Ceai Verde Himalayan

Fiore D'Oriente
49,00 Lei
Ceaiul verde din Himalaya este de cea mai înaltă calitate de pe înălțimile Sikkim, un stat din Himalaya care se învecinează cu Nepalul și Bhutanul, complet organic.

Este foarte bogat în antioxidanți, datorită proprietăților care îl caracterizează, și este un adevărat remediu pentru bunăstare.

Micile frunze verzi care tocmai au fost culese sunt aduse în aval de colectoare și imediat aburite și uscate în mod natural. Acest proces îl face unic, nobil și delicat.

Cantitate: 50 gr.


In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: GT007   Ai nevoie de ajutor? 0773.786.715
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
04:15
 
Bucură-te de aroma inconfundabilă a ceaiului verde Bio provenit din provincia indiană Sikkim, de la poalele Himalayei.

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă și a doua cea mai consumată, după simpla apă. Este bogat in antioxidanți si nutrienți cu influențe puternice asupra corpului, printre care o funcție a creierului imbunătățită, pierderea grasimii, un risc redus de cancer si multe alte beneficii incredibile, dovedite de multe studii științifice.

Statul Sikkim se cuibărește în mijlocul pitorescului și pitorescului Himalaya din nord-estul Indiei. Din grădinile de ceai mistic din această regiune ies două frunze organice fragede și un mugur, înflorind la o altitudine de 1000-2000 de metri deasupra nivelului mării. Frunzele de ceai sunt smulse manual cu dragoste și grijă pentru a vă aduce o infuzie delicioasă, ușoară, înflorită, galben auriu și de aromă delicată.

Beneficii ale ceaiului verde demonstrate știintific

 -Ceaiul verde conține antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea
Ceaiul verde este bogat in polifenoli precum flavonoide si catehine, care actioneaza ca niste antioxidanți puternici. Aceste substante pot reduce formarea radicalilor liberi in corp, protejand celulele si moleculele de efectul lor negativ. Acesti radicali liberi sunt cunoscuti pentru rolul lor in imbatranire si in tot felul de boli. 

 -Ceaiul verde conține ingrediente active care îmbunătățesc funcția creierului
Ceaiul verde nu numai ca te tine treaz, dar te poate face mai destept. Ingredientul activ principal este cafeina, un cunoscut stimulant.. Cafeina a fost intens studiata anterior si a dovedit ca produce imbunatatiri in diferite aspecte ale functionarii creierului, printre care o mai buna dispozitie, atentiemarita, viteza de reactie si memorie mai bune. Cafeina blocheaza un neurotransmitator inhibitor din creier numit adenozina. Astfel, aceasta mareste activarea neuronilor si concentratiile de neurotransmitatori printre care dopamina si norepinefrina


 Mai contine si un amino acid L-teanina, care poate trece de bariera sange-creier. L-teanina mareste activitatea neurotransmitatorului inhibitor GABA, ceea ce are efecte de combatere a anxietatii.
De asemenea, marestedopamina si productia de unde alfa din creier. Studiile arata ca L-teanina si cafeina pot avea efecte sinergetice. Combinatia dintre acestea doua este suficient de puternica pentru imbunatatireafunctiei creierului. Din cauza L-teaninei si a unei doze mai mici de cafeina, ceaiul verde poate oferi un alt fel de “tremurat”, mult mai moderat decat cel pe care ilprovoaca cafeina. Multi oameni declara ca au o energie mai stabila si sunt mai productivi cand beau ceai verde, spre deosebire de atunci cand beau cafea.


- Ceaiul verde accelerează arderea grasimilor și îmbunătățește performanța fizică
Daca verifici ingredientele unui supliment pentru arderea grasimilor, sunt sanse mari sa gasesti si ceaiul verde printre ele. Acest lucru se datoreaza faptului ca ceaiul verde poate arde grasimile si poate stimula ritmul metabolic, asa cum s-a dovedit in teste controlate pe oameni.  

Intr-un studiu pe 10 barbatisanatosi, ceaiul verde a marit consumul de energie cu 4%. Un alt studiu a aratat ca oxidarea grasimilor a crescut cu 17%, aratand ca ceaiul verde poate mari in mod selectiv arderea grasimilor. Trebuie, insa, mentionat ca unele studii facute pe ceaiul verde nu au demonstrat niciun fel de crestere a metabolismului, astfel incat efectele pot depinde de fiecare persoana in parte.
Cafeina insasi a dovedit in studii ca poate imbunatati performanta fizica prin mobilizarea acizilor grasi din tesuturile grase si prin transformarea acestora in energie utilizabila. In doua studii separate, cafeina a dovedit ca mareste performantele fizice cu 11-12%, in medie.


