Lavandă Extra - 10 ml - Ulei Esențial

Fiore D'Oriente
87,00 Lei
Uleiul esențial de lavandă certificat organic este prețuit de secole pentru parfumul inconfundabil și pentru nenumăratele beneficii terapeutice. Are o aromă florală, erbacee și lemnoasă, de intensitate medie, având o notă de parfum superioară-mijlocie.

Este utilizat în aromaterapie pentru relaxare, pentru inducerea unui somn odihnitor și pentru a trata pielea iritată sau cu imperfecțiuni. Ajută la calmarea tusei și are proprietăți antibacteriene. De aceea am inclus ulei esențial organic de lavandă în sinergiile noastre de uleiuri esențiale pure  Noapte Bună,  Antistres, PellasanaRefresh,Respiro și Jin Tonic. Uleiul esențial de lavandă este utilizat pe scară largă în săpunuri, uleiuri de baie, parfumuri, produse de îngrijire a pielii realizate în casă și în spray-uri pentru lenjerie. Adăugați Lavanda Organică într-un un difuzor sau inhalator de aromă și respirați profund pentru un efect calmant. Folosiți uleiul înainte de culcare pentru un somn odihnitor, în difuzor, pe lenjerie, aplicat pe tălpi sau adăugat la o baie de noapte bună.

Când este adăugat într-un un ulei purtător, uleiul esențial de lavandă organică funcționează excelent ca hidratant și calmant pentru piele după expunerea la soare sau ca relaxant pentru mușchii suprasolicitați. 

Datorită proprietăților sale versatile Lavanda este considerată un ulei „must have” în trusa noastră de aromaterapie. De asemenea este folosită cu succes și la copii respectând diluțiile recomandate pentru vârsta lor. Pentru mai multe detalii privind acestea consultați articolul nostru de pe blog: „Scurt ghid de folosire a uleiurilor esențiale pentru copii”.
 
In stoc

Durata de livrare: 48 h

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: OE027   Ai nevoie de ajutor? 0773.786.715
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ulei esențial de LAVANDĂ
Lavandula augustifolia

Tradiție populară: Lavanda are o tradiție bine stabilită ca remediu popular, fiind folosită pentru a „mângâia stomacul”, dar mai ales ca apă cosmetică, ca soluție împotriva insectelor, pentru a împrospăta lenjeria și ca ulei revigorant, dar liniștitor. Uleiul esențial s-a dovedit a fi un admirabil restaurator și tonic fiind folosit împotriva leșinului, palpitațiilor nervoase, slăbiciunii, spasmelor și colicilor. Câteva picături de levănțică într-o baie fierbinte pentru picioare au o influență remarcabilă în alungarea oboselii. Ameliorează durerile de dinți, nevralgia, entorsele și reumatismul. În isterie, paralizie și tulburări similare de debilitate și slăbiciune nervoasă, lavanda va acționa ca un stimulent puternic.
Istorie: Provine din regiunea mediteraneană, fiind foarte apreciată de greci și de romani pentru parfumarea săpunurilor. În Evul Mediu, era asociată în Europa cu iubirea și considerată un afrodisiac. În Anglia elisabetană era populară pentru presărat pe jos și pentru parfumarea dulapurilor cu lenjerie. A fost studiată cu mare aplecare de către marele om de știință Maurice Gatefosse, considerat părintele aromaterapiei. Acestuia i-a atras atenția când, executând un experiment în laboratorul său, s-a ars grav la mână. A introdus imediat mâna într-un vas cu ulei de lavandă care se afla în laboratorul său, iar pielea s-a vindecat foarte repede.

Beneficii terapeutice: analgezic, anticonvulsiv, antimicrobial, antireumatic, antiseptic, antispasmodic, antitoxic, carminativ, stimulent pentru secreția biliară, coleretic, deodorant, diuretic, emenagog, hipotensor, insecticid, nervin, antiparazitic, sedativ, stimulant, sudorific, tonic, vermifug, purificator, antidepresiv, relaxant.
Metoda de extragere: Distilare cu abur.
Caracteristici: Uleiul este incolor spre galben deschis, cu un miros dulce, floral-ierbaceu cu o notă joasă balsamic-lemnoasă.
Se combină bine cu majoritatea uleiurilor, în special citrice, florale, lemn de cedru, pin, vetiver, gerariu și patchouli.
Constituenți principali: Peste 100 de constituenți, inclusiv acetat de linalil (până la 40%), linalol, lavandulol, lavandulil acetat, terpineol, cineol, limonen, ocimen, cariofilena, printre altele. Constituenții variază în funcție de sursă: altitudinile mari produc în general mai mulți esteri.
Precauții: Non-toxic, non-iritant, nu duce la sensibilizare (non-alergen). Poate fi folosită la copii.

AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: abcese, acnee, alergii, ciuperca piciorului, umflături, vânătăi, arsuri, dermatită, eczemă, inflamații, pișcături și mușcături de insecte, păduchi, psoriasis, scabie (râie), pete, arsuri solare, răni.
Circulație, mușchi și încheieturi: lumbago, reumatism, întinderi.
Sistemul respirator: astm, bronșită, gripă, halitoză, infecții ale gâtului, tuse convulsivă.
Sistemul digestiv: colici, dispepsie, flatulență, greață.
Sistemul genito-urinar: cistită, dismenoree, leucoree.
Sistemul nervos: depresie, dureri de cap, hipertensiune, insomnie, migrenă, tensiune nervoasă, stres.
Energetic: Este benefică pentru cea de a II-a chakră, ajută la aducerea echilibrului și păcii în relații și stimuleaza energia creatoare, îmbunătățind atenția și intuiția. Menține stabilitatea, elimină negativitatea și oferă protecție. Ajută la vindecarea problemelor sexuale, atunci când poftele și dorința provoacă dezechilibre emoționale și supărare. Lavanda conferă forță, introspecție, inspirație și perspectivă. Este asociată cu curajul, creativitatea, fertilitatea, longevitatea și cu secretele.





 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!