Bergamotă - Ulei Esențial

Fiore D'Oriente
87,00 Lei
In stoc

Durata de livrare: 5 zile

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: OE004   Ai nevoie de ajutor?
  • Descriere
  • Review-uri (0)
BERGAMOTĂ
Citrus aurantium subsp. bergamia
 
Tradiție populară: Uleiul de bergamotă a fost folosit în trecut în medicina populară italiană în principal pentru febră (inclusiv malaria) și viermi. Bergamota are în prezent un spectru larg de aplicații, fiind deosebit de utilă pentru infecții ale gurii, pielii, căilor respiratorii și ale tractului urinar.
 Beneficii terapeutice: Analgezic, antidepresiv, antiseptic (pulmonar, genito-urinar), antispasmodic, antitoxic, carminativ, digestiv, diuretic, deodorant, febrifug, laxativ, rubefacient, stimulent, stomahic, tonic, vermifug, vulnerar (vindecă rănile)
Metoda de extragere: Prin presarea la rece o cojii fructelor aproape coapte. 
Caracteristici: Lichid de culoare verzui-galben deschis cu o aromă proaspătă, dulce-fructată și ușor picantă. În timp, își shimbă culoarea în oliv-maroniu.
Se amestecă bine cu lavanda, neroli, iasomie, chiparos, geraniu, lămâie, mușețel, ienupăr, coriandru.
Constituenți principali: Are aproximativ 300 de compuși, principalii fiind acetat de linalil (30–60%), linalol (11–22%) și alți alcooli, sesquiterpeni, terpeni, alcani și furanocumarine (inclusiv bergapten).
Precauții: Anumite furanocumarine, în special bergaptenul, s-au dovedit a fi fototoxice pe pielea umană - provoacă sensibilizare și pigmentare a pielii atunci când sunt expuși la lumina directă a soarelui (inclusiv în diluție, chiar și după ceva timp!).
 
AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Acnee, furuncule, herpes, eczeme, insecticid, ten gras, psoriazis, scabie, pete, ulcere varicoase, răni.
Sistemul respirator: Halitoză, infecții ale gurii, dureri în gât, amigdalită.
Sistemul digestiv: Flatulență, pierderea poftei de mâncare.
Sistemul  genito-urinar: Cistită, leucoree, prurit, afte.
Sistemul imunitar: Răceli, febră, gripă, boli infecțioase.
Sistemul nervos: Anxietate, depresie, stres.
Energetic: Revigorant și înălțător, promovează veselia. Asociat, în plus, cu banii și succesul.
Alte utilizări: Folosit pe scară ca aromatizant în produse cosmetice, articole de toaletă, loțiuni bronzante și parfumuri - este un ingredient clasic al apei de colonie. Adăugat în băuturi, fiind o marcă a ceaiului Earl Grey.

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!