Trandafir de Damasc - Ulei Esențial

Fiore D'Oriente
327,00 Lei
Cantitate:
In stoc

Durata de livrare: 5 zile

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: OE131   Ai nevoie de ajutor?
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ulei esențial de Trandafir de Damasc
Rosa damascena
 
E nevoie de milioane de petale de trandafiri pentru a produce doar câteva picături din acest ulei esențial prețios, iar munca pe care o presupune procedeul este titanică. Trandafirii sunt culeși de mână dimineața devreme și sunt distilați imediat, așa încât să nu se risipească aroma pură. Culesul trandafirilor se întâmplă în lunile mai-iunie, când aerul din Valea Trandafirilor, în Bulgaria – principalul loc de cultivare - devine înmiresmat, savuros.
 
Tradiție populară: Virtuțile vindecătoare ale trandafirului sunt cunoscute încă din antichitate și, deși trandafirii sunt mai rar folosiți în medicina pe bază de plante în zilele noastre, până în Evul Mediu au jucat un rol esențial în farmacologie și încă îndeplinesc un rol important în medicina orientală.
Trandafirul a fost asociat cu Venus, Zeița iubirii și a frumuseții, în prezent fiind folosit ca ingredient în 46% din parfumurile bărbaților și 98% din cele dedicate femeilor.
 
Istorie: 80% din producția globală de ulei esențial de trandafir de Damasc provine din Valea Kazanlak din Bulgaria, Valea Trandafirilor, unde cultura trandafirilor a fost introdusă în secolul al XVII-lea. Aceasta practică ar putea proveni de la persani, despre care se știe că distilau trandafiri în Shiraz (Iranul actual) încă din 1612. Scrierile intelectualului persan Ibn Sīnā (Avicenna) descriu distilarea trandafirului încă din secolul al XI-lea, cel mai probabil pentru a produce apă de trandafiri, împreună cu o foarte mică cantitate de ulei.
Metoda de extracție: Tradițională - prin distilarea petalelor la abur.
Caracteristici: Lichid galben pal sau oliv, cu un parfum foarte bogat, profund, dulce-floral, ușor picant.
Constituenți principali: Citronellol (34-55%), geraniol și nerol (30–40%), stearopten (16–22%), fenil etanol (1,5–3%) și farnesol (0,2-2%) , și mulți alții în cantități foarte mici.
Precauții: Non-toxic, non-iritant, non-alergen.
 
Beneficii: Antidepresiv, antiseptic, antispasmodic, agent anti-tubercular, antiviral, afrodisiac, astringent, bactericid, coleretic, cicatrizant, depurativ, emenagog, hemostatic, hepatic, laxativ, regulator al apetitului, sedativ (nervos), tonic (pentru inimă, ficat, stomac, uter), antifinflamator.
 
AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Piele uscată, eczeme, herpes, tenuri mature și sensibile, riduri, capilare sparte.
Circulație, mușchi și articulații: Palpitații, circulație slabă.
Sistemul respirator: Astm, tuse, febra fânului.
Sistemul digestiv: Colecistită, congestie hepatică, greață.
Sistem genito-urinar: Menstruație neregulată, leucoree, menoragie, tulburări uterine.
Sistem nervos: Depresie, impotență, insomnie, frigiditate, dureri de cap, tensiune nervoasă și alte afecțiuni legate de stres. Trandafirul induce o stare de bine, chiar de fericire, iar persoanele aflate sub influența sa vor deveni amiabile, tolerante.
Alte utilizări: Uleiul esențial, ca și absolutul, sunt folosite pe scară largă în săpunuri, produse cosmetice, articole de toaletă și parfumuri de toate tipurile. Se mai folosește ca aromatizant, mai ales pentru produse din fructe și tutun.
Energetic: Trandafirii sunt profund conectați la inimă, aducând în mod natural o esență de dragoste și romantism. Conferă pace, stimulează dorințele sexuale, sporește frumusețea. Este, de asemenea, un aliat incredibil pentru suferință și îndurerare cu aroma sa reconfortantă, care înconjoară simțurile și ușurează durerea. 
 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!