Ulei esențial de lămâie
Citrus limon
Supliment alimentar pe bază de ulei esențial de Lămâie, indicat pentru pentru reglarea motilității gastrointestinale și a eliminării gazelor intestinale.
VEGETARIAN. - 100% pur - Supliment alimentar - Certificat organic - Soiuri chemotipate selectate
Utilizare: Doză și mod de utilizare: Se recomandă a se consuma 2-3 picături de ulei esențial, diluate într-o linguriță de ulei vegetal sau zahăr, o dată pe zi.
Istoric:
Romanii antici credeau că lămâile erau un semn de bogăție, cel mai probabil datorită proprietățile lor vindecătoare, aromei plăcută și rarității. Mult mai târziu, în 1747, experimentele lui James Lind au fost primele care au testat dacă marinarii care suferă de afecțiuni scorbute s-ar însănătoși adăugând vitamina C la dietele lor, sub formă de suc de lămâie.
Uleiul esențial de lămâie Fiore D’Oriente este
obținut prin presarea la rece din coaja proaspătă a lămâii.
Uleiul este lichid galben-verzui pal (care se întunecă pe măsură ce se învechește), cu un parfum ușor, proaspăt, de citrice.
Constituenți principali: Limonen (aproximativ 70%), terpinen, pinen, linalol, printre altele.
Se amestecă bine cu lavandă, neroli, ylang ylang, trandafir, lemn de santal, tămâie, smirnă, mușețel, benzoin, fenicul, geraniu, eucalipt, ienupăr, lavandin și alte uleiuri citrice.
Esența de Lămâie este legată de intelect, reînvie ideile și concentrarea, trezește energiile vitale și îndepărtează greutatea fizică și psihică. Ne ajută să găsim direcția. Are un efect deosebit asupra centrelor glandulare și asupra hipotalamusului. Este o esență a rațiunii și nu a emoțiilor, ajută la evitarea exasperarii.
Uleiul esențial de lămâie moștenește de la planta din care provine puterea de echilibru (guvernează fecunditatea extraordinară evitând epuizarea) atunci când acționează asupra metabolismului și a reglării acid-bază a organismului.
Este un alcalizant al sângelui, făcându-l mai lichid, util pentru varice, hipercolesterolemie, arterioscleroză. Are afinitate cu ficatul și vezica biliară (lemn), tratând simptomele de exces (cefalee, ochi înroșiți, calculi renali).
Specifică printre citrice, este funcția sa de a elimina obstrucțiile și acumulările de lichide la nivelul articulațiilor (umflături și inflamații cu durere).
Uleiul esențial de Lămâie
stimulează autoapărarea organismului prin activarea globulelor albe din sânge. Are o acțiune antiseptică, germicidă, astringentă, anti-hemoragică și hemostatică puternică. Este un
antifungic excelent.
Detoxifiant al țesuturilor, stimulează circulația limfatică și întărește venele.
Lămâia este lumina pământului, focul lichid, energia purificatoare, puterea de transformare.
Dinamizează chakrele 3-5.
Este indicat persoanelor care sunt excesiv de competitive, epuizate, hiper-raționale și atașate de materialitate.
A treia chakră Manipura conține elemente cu o puternică amprentă evolutivă asociate cu alte dezarmonii, cum ar fi competitivitatea, starea conflictuală.
Beneficiile uleiului esențial de lămâie:
Energetic: Uleiul de lămâie este adesea considerat uleiul rațiunii, datorită efectelor sale de concentrare asupra minții. Lămâia crește conștientizarea și ajută în procesul de luare a deciziilor. Uleiul esențial este asociat cu culoarea galben și cu chakra plexului solar, deoarece este înălțător, energizant, susține digestia și curăță ficatul și vezica biliară.
Piele: Lămâia este utilă pentru îngrijirea pielii, mai mult luminează feța. Este astringentă și ajută tenul gras. Este
antiseptic, deci ajută la tratarea tăieturilor și petelor. Dar atenție, e
fototoxică, așa că după ce îl aplici pe piele nu te expune la soare măcar 24 de ore.
Uleiul de lămâie este unul dintre mai multe uleiuri esențiale ce pot
ucide bacteriile dăunătoare ce pot crește pe pielea ta. S-a dovedit a fi eficient împotriva tulpinilor de bacterii precum Staphylococcus aureus și E. coli. De aceea este o alegere bună pentru curățarea locală a pielii și a rănilor mici.
De asemenea, are proprietăți protectoare, este
antioxidant și păstrează tonusul pielii. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea uleiurilor citrice, poate provoca sensibilitate a pielii atunci când este la soare.
Calmarea minții: Uleiul esențial de lămâie este uneori folosit în aromoterapie ca analgezic natural. Are efect antistres și antidepresiv.
Circulație, mușchi și încheieturi: Afecțiuni preum rtrită, celulită, hipertensiune arterială, hemoragii, obezitate (congestie), circulație deficitară, reumatism pot fi tratatea prin masarea cu ulei esențial de lămâie.
Digestie: Uleiul esențial de lămâie este foarte concentrat și conține o serie de antioxidanți puternici care pot îmbunătăți digestia și reduce simultan inflamația. Ambii factori pot permite procesului de digestie să se desfășoare mai ușor .
Sănătate orală: O apă de gură cu suc de lămâie este, de asemenea, un tonic al gingiei, un tratament pentru gingivite și pentru ulcerele gurii.
Bactericid: Lămâia este un bactericid puternic, care este un motiv excelent pentru a-l utiliza în tratarea tăieturilor.
Sistem circulator: Lămâia are un efect tonic asupra sistemului circulator și este adecvată în special pentru tratarea varicelor.
Imunostimulent: În plus, uleiul esențial de lămâie oferă calități puternice antibacteriene și antioxidante care fac minuni pentru sistemul imunitar și pentru nivelul tău de energie. Este asociat cu producția sporită de limfocite, principalul tip de celule imune ale organismului, fiind astfel alegerea ideală în tratarea răcelii, a gripei și a infecțiilor
Sistemul respirator: Prorpietățile acestui ulei ajută în tratarea infecțiilor în gât și bronșită.Difuzat în încăperi, purifică și reîmprospătează și te ajută să respiri un aer mai curat.
Alte utilizări: Utilizat ca agent aromatizant în produse farmaceutice. Folosit intens ca ingredient aromatizant în săpunuri, detergenți, produse cosmetice, ape de toaletă și parfumuri. Folosit exhaustiv în industria alimentară, în majoritatea tipurilor de produse, inclusiv băuturi alcoolice și răcoritoare.
Cele prezentate au caracter general, infomativ. Recomandăm să te consulți cu un aromoterapeut înainte de a folosi uleiuri esențiale pentru boli și afecțiuni serioase, dacă ești gravidă sau iei vreun tratament. Pentru punerea diagnosticului, pentru investigații și tratamente îți recomandăm un consult medical.