Lămâie Bio - 10 ml - Ulei Esențial

Fiore D'Oriente
52,00 Lei
In stoc

Durata de livrare: 5 zile

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: OE030   Ai nevoie de ajutor?
  • Descriere
  • Review-uri (0)
ULEI ESENȚIAL DE LĂMÂIE
Citrus limon



Tradiție populară: Sucul și coaja sunt utilizate culinar. Este foarte hrănitoare, fiind bogată în vitaminele A, B și C. În Spania și în alte țări europene, lămâia este un „tratament pentru toate”, în special în ceea ce privește bolile infecțioase. A fost folosită pentru febră, cum ar fi malaria și tifoida, și a fost folosită în mod special pentru a trata scorbutul. Luat intern, sucul este considerat neprețuit pentru afecțiuni acide, cum ar fi artrita și reumatismul, și are un mare beneficiu în dizenterie și congestie hepatică.

Istorie: Citronul (o rudă a lămâii) a fost primul citric care a ajuns în Mediterana din Asia de Sud-Est, între sfârșitul primului secol î.e.n. și începutul primului secol d.Hr. Lămâia i-a urmat patru secole mai târziu.
Romanii antici credeau că lămâile erau un semn de bogăție, cel mai probabil datorită proprietățile lor vindecătoare, aromei plăcută și rarității. Mult mai târziu, în 1747, experimentele lui James Lind au fost primele care au testat dacă marinarii care suferă de afecțiuni scorbute s-ar însănătoși adăugând vitamina C la dietele lor, sub formă de suc de lămâie.

Metoda de extracție: Presare la rece din coaja proaspătă a lămâii.

Caractristici: Lichid galben-verzui pal (care se întunecă pe măsură ce se învechește), cu un parfum ușor, proaspăt, de citrice. Se amestecă bine cu lavandă, neroli, ylang ylang, trandafir, lemn de santal, oliban, mușețel, benzoin, fenicul, geraniu, eucalipt, ienupăr, mosc de stejar, lavandin, elemi, labdanum și alte uleiuri citrice.

Constituenți principali: Limonen (aproximativ 70%), terpinen, pinen, linalol, printre altele.
Precauții: Non-toxic; poate provoca iritații dermice sau reacții de sensibilizare la unii indivizi - se aplică cu moderație. Fototoxic - nu folosiți pe pielea expusă la lumina directă a soarelui.

Beneficii terapeutice: anti-anemic, antimicrobian, antireumatic, antisclerotic, antiscorbutic, antiseptic, antispasmodic, antitoxic, astringent, bactericid, carminativ, cicatrizant, depurativ, sudorific, diuretic, febrifug, hemostatic, hipotensiv, insecticid.



AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Acnee, anemie, unghii fragile, furuncule, corn cutanat, tăieturi, herpes, mușcături de insecte, ulcere bucale, pete, vene varicoase, negi, ten gras.
Circulație, mușchi și încheieturi: Artrită, celulită, hipertensiune arterială, hemoragii, obezitate (congestie), circulație deficitară, reumatism.
Sistemul respirator: Astm, infecții în gât, bronșită, catar.
Sistemul digestiv: Dispepsie.
Sistemul imunitar: Răceală, gripă, febră și infecții.
Alte utilizări: Utilizat ca agent aromatizant în produse farmaceutice. Folosit intens ca ingredient aromatizant în săpunuri, detergenți, produse cosmetice, ape de toaletă și parfumuri. Folosit exhaustiv în industria alimentară, în majoritatea tipurilor de produse, inclusiv băuturi alcoolice și răcoritoare.
Energetic: Uleiul de lămâie este adesea considerat uleiul rațional, datorită efectelor sale de concentrare asupra minții. Lămâia crește conștientizarea și ajută în procesul de luare a deciziilor. Uleiul esențial este asociat cu culoarea galben și cu Chakra Plexului Solar, deoarece este înălțător, energizant, susține digestia și curăță ficatul și vezica biliară.
 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!