Arborele de Liquidambar orientalis din care provine Styraxul negru are cu o tulpină înaltă și crește în pădurile anatolice impenetrabile din zona Marmaris, în văi umede, unde pânza freatică este aproape de suprafață. Răspândirea acestei specii este foarte limitată. Aceasta mai crește în unele insule din Marea Egee. Arborele de Liquidambar orientalis este o relicvă a erei Terțiare, cănd acest copac era foarte răspândit.
Chiar și astăzi, producția Styraxului negru autentic pe care noi vi-l oferim, se realizează conform procedurilor originale. Planta produce un ser rășinos dens. Acesta este amestecat cu scoarța trunchiului (anterior mărunțită) apoi amestecul obținut este îngropat minim șase luni. Macerarea produce Styraxul negru, puternic parfumat, având o ambră inconfundabilă și o aromă dulce, caldă, balsamică.
Această oleorășină, numită și balsam, a fost apreciată din timpuri străvechi, fiind fie arsă împreună cu tămâia sau folosită ca atare pentru purificarea spațiilor. Are o varietate largă de utilizări, inclusiv terapeutice, în producția de bețișoare aromate, parfumerie, săpunuri, etc. Styraxul negru dă o mai mare permanență parfumurilor florale și este îndeosebi folosit pentru fumigații, prin arderea pulberii negre pe un cărbune.
Se crede despre parfumul său că oferă protecție față de aspectele negative și ajută la controlarea energiilor vitale. Contribuie la o stare de responsabilitate, constanță și credință.
Borcanul conține suficientă rășina pentru mai multe folosiri. Păstrați borcanul cu rășină bine închis, într-un loc răcoros și uscat atunci când nu il folosiți, departe de razele directe ale soarelui. Rășinile se pot topi la soare. Cel mai bine ardeți pe cărbune. O cantitate mică de rășină e suficientă. Când cărbunele este fierbinte presărați rășina și permiteți fumului aromat să se difuzeze. Nu respirați fumul direct!