsacuri.

Desigur, nici pe cei mici nu îi neglijăm. Oferim diferite produse pentru baieti si fete. Pentru că și copiii ar trebui să beneficieze de proprietățile speciale ale îmbrăcămintei noastre din merinos.







 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!