Iasomie Sambac Pur - Ulei Esențial

Fiore D'Oriente
241,00 Lei
Florile delicate de iasomie sunt culese de mână chiar înainte de răsăritul soarelui, când aroma lor este cea mai puternică. E nevoie de peste o tonă de flori pentru a produce 2 kilograme de absolut (ulei esențial obținut prin distilare cu alcool). De secole, iasomia este populară pentru parfumul său dulce, romantic și estefolosită în unele dintre cele mai cunoscute parfumuri din lume.

Cantitate: 3 ml.


In stoc

Durata de livrare: 5 zile

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: OE319 Ai nevoie de ajutor? 0773.786.715
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ulei de Iasomie Absolut
Jasminum officinale
 
Denumirea sa derivă din cuvântul persan yasmin, iar iasomia a fost numită regina nopții  deoarece mireasma sa este deosebit de uternică în timpul nopții.
Această aromă era considerată o aromă a misterului și era folosită pentru a ajuta crețterea spiritual.


În China, florile de iasomie sunt utilizate pentru tratarea hepatitei, cirozei hepatice și dizenteriei. Rădăcina este folosită pentru a trata durerile de cap, insomnia și durerile cauzate de articulații dislocate sau reumatism.
În Occident, despre iasomie se spunea că „încălzește pântecul” și facilitează nașterea. Uleiul esențial a fost folosit în aromaterapie pentru tuse sau dificultăți respiratorii, pentru membre înțepenite, contractate, precum și pentru probleme ale sistemului nervos și reproducător.



Metoda de extracție: Absolutul se obține prin distilare cu ajutorul unui solvent (alcool).

Absolutul este un lichid vâscos brun-portocaliu-închis, cu un parfum intens, bogat, cu note calde, florale.
Se combină foarte bine cu trandafir, lemn de santal și cu toate uleiurile citrice. Are capacitatea de a tempera orice arome dure și de a se potrivi armonios cu practic orice alt ingredient.

Energetic

 Uleiul esențial de iasomie aduce înțelegere minții conștiente, scoate dorințele inimii la lumină și apropie de tărâmurile divine. Este unul dintre parfumurile angelice. Energia divină manifestată în aroma sa atrage stări de conștientizare spirituală sporită. Iasomia dă aripi rugăciunilor și ne ajută să ne conectăm la cele mai pure intenții și aspirații. Îi ajută pe cei care doresc să ducă o viață echilibrată atât sexual, cât și spiritual, făcându-i deschiși la noi posibilități prin echilibrarea  chakrei sacrale.


SPIRIJIN EMOȚIOAL
Uleiul de Iasomie e folosit  în aromaterapie pentru contracararea stărilor și emoțiilor negative precum depresia, anxietatea, stimă de sine scăzută.
Are un caracter înălțător și calmant.

Sistemul nervos:
 Depresie, epuizare nervoasă, afecțiuni legate de stres, apatie

ANTIDEPRESIV
Există dovezi că aromoterapia poate reduce în mod eficient simptomele depresive. . Cercetătorii au ajuns la concluzia că efectul stimulator și activator al uleiului de iasomie ar putea fi util pentru ameliorarea depresiei și îmbunătățirea dispoziției.

ANTISEPTIC
Efectele sale antiseptice au fost studiate pe larg și s-au constatat că luptă împotriva diferitelor bacterii.S-a constatat că uleiul de iasomie obținut din diferite specii ale plantei are proprietăți antibacteriene.

AFRODISIAC
S-a crezut de mult că parfumul romantic al iasomiei are un efect afrodiziac. A fost purtat ca parfum, iar în unele părți din India, florile de iasomie sunt adesea incluse ca decor la nunți în dormitorul noilor căsătoriți pentru a crea starea de spirit pentru romantism.

MENOPAUZĂ
Uleiurile esențiale pentru ameliorarea menopauzei nu sunt noi. Acestea sunt folosite de ani de zile pentru a trata simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile și depresia.

PIELE
Uleiul de iasomie este ideal entru pielea sensibilă, iritată sau uscată.


Circulație, mușchi, articulații:
 Folosit pentru spasme musculare sau entorse.



Sistemul genito-urinar:
 Dismenoree, frigiditate, durerile nașterii, tulburări uterine.


Alte utilizări:
 Folosit în săpunuri, articole de toaletă, produse cosmetice și parfumuri, în special parfumuri florale și orientale de lux. Uleiul și absolutul sunt folosite într-o gamă largă de produse alimentare, băuturi alcoolice și răcoritoare. Florile uscate de J. sambac sunt utilizate în ceaiul de iasomie.
 

 

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!