-Antioxidantii din ceaiul verde reduc riscul de mai multe tipuri de cancer
Cancerul este cauzat de cresterea necontrolata a celulelor. Aceasta boala este una din cauzele principale de deces din intreaga lume. Este un fapt binecunoscut ca deteriorarea oxidativa contribuie la dezvoltarea cancerului si ca antioxidantii pot avea un efect de protectie. Ceaiul verde este o sursa excelenta de antioxidanti puternici, de aceea nu este surprinzator ca poate reduce cancerul, ceea ce pare ca si face:
  • Cancer la san: O meta-analiza asupra unor studii observationale a descoperit ca femeile care au baut cel mai mult ceai verde au avut un risc cu 22% mai redus de cancer la san, cea mai frecventa forma de cancer intalnit la femei .
  • Cancer de prostata: Un studiu a descoperit ca barbatii care au consumat ceai verde au prezentat un risc cu 48% mai mic de a dezvolta cancer la prostata, cea mai frecventa forma de cancer intalnita la barbati.
  • Cancer colorectal: Un studiu pe 69.710 de femei chineze a descoperit ca cele care au consumat ceai verde au prezentat si un risc cu 57% mai redus de cancer colorectal.
Multiple alte studii observationale arata ca cei care consuma ceai verde au sanse mult mai reduse de a dezvolta diverse tipuri de cancer. Este important de tinut cont de faptul ca laptele adaugat in ceai ii poate reduce din valoarea antioxidanta.

-Ceaiul verde protejeaza creierul de imbatranire, reducand riscul de Alzheimer si Parkinson
Ceaiul verde nu imbunatateste numai functia creierului pe termen scurt, dar poate proteja creierul si odata cu inaintarea in varsta. Alzheimer este cea mai cunoscuta boala neuro degenerativa la oameni si o cauza principala a dementei. Parkinson este a doua cea mai raspandita boala neuro degenerativa si implica moartea neuronilor care produc dopamine din creier.
Multiple studii au demonstrat efectele de protectie ale catehinelor din ceaiul verde asupra neuronilor, in  experimente facute in eprubeta si pe modele de animale, avandpotential de scadere a riscului de Alzheimer si Parkinson.


-Ceaiul verde distruge bacteriile și protejează împotriva infecțiilor 
Catehinele din ceaiul verde au si alte efecte biologice. Unele studii au aratat ca acestea pot ucide bacteriile si pot inhiba virusi precum virusul gripal, avand, astfel, potentialul de a reduce riscul de infectii.
Streptococcusmutans este bacteria cea mai daunatoare din gura. Duce la formarea placii si este principalul factor favorizant al cariilor. Conform studiilor, catehinele din ceaiul verde pot inhiba dezvoltarea streptococcusmutans. Consumul de ceai verde este asociat cu imbunatatireasanatatii dentare si cu reducerea riscului de carii.
Un alt beneficiu de apreciat al ceaiului verde … multiple studii arata ca reduce respiratia urat mirositoare.

- Ceaiul verde reduce riscul de diabet de tip 2
Diabetul de tip 2 este o boala care implica un nivel ridicat de zahar in sange in contextul rezistentei la insulina sau incapacitatea de a produce insulina. Studiile arata ca ceaiul verde mareste sensibilitatea la insulina si reduce nivelul de zahar din sange.

-Ceaiul verde te ajuta sa pierzi in greutate si reduce riscul de obezitate 
Avand in vedere ca ceaiul verde poate stimula rata metabolica pe termen scurt, este usor de inteles ca poate ajuta la pierderea in greutate. Mai multe studii au aratat ca ceaiul verde duce la scaderea grasimii corporale, in special in zona abdominala.


-Protejează impotriva îmbătrânirii celulelor
Compușii bioactivi din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra creierului. Acestea pot reduce riscul de demență, o tulburare neurodegenerativă frecventă după p anumită vârstă.

-Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare
Studiilearata ca ceaiul verde poate imbunatati unii dintre factorii de risc al bolilor cardiovasculare. Printre acestia se numara colesterolul total, colesterolul LDL si trigliceridele.



 

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!